Parketvloeren

Parketvloeren


Epoxywinkel.be vind je alles voor parketvloeren. Van egalisatie tot ondervloeren en van parketlijm tot de beste producten voor het onderhouden van je vloer. Ga zelf aan de slag met het leggen van parket en haal alle benodigdheden direct in huis!check Alle klusbenodigdheden onder 1 dak
check Snelle levering
check Advies nodig? Bel met onze experts!
check Uitgebreid assortiment
check Enkel A-merken
Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Showing 1-25 of 95 results

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Showing 1-25 of 95 results

Vloer egaliseren


Als je een parketvloer wil leggen, is het belangrijk dat de ondergrond vlak is. Heb jij te maken met een ruwe ondergrond? Dan biedt het egaliseren van de vloer uitkomst. Zo creëer je een strakke laag waarop het parket strak en gelijk kan worden gelegd.Meestgebruikte egalisatie voor een vloer


UZIN NC 170: een zeer goed vloeiende en sneldrogende uitvlakmassa. Geschikt voor het maken van vlakke, legklare vloeroppervlakken en het leggen van keramiek en natuursteen.

UZIN NC 115: een vezelversterkte gipsegalisatie, geschikt voor onder andere het egaliseren van cementgebonden ondergronden.

UZIN NC 110: een zeer goed vloeiende egalisatie, geschikt voor het leggen van alle soorten textiele en elastische vloerbedekking en parket.Ondervloeren


Een ondervloer wordt vaak gebruikt voor het aanbrengen van een parketvloer op een oude ondergrond. Het helpt bovendien als je last hebt van een ondergrond met een te hoog vochtpercentage, een ondervloer is warmte-isolerend en het reduceert contactgeluid.Vloerverwarming onder parket


Wist je dat je vloerverwarming en parket prima kan combineren? Het is wel belangrijk om te weten dat niet alle houten vloeren hiervoor geschikt zijn. Zo is eiken wél goed bestand tegen warmte.

Houd rekening met de volgende 4 aspecten, als je parket wil combineren met vloerverwarming:

 • Wordt de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt? Dan raden wij je aan om een zogenaamde duoplank of lamelparket toe te passen. Deze systemen zijn minder gevoelig voor temperatuurswisselingen en verdelen de spanning goed.
 • Gebruik je de vloerverwarming als bijverwarming? Dan zijn er meerdere systemen mogelijk. Informeer hiernaar bij je parketteur.
 • Houd de verwarming op een zo constant mogelijke temperatuur.
 • Zorg dat de luchtvochtigheid minimaal 45% is.Verminder contactgeluid


Woon je in een appartement of is jouw huis gehorig? Dan kan een ondervloer uitkomst bieden. Zo heeft een ondervloer een geluiddempende werking en vergroot zo je wooncomfort.

De ondervloer met de hoogste geluidsreductie in ons assortiment, is de UZIN Multimoll Top 12 (reduceert ca. 13 dB).


Bekijk aanbod ondervloerenLijm voor parket


a je aan de slag met het verlijmen van parket? Dan breng je, wanneer je gebruik maakt van de parketlijm van Pallmann, altijd van te voren Voorstrijk P104 aan. Op deze manier kan de lijm goed hechten. Deze primer is ook geschikt voor het verstevigen en afsluiten van dekvloeren en het werkt vochtisolerend.

Verlijm parket snel en makkelijk met Pallmann P104.
✔ Brengt gemakkelijk aan
✔ Droogt snel
✔ Vochtisolerend
✔ Geschikt op warmwatervloerverwarming
✔ Water- en oplosmiddelvrijParketlijm voor de doe-het-zelver


Als je niet zo veel ervaring hebt met het verlijmen van parket, raden wij je Pallmann P5 Polymeerlijm aan. Deze lijm is gemakkelijk zelf aan te brengen en beperkt de vervorming van hout.

