Beton Cire

Beton ciré


Wil je jouw interieur een industriële sfeer geven? Dan zou je kunnen kiezen voor beton ciré. Dit pleisterwerk heeft een stoere uitstraling en zorgt voor een slijtvaste en naadloze afwerking van je muur. Het geeft je muren een betonlook, maar is onderhoudsvriendelijk en bestand tegen vocht. Beton ciré in de badkamer zien we dan ook steeds vaker.


Beton Cire aanleggen?
check Bespaar op dure arbeidskosten
check Ga zelf aan de slag met onze hulp
check Bekijk onze handige instructievideo's
check Enkel A-merken
check Binnen enkele dagen in huis
Sorteer op
Stone Age OxideStuc
As low as € 205,70
Beton Cire Pakket
As low as € 235,95
Mapei Kimband 12m epoxywinkel.nl
Mapei Mapegum WPS epoxywinkel.nl
€ 44,95
Ardex R1C Renovatiepleister Classic
Stone Age Basic Wax Epoxywinkel.nl
As low as € 32,13
Basebeton Ecohecht Stone Age Epoxywinkel.nl
Epoxywinkel Stone Age BaseBeton
As low as € 484,67
Epoxywinkel Stone Age BaseBeton
As low as € 242,34
Epoxywinkel Stone Age BaseBeton Coating
As low as € 47,05
Epoxywinkel Stone Age BaseBeton Basa Sense
As low as € 425,11
Epoxywinkel Stone Age BaseBeton
As low as € 212,55

12 producten

per pagina

Voordelen van beton ciré

 

✔ Stoere look
✔ Naadloze afwerking
✔ Sterk en slijtvast
✔ Waterdichte afwerking
✔ Bestand tegen vetten en zuren (pas op met chloor)

 

Beton ciré zelf aanbrengen

 

Wie een beetje handig is, kan zelf beton ciré op de muur, vloer of op een meubelstuk aanbrengen. Je smeert het betonstuc in een draaiende beweging over een oppervlak naar keuze. Het waterdichte materiaal zorgt voor een stoere betonlook en geeft jouw badkamer of keuken een stoere uitstraling. Voor nog meer doe-het-zelf gemak hebben we ook een beton ciré kant en klaar pakket samengesteld.

 

Zo bereid je de ondergrond voor

 

Voordat je aan de slag gaat met beton ciré, moet je de ondergrond op de juiste manier voorbereiden. Want ook voor het aanbrengen van beton ciré geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Zo heeft bijvoorbeeld voorbehandeling met Ecohecht veel meerwaarde en dient het oppervlak glad en schoon te zijn.

 

1. Stofvrij maken en ontvetten

Als een ondergrond niet stofvrij is of vettig, dan hecht het betonstuc uiteindelijk niet zo goed als je zou willen. De kans bestaat dat het dan gaat loslaten en dat wil je absoluut niet. Daarom moet je de ondergrond eerst goed schoonmaken met een ontvettend middel. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld aceton.

 

2. Gebruik Ecohecht

Ecohecht is een primer die speciaal ontwikkeld is voor het voorbereiden, in stand houden, verzegelen en het optimaliseren van de hechting van zowel zuigende als niet-zuigende ondergronden. Behandel de ondergrond daarom ook altijd voor met Ecohecht, voordat je beton ciré aanbrengt.

 

3. Breng de Ecohecht aan

Breng de Ecohecht primer met een roller aan in twee lagen. Heb je een zuigende ondergrond? Dan kun je de primer verdunnen met water (tot 15%). De eerste laag dient dun te zijn. Wacht vervolgens tot de vloer handdroog is. Daarna kun je de tweede laag Ecohecht onverdund aanbrengen.

 

4. Schuur het oppervlak

Heb je de Ecohecht aangebracht? Dan kun je 24 uur later beginnen met opschuren. Schuur het oppervlak op met korrel P120, voordat je begint met het aanbrengen van de beton ciré. Het opschuren is weer een stap die ervoor zorgt dat het beton ciré goed aan de ondergrond hecht.

 

Bestel Ecohecht

 

 

Aanbrengen van betonstuc

Na het schuren van de ondergrond, kun je aan de slag gaan met beton ciré, oftewel Oxidestuc. Deze kant-en-klare betonstuc breng je eenvoudig zelf aan. Zorg ervoor dat het materiaal klontvrij is door even goed te roeren na openen. Vervolgens breng je het aan met een plamuurmes of een rood spackmes.


Breng beton ciré aan in twee lagen. Houd een (totale) maximale dikte aan van 200-300 ml per vierkante meter.

 

Afwerking

Als je twee lagen beton ciré hebt aangebracht, moet je het oppervlak nog een laatste keer schuren. Gebruik hiervoor korrel P400 schuurpapier en vervolgens korrel P1000. Hierdoor komt de bronze-look tot uiting. Neem het geschuurde oppervlak tussendoor en nadien nog voorzichtig af met een droge doek.

