Vloer egaliseren

Vloer egaliseren


Zelf je vloer egaliseren is vrij eenvoudig. Een goede egalisatie van de ondergrond vormt namelijk de basis van een goed eindresultaat. Om dit te bereiken, bestel je bij Epoxywinkel.be diverse cementgebonden middelen om zelf een ondergrond glad te maken.

In onze webshop vind je onder andere een hoogwaardige vloeregalisatiemassa, een watergedragen primer en diverse gereedschappen die onmisbaar zijn als je zelf een vloer gaat egaliseren.

Dankzij ons uitgebreide assortiment en deskundige hulp, kun je makkelijk zelf je vloer egaliseren. Bestel bij ons en profiteer van de voordelen.

check Voordeligste aanbieder
check Deskundig advies op maat
check Uitsluitend A-merken
check Snelle levering
Sorteer op sort-descending

Producten 1-20 van 66

per pagina

Waarom je vloer egaliseren?

Een vlakke en gladde vloer is essentieel voor een duurzame en esthetisch aantrekkelijke vloerafwerking. Als je een nieuwe vloer wilt plaatsen, zoals een gietvloer, vloercoating of een parketvloer, is het belangrijk om een gelijkmatig oppervlak te hebben. Hiermee voorkom je ongewenste oneffenheden. Door je vloer te egaliseren, kun je alle onvolkomenheden oplossen en een perfecte basis creëren voor je vloerbedekking.

Onze hoogwaardige vloer egalisatie producten

Bij Epoxywinkel.nl bieden we een breed scala aan hoogwaardige producten die je helpen om je vloer moeiteloos te egaliseren. Welke vloer je ook wilt egaliseren, we hebben in ons assortiment vast en zeker de juiste oplossing voor je.

Ons aanbod bestaat uit talloze egalisatiemiddelen en gereedschappen waarmee je scheuren, gaten en andere oneffenheden in je vloer gemakkelijk opvult en een perfect glad oppervlak creëert. Zo maak je zelfs de meest ongelijke oppervlakken perfect glad voor het beste eindresultaat. Alle producten zijn zorgvuldig samengesteld om aan de behoeften van professionals en doe-het-zelvers te voldoen. We staan dan ook garant voor uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid.

Je vloer egaliseren in 5 stappen

Wil je graag zelf je vloer egaliseren? Geen probleem! Met de juiste kennis en gereedschappen kun je dit project succesvol zelf uitvoeren. We geven je graag wat praktische tips om je op weg te helpen. Volg de onderstaande 5 stappen om zelf je vloer te egaliseren.

1.     Voorbereiding

Voordat je begint, is het belangrijk om de vloer grondig te reinigen en eventuele beschadigingen te herstellen. Verwijder losse delen, vul scheuren en gaten op en zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is voordat je begint met egaliseren.

2.     Egalisatiemiddel kiezen

Er zijn verschillende soorten egalisatiemiddelen op de markt, elk geschikt voor specifieke toepassingen. Kies het juiste product op basis van het type vloer en de omstandigheden in de ruimte. Kom je er niet uit? Raadpleeg dan onze klantenservice voor advies over welk egalisatiemiddel het meest geschikt is voor je project.

3.     Mengen en aanbrengen

Volg de instructies op de verpakking van het egalisatiemiddel om het correct te mengen. Gebruik de juiste verhoudingen en meng grondig totdat je een homogene substantie hebt. Breng het egalisatiemiddel gelijkmatig aan op de vloer met behulp van een spaan. Werk systematisch en zorg ervoor dat je alle delen van de vloer gelijkmatig bedekt.

4.     Egaliseren en uitvlakken

Nadat je het egalisatiemiddel hebt aangebracht, is het tijd om vloer te egaliseren en eventuele oneffenheden uit te vlakken. Gebruik een rechte lat of een lange spaan om het egalisatiemiddel gelijkmatig te verdelen en zorg ervoor dat je een vlak oppervlak krijgt. Werk met lange, vloeiende bewegingen voor een glad eindresultaat.

5.     Droogtijd en afwerking

Laat het egalisatiemiddel voldoende drogen volgens de instructies op de verpakking. De droogtijd kan variëren afhankelijk van het product en de omgevingsomstandigheden. Zodra het egalisatiemiddel volledig is uitgehard, kun je verdergaan met de gewenste vloerafwerking.

Vloer egaliseren: hier moet je op letten

Wil je jouw vloer egaliseren? Dan zijn er twee dingen waar je op moet letten:

  • De ondervloer moet goed zijn uitgehard.
  • De ondervloer moet droog, vetvrij en schoon zijn.

Loop onderstaand stappenplan door om goed voorbereid te werk te gaan!

Daarna kan je aan de slag met het aanleggen van een epoxyvloer, gietvloer, vloercoating, woonbeton of een parketvloer.

Vloer egaliseren: is je ondervloer chemisch uitgehard?

