Douchegoot

Douchegoot


De douchegoot, ook wel douchedrain of vloergoot, vervangt de ouderwetse doucheput in moderne badkamers. Het water stroomt rechtstreeks de afvoer in, terwijl jij alleen strak weggewerkte, langwerpige strook of vierkant van metaal ziet. Wil je in jouw huis een strakke moderne badkamer creëren zonder douchebak? Dan heb je een douchegoot nodig. Bij ons vind je niet alleen de beste producten om jouw badkamer af te maken, maar we geven je ook deskundig advies zodat jij zelf je douchegoot aan kunt leggen. Bekijk ons volledige assortiment I-Drain douchegoten speciaal ontwikkeld voor gietvloeren.

check Wellness gevoel in eigen huis
check Advies van specialisten
check Kleur aan te passen aan gietvloer
check Direct aan de slag door korte levertijd!
Sorteer op

5 producten

per pagina

Douchegoten voor gietvloeren

Iedere badkamer heeft een afvoer nodig, want het water moet goed worden afgevoerd. Maar bij een moderne badkamer met strakke gietvloer is de afwerking ook van groot belang. De douchegoot voor moet mooi en strak weggewerkt kunnen worden en goed combineren met het uiterlijk van de gietvloer. De I-Drain Liquid vloergoot is speciaal ontwikkeld voor gietvloer afwerking. Het Solid Surface-oppervlak van de vloergoot zorgt voor optimale hechting tussen de goot en de gietvloer. Daardoor is het gegarandeerd een 100% waterdicht systeem.

 

Douchegoot plaatsen

De vloergoten en roosters van I-Drain zijn makkelijk te monteren en behouden het strakke uiterlijk van jouw badkamer. We leveren de douchgoten met een I-Buddy installatiemal die helpt bij snel en eenvoudig plaatsen. I-Drain douchegoten hebben een opschuurbare gietrand, daardoor kun je de douchegoot plaatsen zonder hoogteverschil. En de I-Drain LIQUID douchegoten worden geleverd met een Solid Surface rooster die je kunt schuren om in de kleur van jouw gietvloer te verwerken.

 

RVS douchegoot

Alle I-Drain douchegoten en doucheroosters zijn gemaakt van diepgetrokken RVS 316. Dit is een krachtig type roestvrijstaal ontwikkeld om vervorming tegen te gaan en met corrosiebestendige kwaliteiten. Daardoor gaan de rvs-douchgoten lang mee en blijven ze ook na lang en veel gebruik erg mooi.

 

Douchegoot voor een inloopdouche

De I-Drain Liquid douchegoten zijn een populaire keuze voor inloopdouches. Een inloopdouche is open en vrij van opstaande randen. Dat maakt de inloopdouche toegankelijk, maar betekent ook dat het water snel en goed afgevoerd moet worden, anders loopt het water de rest van de badkamer in. Daarom raden we je aan om voor een badkamer met inloopdouche altijd een douchegoot te kiezen die hiervoor ontworpen is, zoals de I-Drain Liquid douche. Je kunt kiezen uit verschillende vloergoot maten en vormen (langwerpig of vierkant).

 

Rooster voor douchegoot

Het bovenste deel van de douchegoot is het douchegoot rooster. Dit is het zichtbare deel van de vloergoot, het deel waar je overheen kan lopen. Een douchegoot rooster heeft dus invloed op hoe jouw badkamer eruitziet. Het Solid Surface rooster van de I-Drain douchegoot kun je zelf opschuren en volledig aanpassen aan de kleur van jouw gietvloer. Een betere manier om jouw douchegoot rooster in je badkamer gietvloer te verwerken vind je niet. Als je een douchegoot van I-Drain aanschaft is het rooster inbegrepen, maar je kunt ze ook los bij ons verkrijgen. Het voordeel van dit rooster is dat het niet oxideert, minder krasgevoelig is en bestand is tegen vele schoonmaakmiddelen.