Voor een vlekbestendig eindresultaat werk je de muur, vloer of het meubelstuk nog af met Stone Age BaseBeton coating.

 

Beton ciré kant en klaar

Zelf aan de slag met beton ciré is nu nog makkelijker met ons kant en klaar beton ciré pakket. Bij het pakket vind je ook een handige doe-het-zelf handleiding. Die kun je downloaden onder het kopje 'Product bijlagen'. Met behulp van de handleiding en beton ciré kant en klaar maak je zelf een alkalische betonlook wand of vloer voor in de badkamer of de keuken. Het voordeel van deze decoratieve kant en klare betonstuc is dat het van nature de groei van schimmels en bacteriën voorkomt.

 

Waar moet je op letten bij Beton Ciré zelf doen?

Het klinkt cliché, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom dat je werkomgeving stofvrij, schoon en droog is voor je aan de slag gaat met Beton Ciré. Zeker als je de ondergrond moest voorbewerken kan er veel stof in de ruimte liggen. Als je dit niet weghaalt en de ruimte niet schoon is, hecht de Beton Ciré minder goed. Het is daarom zaak dat je de ruimte stofvrij maakt voor je Beton Ciré gaat aanbrengen. Daarnaast wil je tijdens het aanbrengen ramen en deuren gesloten houden, om luchtstromen te voorkomen. Hiermee voorkom je dat het Beton Ciré te snel indroogt tijdens het aanbrengen.

 

Beton Ciré laten drogen en bijwerken

Nadat je de eerste laag Beton Ciré hebt aangebracht kan een luchtstroom helpen bij het drogen. Zorg ook voor voldoende licht tijdens het werken aan de Beton Ciré vloer of wanden. Loopt het project door tot in de avonduren dan wil je ook voldoende zicht hebben op eventuele oneffenheden, zodat je die kunt wegwerken voor de Beton Ciré uithardt. Je wilt iets meer Beton Ciré bestellen dan nodig, zodat je voldoende materiaal overhoudt om wat bij te werken waar nodig.

 

Verschillende kleuren beton ciré

Epoxywinkel heeft meerdere kleuren beton ciré in het assortiment. De zogenaamde Oxidestuc is een kant-en-klare, eenvoudig aan te brengen pasta met een metallic look. Je kan beton ciré toepassen op wanden, meubels, planken en werkbladen. De metallic kleuren, waarvan de glans naar boven komt als je het oppervlak polijst, zorgen voor een chique uitstraling.

 

 

Beton ciré voor een betonlook

De fijne korrel van het cementgebonden stuc van beton ciré geeft een geweldige betonlook. In tegenstelling tot klassiek beton breng je het aan als een dunne laag. Doordat je het met de hand aanbrengt kun je zelf een effect aan de betonlook geven. Het grote voordeel van beton ciré is dat het duurzaam, sterk en watervast is na behandeling met onze PU topcoat. Ook voor badkamers kun je dus een mooie betonlook maken met beton ciré.

 

Waarom heet het beton ciré?

Beton ciré is van oorsprong afkomstig uit Frankrijk. Het was al jaren populair in Franse badkamers voordat de trend naar Nederland overwaaide. De naam is afgeleid van de manier van aanbrengen van het betonstuc. Beton ciré is Frans voor gewreven beton. Het betonstuc wordt met vegende draaibewegingen op vloeren, muren en andere oppervlakken gewreven. Na het aanbrengen heeft het wel iets weg van klassiek beton, maar toch met een heel eigen karakter.

 

Beton ciré kant en klaar wandpakket


Maak het jezelf gemakkelijk en schaf ons kant-en-klare wandpakket aan. Dit pakket bevat alle materialen die je nodig hebt voor de afwerking van je wanden. Zo creëer jij zelf muren met een betonlook.


Kies het aantal benodigde pakketten en selecteer je favoriete kleur:

  • Artichok
  • Canvas
  • Dutch grey
  • Flake
  • Hippo
  • Lice taupe
  • Pitch black
  • Raum red
  • Rose white
  • Stone

 

Handleiding bij beton ciré

Op onze site vind je een complete handleiding waarin we uitleggen hoe je beton ciré moet aanbrengen. We gaan in op de benodigdheden, voorbereiding, aanbrengen, afval en onderhoud. In een handige werkwijzer leggen we je uit hoe je stap voor stap te werk gaat. Daarnaast kun je productinformatie downloaden bij ieder product onder het kopje ‘product bijlagen’. Hier staan werkvoorschriften bij die je als gebruiksaanwijzingen kunt downloaden. Op iedere verpakking staat ook nog een korte uitleg over het gebruik van de producten. Kom je er toch niet uit, dan mag je ook altijd contact met ons opnemen.