Een nieuwe ondergrondvloer zou in 4 weken volledig uitgehard moeten zijn. Is deze echter dikker dan 4 centimeter? Dan mag je voor elke centimeter nog een week extra tellen. Hiermee voorkom je dat je te vroeg begint met je vloer egaliseren.

Egaliseren vloer: is je vloer droog?

Het vochtpercentage van cementgebonden vloeren mag hooguit 4% zijn. Voor gipsgebonden ondervloeren geldt 0,5%. Je wilt je vloer egaliseren, maar hoe weet je nou zeker dat de ondergrond droog is? Indien je geen vochtmeter hebt, test je het vochtpercentage als volgt: leg een krant onder doorzichtig plastic folie op de donkerste plek op de ondervloer en plak deze met tape rondom vast zodat er geen lucht bij kan komen. Als na 24 uur geen condensvorming onder het plastic zichtbaar is en de krant droog is, dan is de ondergrond droog genoeg. Klaar voor de volgende stap: je vloer egaliseren!

Egaliseren vloer: is je vloer vlak?

Voordat je begint met je vloer egaliseren, adviseren we een compleet vlakke ondervloer. Beschadigingen dien je te repareren en verf- en lijmresten schuur je weg. Epoxywinkel.nl heeft alles in huis voor de reparatie van een ondergrond. Leg je bijvoorbeeld je eigen gietvloer of vloercoating aan, dat is het uiterst belangrijk dat de ondergrond helemaal vlak is. Je wil voorkomen dat er in het resultaat oneffenheden te zien zijn. Egalisatiemiddel wordt dus niet gebruikt om beschadigingen weg te werken. Pas wanneer de vloer voldoende vlak is, kan je jouw vloer egaliseren.

Egaliseren vloer: is je ondervloer vet- en stofvrij?

Ga je je vloer egaliseren dan wil je dat deze goed hecht aan de ondergrond. Dit behaal je door de ondergrond eerst vetvrij te maken. Zitten er smeer- en olievlekken op de vloer? Verwijder deze dan met kattenbakkorrels. Strooi de korrels op de vlekken en laat het vet opzuigen. Hardnekkige vlekken verwijder je met ammoniak en water. Vergeet niet alles na te spoelen met schoon water en laat de ondervloer goed drogen. Als laatste veeg je de vloer met een zachte veger en maak je alles stofvrij met een stofzuiger. Nu kan je je vloer egaliseren.

Hoe egaliseer je een vloer?

Een vloer egaliseren kun je uitstekend zelf doen, maar waar begin je? Het is belangrijk om de ondervloer vakkundig te egaliseren aangezien alle oneffenheden in de ondervloer ook zichtbaar zullen zijn in de dekvloer. Voor je begint met egaliseren zorg je dat de ondervloer volledig droog en uitgehard is en vrij van lijmresten, stof en ander vuil dat voor oneffenheden kan zorgen. Het klinkt misschien gek, maar de ondervloer moet dus al zo goed als vlak zijn voor je begint met vloer egaliseren. Vervolgens ga je aan de slag met het egalisatiemiddel dat jouw ondervloer nodig heeft zoals egalisatiemortel, egaline of epoxy egalisatie. Door de zelf-nivellerende werking van egalisatiemiddelen krijg je altijd een strak resultaat en vlakke vloer.

Bekijk ook wel egaliseer gereedschap je nodig hebt.

Wat kost vloer egaliseren?

Een vloer egaliseren kost tussen de € 2,50 en de € 15,- per vierkante meter. Het is vele malen goedkoper om zelf je vloer te egaliseren. Hoeveel je precies betaalt voor vloer egaliseren is afhankelijk van de benodigde laagdikte, het materiaal waarmee je gaat vloer egaliseren en het totale vloeroppervlak. Op basis van de ondergrond kies je een type egalisatiemiddel. Maak een berekening op basis van de situatie van jouw vloer en ontdek hoe voordelig jij uit bent door zelf je vloer te egaliseren. Moet je al het materiaal en gereedschap nog aanschaffen dan kun je ook een egaline pakket overwegen.

Goedkope manier vloer egaliseren

Met doe-het-zelven kun je op een goedkope manier vloer egaliseren. Door zelf aan het werk te gaan met vloer egaliseren bespaar je namelijk zowel op de arbeidskosten als op de winstmarge die een bedrijf incalculeert bij de prijs voor vloer egaliseren. Je vindt alle producten waarmee je jouw vloer kunt egaliseren bij Epoxywinkel.nl. Heb je advies nodig over de producten waarmee je jouw vloer gaat egaliseren dan staan onze vakmensen voor je klaar. Neem contact op voor meer informatie over vloer egalisatiemiddelen.

Vloer egaliseren voor een gietvloer, parketvloer of vloercoating

Je vloer egaliseren is een stap die nooit kan worden overgeslagen. Epoxywinkel.nl heeft alles in huis zodat jij direct thuis zelf aan de slag kan gaan met het egaliseren van je vloer. Zo maak je de ruimte gebruiksklaar voor de topcoat. Ons assortiment bestaat uitsluitend uit producten van topkwaliteit en onze specialisten zijn voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt. Wist je dat wij al meer dan 10 jaar ervaring hebben op het gebied van gietvloeren en vloercoating? Wanneer je niet zeker weet wat je moet doen met bepaalde scheuren, deukjes of andere oneffenheden, dan kan je het best telefonisch contact met ons opnemen voor advies. We zijn bereikbaar op telefoonnummer +31 856207090

Wanneer een vloer egaliseren?