 

Douchegoot 80 cm

Onze langwerpige vloergoten zijn verkrijgbaar in de meest gangbare formaten. Je kunt kiezen uit een douchegoot 70 cm, een douchegoot 80 cm of een douchegoot 90 cm van I-Drain. Deze drains sluiten perfect aan op de afvoer en bieden optimale hechting met de gietvloer in jouw badkamer, ongeacht de afmetingen van de vloergoot.

 

Douchebak maken met epoxy

 

Heb je nu wel een douchebak en is deze beschadigd? Dan is epoxy het aangewezen materiaal om sanitair mee te repareren. Het is waterdicht en heeft een ijzersterke uitharding, zodat een kunststof douchebak of badkuip weer een tijdlang mee kan. Door epoxy te combineren met een materiaal als glasweefsel is een gat of scheur eenvoudig te dichten.

 

Waarom een douchebak repareren?

Als je douchebak lek is wil je deze misschien het liefst weghalen. Maar in boten, campers en caravans worden meestal kunststof douchebakken geïnstalleerd die niet eenvoudig te vervangen zijn. Vaak moeten wanden verwijderd voor je een nieuwe douchebak kan plaatsen.

Toch is het van belang om een kapotte douchebak zo snel mogelijk te repareren. Bij een beschadiging aan het sanitair ontstaat lekkage, waardoor ook omliggend materiaal aangetast kan worden. Omdat een vervanging niet voor de hand liggend is, is een douchebak maken met epoxy een goede oplossing.

 

Epoxy douchebak reparatie

Epoxy is zeer geschikt voor het repareren van een beschadigde of gescheurde douchebak. Er is geen primer vereist, het is is geurloos en heeft een dunnere laag nodig dan bijvoorbeeld polyester. De reparatie wordt uitgevoerd door te lamineren: het combineren van glasweefsel met epoxy. De constructie wordt hiermee verstevigd en waterdicht gemaakt.

 

Benodigdheden douchebak reparatie

Als je aan de slag gaat met epoxy om een douchebak te herstellen is het van belang om producten van goede kwaliteit te gebruiken. Om een douchebak te repareren met epoxy heb je de volgende materialen nodig:

  • Epoxy
  • Glasweefsel
  • Epoxy plamuur
  • Schuurpapier

 

Stappenplan douchebak maken met epoxy

Het maken van je douchebak met epoxy is niet heel ingewikkeld, maar je moet wel de juiste voorbereidingen treffen. Met dit stappenplan kan je eenvoudig zelf aan de slag en is je douchebak binnenkort weer als nieuw:

1. Stabiliseren

Het is praktisch om na te gaan waarom de douchebak is gaan scheuren. Veert de douchebak door omdat er geen ondersteuning (meer) is aan de onderzijde? Dan zal je dit eerst moeten verhelpen. Als de douchebak stabiel is verwijder je het doucheputje en maak je de bak schoon en vetvrij.

 

2. Epoxy aanbrengen

Voor je de epoxy aanbrengt schuur je het oppervlak, zodat de epoxy goed kan hechten. Dan breng je een laag epoxy aan die je afdekt met glasweefsel. Door te tamponneren met een kwast verdeel je de epoxyhars over de bovenzijde van het weefsel tot het volledig nat is. Met een ontluchtingsroller zorg je ervoor dat er geen belletjes in de lagen komen. Na het uitharden van de eerste laag herhaal je dit proces, tot er drie lagen epoxy en glasweefsel zijn aangebracht.

3. Afwerken

Glasweefsel zorgt ervoor dat je gerepareerde douchebak een fijne structuur heeft. Als je slechts een gedeelte van de douchebak gelamineerd hebt wil je dit waarschijnlijk graag bijwerken. Voor een gladde ondergrond breng je nog een laag epoxy aan die de structuur opvult. Na het drogen schuur je de ondergrond op en werk je eventuele oneffenheden bij met epoxyplamuur. Werk het geheel af met een geschikte lak en je douchebak is weer als nieuw!

 

 

 

Bezig met laden...