Beton ciré in de keuken

Geef je keukenmuur een betonlook en kies voor beton ciré. Het heeft de uitstraling van natuursteen, staat mooi bij verschillende keukenstijlen en geeft jouw interieur een stoere touch. In combinatie met houten keukenkastjes oogt het warm, terwijl witte kastjes weer zorgen voor een minimalistische look.

Beton ciré in de keuken heeft verschillende voordelen: zo is het bestand tegen vetten en zuren en is het schimmelwerend. Het is dus de ideale afwerking van je achterwand.


Beton ciré in de badkamer

Wil je geen tegels op je muur in de badkamer? Wat dacht je van de rustieke look van beton ciré? Door de vochtwerende eigenschappen is het pleisterwerk geschikt vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Bovendien heeft het een naadloze afwerking waardoor schimmels geen kans krijgen. Op deze manier kun je jouw badkamer dus ook gemakkelijk schoon maken en houden!

 

Beton Ciré waterdicht maken

Ga jij jouw badkamer een make-over geven met Beton Ciré? Dan wil je natuurlijk dat de vloeren en wanden waterproof zijn. Van nature is Beton Ciré alleen spatwaterdicht, maar om Beton Ciré waterdicht te maken heb je een vochtwerende coating nodig. Kies voor een transparante PU Strong Topcoat als je de oorspronkelijke kleur van het Beton Ciré wil behouden. Deze beschermende laag van polyurethaan maakt Beton Ciré waterdicht en slijtvast en geeft bovendien een mooi zijdemat eindresultaat.

 

Beton Ciré onderhoud

Om ervoor te zorgen dat zelf aangebracht Beton Ciré zo lang mogelijk in perfecte staat blijft, geven we je enkele tips voor het onderhouden en schoonmaken van Beton Ciré vloeren en wanden. Na het behandelen van Beton Ciré met de beschermende coating is het materiaal waterdicht. Toch is het verstandig om water van de vloer te verwijderen (met een trekker). Als het water te lang op een plaats blijft staan kunnen er namelijk vlekken ontstaan en dat wil je voorkomen. Gebruik bij het schoonmaken van jouw Beton Ciré vloeren en wanden geen agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de waterkerende topcoat beschadigen. Schoonmaken met ECO Cleaner houdt de coating intact zodat deze samen met de Beton Ciré zo lang mogelijk meegaat.


Veelgestelde vragen1. Is beton ciré geschikt voor wanden én vloeren?


Ja, je kan dit producten in alle ruimtes in huis toepassen - op zowel de muur als de vloer. Je kan overigens ook je tafel of een ander meubelstuk een nieuwe look geven met beton ciré. Het maakt een vloer of item onderhoudsarm, kras- en slijtbestendig en waterdicht.2. Kan ik beton ciré ook in de badkamer gebruiken?


Dat kan zeker! Het zorgt voor een stoere, naadloze afwerking en is daardoor erg hygiënisch. De afwerking met een PU topcoat maakt beton ciré waterdicht. En dat is ideaal voor in de badkamer.3. Kan ik oude wand- en vloertegels laten zitten?Meestal is dit mogelijk, maar dan dienen deze wel vast te zitten en vlak te liggen. Je ondergrond hoort namelijk egaal te zijn en geen oneffenheden te bevatten. Als dat niet het geval is, dan moet je de tegeloppervlakken eerst egaliseren met egaline of tegelvrij maken.

 

4. Hoeveel kost beton ciré per m2?

 

Onze luxe oxidestuc beton ciré is al verkrijgbaar voor slechts €36,- per m2. Daar moet je nog wel materiaal bij bestellen om het aan te brengen. Je kunt ook kiezen voor een beton ciré pakket, zodat je direct aan de slag met jouw beton ciré project.

 

5. Wat heb ik nodig om beton ciré aan te brengen?

 

Je hebt een materiaal voor het beton ciré vloersysteem nodig, waaronder een voorstrijk, een basis en een resin, pigment en een topcoat. Daar komen nog hulpmiddelen bij voor het voorbereiden van de ondergrond, het mengen van beton ciré en het aanbrengen van het betonstuc. Bekijk voor een compleet overzicht onze handleiding. Een extra paar helpende handen is ook een must voor het aanbrengen van beton ciré.

 

6. Hebben jullie beton ciré kant en klaar?

 

Ja, we hebben een beton ciré pakket samengesteld met daarin de voorstrijk, beton ciré, sealer en PU topcoat waarmee je zelf vloeren en wanden van decoratieve betonstuc kunt voorzien. Je kiest zelf een van de zestien kleurvariaties en de hoeveelheid die je nodig hebt. We leveren pakketten voor oppervlakken van 5, 10 en 20 m2. Ga je een groter oppervlak van klant en klare beton ciré voorzien, bestel dan meerdere pakketten.

 

 

Bezig met laden...