Je vraagt je misschien af of het egaliseren van de vloer echt nodig is. Want wanneer moet je een gelijkmatige ondergrond hebben? Of je nu aan de slag gaat in je eigen huis of een bedrijfsruimte: het beste resultaat en een vlakke vloer bereik je door een goede basis te creëren.

Bij het vervangen van een vloer of het plaatsen van een vloer in een nieuwe woning is het van belang om een egale ondergrond te hebben. Dit is zeker het geval wanneer je een gietvloer gaat plaatsen. Kies je voor vinyl of tapijt? Dan is egaliseren niet nodig, maar voor de meeste moderne vloeren is het egaliseren van de vloer echt onmisbaar.

Nadelen oneffen ondergrond

Er zitten veel nadelen aan het leggen van een vloer op een oneffen ondergrond. Dit is al te merken wanneer er voor een laminaatvloer gebruik wordt gemaakt van ondervloerdelen. Er komt al snel naar voren dat er op delen van de vloer spanning komt te staan. De levensduur van laminaat is echter niet zo lang als dat van andere vloersoorten, waardoor het meestal niet als rendabel gezien wordt om hierbij de vloer goed te egaliseren.

Gevolgen oneffen vloer

Als je een vloer op een ongelijke ondergrond legt kan dit veel problemen opleveren. In het ergste geval zal de vloer beschadigd raken en volledig opnieuw geïnstalleerd moeten worden. Misschien gebeurt dit niet in het eerste jaar, maar wanneer je erop rekent dat je vloer wel 30 jaar mee zou moeten gaan is het erg vervelend als het oppervlak er na 5 jaar al niet meer netjes uitziet.

Vervangen van een vloer kost veel tijd en geld, terwijl het eenvoudig voorkomen kan worden door vooraf de vloer te egaliseren. De vloer egaliseren achterwege laten kan zorgen voor:

  • Problemen met het leggen of gieten van de vloer
  • Ongelijkmatig resultaat
  • Vochtproblemen
  • Beschadiging van de vloer

Gietvloer ondergrond

Er wordt wel eens gedacht dat een gietvloer of vloercoating geen egale ondergrond nodig heeft, omdat de vloer zelf al egaliserend is. Niet is minder waar: juist bij deze vloeren is de ondergrond van belang. Met de juiste ondergrond verkrijg je het beste resultaat.

Wel of niet egaliseren?

Twijfel je nog over de keuze om je vloer te egaliseren? Bedenk dan dat het op de korte termijn misschien geld- en tijdwinst oplevert, maar je uiteindelijk te maken krijgt met alle nadelen. Wil je een duurzame, mooie epoxyvloer, gietvloer, vloercoating, parketvloer of woonbeton? Zorg er dan voor dat je vloer egaliseren het eerste is wat je doet.

Voordelen van vloer egaliseren

Met het egaliseren van de ondervloer ben je er zeker van dat je vloer goed gelegd kan worden. Ook voorkom je vochtproblemen, omdat de vloerlagen dicht op elkaar aansluiten en er geen ruimtes tussen de ondergrond en vloerdelen kunnen ontstaan.

Kies je voor een gietvloer? Dan wil je geen hobbels in je eindresultaat. Met een vlakke ondergrond heb je geen last van het doordrukken van oneffenheden of vuildeeltjes. De vloer gaat langer mee en zal niet ongelijk slijten of doorzakken. Verwijder alle hoogteverschillen, kieren en kuiltjes met het egaliseren van de vloer en geniet van een prachtig eindresultaat.

Naast vloeren egaliseren bieden wij...

Naast het voorbereidende werk bieden we ook een tal aan onderhoudsproducten aan voor je gietvloer of houten vloer. Voor je parketvloer hebben we bijvoorbeeld een breed assortiment aan beschermende lakken en verzorgende oliën.

Advies nodig over vloer egalisatie?

Bij Epoxywinkel.nl zijn we niet alleen trots op onze hoogwaardige producten, maar ook op ons team van deskundige medewerkers. We begrijpen dat het egaliseren van een vloer een technisch proces kan zijn en we staan klaar om je te voorzien van persoonlijk advies. Onze experts hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van vloeregalisatie en helpen je graag bij het kiezen van de juiste producten.

Bestel vandaag nog je egaliseerproducten bij Epoxywinkel.nl

Maak je vloer perfect glad met onze hoogwaardige egaliseerproducten en geniet van een vloerafwerking waar je trots op kunt zijn. Of je nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, bij Epoxywinkel vind je alles wat je nodig hebt om je vloer te egaliseren en de beste resultaten te behalen.

loader
Bezig met laden...