Bestel artikelen van Wilsor

Wilsor

Over Wilsor Kunstharsen


Wilsor Kunstharsen is al meer dan 40 jaar dé specialist op het gebied van kunstharsen, epoxyharsen, epoxyplamuur, polyesterharsen, polyesterplamuren. De toepassingen zijn divers. Het meeste worden de producten gebruikt voor reparaties van boten, auto’s en meer. Naast het op maat maken van plamuren, zet Wilsor ook haar eigen producten op de markt. Als basis worden vooral polyester en epoxy gebruikt.

Wilsor polyesterhars


Polyesterhars is een kunsthars die uithardt nadat de harder is toegevoegd. Je kan het onder andere gebruiken voor het vervaardigen van jachten en sculpturen.

Let op: polyesterhars hecht niet aan epoxy, polyethyleen en teflon.

Voordelen:
✔ Snelle uitharding
✔ Goedkoper dan epoxyhars
✔ Bepaal zelf de uitharding

Nadelen:
✔ Kan krimpen en hecht daardoor minder goed
✔ Karakteristieke luchtGlasweefsel

 

Glasvezels van Wilsor


Voor het versterken van een polyester- of epoxyhars kun je gebruik maken van glasvezels - dit noem je lamineren. Je brengt dan verschillende lagen van de vezels op elkaar aan en doordrenkt ze stuk voor stuk met polyester- of epoxyhars.

We hebben verschillende soorten glasvezels van Wilsor in ons assortiment:


Glasweefsel


Glasweefsel is een fijn weefsel dat bestaat. Door de weefkant heeft het laminaat minder afwerking nodig.

Glasvezel


Glasvezel hecht goed in combinatie met polyester en epoxy en wordt daarom het vaakst gebruikt als versterkingsmateriaal.

Glasvezelmat


Een glasvezelmat is gemaakt van korte vezels en blijft bij elkaar door een binder. Zodra het in contact komt met polyesterhars, wordt de mat zacht en verwerkbaar.

Glasweefselband


Een glasweefselband is dankzij de smalle breedte ideaal voor het versterken van hoekverbindingen, het wikkelen van hockeysticks en het maken van lijmverbindingen.

loader
Bezig met laden...