✔ Eenvoudig in gebruik
✔ Lange inlegtijd
✔ Hard-elastische lijmrillen
✔ Geschikt voor vloerverwarming
✔ Lijmresten verwijder je met gemakBekijk alle lijmen

Afwerking


BVoor de afwerking van een houten parketvloer, kun je kiezen uit twee opties: lakken en oliën. Zo beschermt parketlak de vloer en voorkomt het dat vuil en vocht in het hout trekken. Parketolie trekt juist in het hout, in plaats van dat het erop ligt. Daardoor blijft de structuur van het hout zichtbaar.Naar Parketolie en lakParketvloer in woonkamer


Geef je woonkamer een warme look met een parketvloer. Wil je dat de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft, maar deze wel beschermen? Kies dan voor Pallmann Pure en Zero.Parketvloer in badkamer


Een parketvloer in de badkamer zorgt voor dat ultieme wellness-gevoel. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de vloer beschermt tegen vocht. Dit kun je doen door het hout te lakken met Pall-X 333 .Kleur je parket


Wil je het parket kleuren? Voeg dan X-333 Color Concentrate toe. Op deze manier accentueer je de nerven van het hout en maak je deze bijvoorbeeld donkerder, koeler of juist warmer. Kies uit een van de 32 kleuren en creëer zo de parketvloer van je dromen.Bekijk kleurenoverzichtZo krijg je onbehandelde houtlook


Bescherm jouw parketvloer of houten tafel, terwijl je de natuurlijke look behoudt met Pall-X Pure en Zero. Zo zorgt Pure voor een lichte kleur van de vloer, terwijl Zero een matte uitstraling geeft.Zo gebruik je de parketlak:


Je brengt de Pure en Zero in verschillende lagen aan:

- Op alle Europese houtsoorten: 1 laag Pure - 1 laag Pure - 1 laag Zero
- Op alle Tropische houtsoorten: 1 laag Pure - 1 laag Zero - 1 laag ZeroOnderhoud


Een parketvloer heeft onderhoud nodig om - zo lang mogelijk - mooi te blijven. Hoe je jouw vloer het best kunt reinigen, hangt af van de afwerking. Zo vergt een gelakte parketvloer minder onderhoud dan een geoliede vloer.


Een geoliede parketvloer onderhouden


Regelmatige reiniging

Pallmann Clean is een neutrale allesreiniger voor vloeren die je kan gebruiken voor het dagelijks reinigen van je parketvloer. Is je vloer net geolied? Gebruik het reinigingsmiddel dan pas na 12 uur.

 • Ontdoe de vloer van vuil en stof. Gebruik hiervoor een bezem of stofzuiger.
 • Schud de verpakking goed voor gebruik.
 • Verdun zo’n 50 - 100 ml Pallmann Clean met 5 liter water.
 • Breng het aan met een mop of microvezeldweilRegelmatig onderhoud


Met de Magic Oil Care kun je jouw houten parketvloer regelmatig onderhouden. Het zorgt voor een vuilafstotende laag en beschermt de vloer.


 • Ontdoe de vloer van vuil en stof
 • Schud de verpakking voor gebruik
 • Meng ca. 250 ml Magic Oil Care met 5 liter water
 • Breng het met een mop gelijkmatig aan, in de richting van de structuur van het hout
 • Na 60 minuten kan het oppervlak belast worden


Een geoliede parketvloer onderhouden


Regelmatige reiniging


Gebruik Pallmann Clean voor het dagelijks schoonmaken van je vloer.

 • Verwijder vuil en stof
 • Schud de verpakking
 • Verdun zo’n 50 - 100 ml Pallmann Clean met 5 liter water
 • Breng aan met een microvezeldweil


Regelmatig onderhoud


Met Pallmann Finish Care onderhoud jij jouw parketvloer. De vuilafstotende laag beschermt de vloer en verfrist de laklaag.

 • Verwijder vuil en stof van de vloer
 • Schud de verpakking voor gebruik
 • Verdun zo’n 100 - 250 ml Finish Care met 5 liter water
 • Breng het dun aan met een microvezeldweil
 • Je mag na 60 minuten op de vloer lopen