Een 2 componenten garagecoating aanbrengen

Uw garagevloer vloeistofdicht maken en hem duurzaam beschermen tegen mechanische en chemische belasting? Dan kunt u het beste kiezen voor een 2 componenten garagecoating. Deze bestaat uit twee verschillende bestanddelen die na het mengen een reactie met elkaar aangaan, waardoor het eindresultaat een sterke beschermingslaag met harde toplaag vormt.

Het aanbrengen van een 2 componenten garagecoating is niet moeilijk, maar vereist wel nauwkeurigheid en een goede voorbereiding. Zoals bij elke schilderklus dient u natuurlijk eerst de garagevloer goed voor te bereiden. Dat betekent dat u hem schoon, droog en vet- en stofvrij moet maken, maar ook dat u eventuele beschadigingen moet repareren. Het kan ook nodig zijn de garagevloer op te ruwen of juist glad te schuren. Om alle oneffenheden uit te vulle kunt u een schraplaag aanbrengen. Op sterk zuigende ondergronden is het aan te raden eerst een primer aan te brengen.

2 componenten garagecoating mengen en aanbrengen

Pas na een grondige voorbereiding van de ondergrond kunt u de 2 componenten garagecoating mengen. Hebt u namelijk het product eenmaal gemengd, dan kunt u de coating niet zo lang bewaren en moet u hem dus snel aanbrengen. We raden u daarom ook aan om steeds kleine hoeveelheden 2 componenten garagecoating te mengen. Het mengen dienst machinaal te gebeuren. Zorg er wel voor dat u de boormachine op de laagste stand zet, anders kunnen luchtbellen in het mengsel ontstaan die het eindresultaat er niet mooier op maken.

Het aanbrengen van de 2 componenten garagecoating doet u met roller en kwast. Werk daarbij in banen, zodat u overal goed bij kunt. Breng de 2 componenten garagecoating gelijkmatig aan in twee lagen, en laat de eerste laag niet te lang drogen voordat u de tweede laag gaat aanbrengen. Is de droogtijd te lang, dan kan het zijn dat de tweede laag niet goed aan de eerste hecht, wat voor snellere afbladdering zorgt. Indien gewenst kunt u een antislipmiddel door de bovenste laag van de 2 componenten garagecoating mengen, voor extra veiligheid.

Hebt u de 2 componenten garagecoating aangebracht, laat hem dan goed uitharden alvorens hem volledig te belasten. Dit uitharden duurt meestal ongeveer een week, afhankelijk van de omstandigheden in uw garage. Hebt u vragen over het mengen of aanbrengen van een 2 componenten garagecoating? Het team van Epoxywinkel.be beantwoordt ze graag. Onze medewerkers zijn u ook graag van dienst bij het kiezen van de juiste 2 componenten garagecoating voor uw situatie.

loader
Bezig met laden...