Tegellijm

Tegellijm


Tegellijm is een zeer veelzijdig product. Of je nou jouw badkamer, toilet of keuken wilt betegelen: met onze veelzijdige tegellijmen voorzie je jouw vloer of wand van nieuwe tegels. We bieden verschillende typen tegellijm aan voor zowel binnen- als buitenshuis. Let bij jouw klus op de juiste keuze tegellijm, aangezien sommige typen ideaal zijn voor kleine mozaïektegels en andere voor grote tegelformaten. Voor het beste resultaat houd je rekening met de kleur tegellijm, aangezien deze naderhand nog zichtbaar blijft. Binnen ons assortiment bieden we de kleuren wit en grijs aan.

check Veelzijdige tegellijm voor binnen en buiten
check Gratis verzending vanaf €50
check Ideaal voor in jouw sanitaire ruimtes
check Tegellijm voor kleine of grote tegels
check Witte en grijze tegellijm
Sorteer op sort-descending

14 producten

per pagina

Tegellijm

Wanneer je tegellijm aanschaft wil je verzekerd zijn van een A-merk product. Dit omdat je tegels stevig bevestigd moeten zijn. De tegellijm moet direct werken, zodat je gerust je wand of vloer kunt leggen. Anderzijds dient de lijm ook op de lange termijn tegen allerlei weerstanden van buitenaf opgewassen te zijn. Zo dient de tegellijm niet te verweken in aanraking met vocht. Om deze eigenschappen te kunnen garanderen kozen wij voor het betrouwbare merk Mapei.

Over het merk Mapei

Mapei is niet zomaar een merk, maar biedt inmiddels al meer dan 5.000 producten aan voor de bouw. Dit betreft voornamelijk lijmen, kitten en chemische producten. Ze zijn internationaal bekend en bezitten zo’n 80 fabrieken over heel de wereld. Niet voor niets zijn zij daarom een voorloper in de tegellijm en kozen wij dit A-merk.  

Mapei tegellijm Adesilex P9 Grijs

De Adesilex tegellijm is zeer gemakkelijk te verwerken: je mengt het met wat water tot de gewenste dikte. Vervolgens is de tegellijm toe te passen voor vloer- en wandtegels, maar ook om isolatiemateriaal te verlijmen. De lijm druipt niet van de muren af en zorgen voor directe verlijming. De lijm krimpt minimaal en hecht zich op bijna alle type ondergronden.

Mapei tegellijm Ultramastic 5

De Ultramastic tegellijm is ideaal voor wanden binnenshuis. Met name voor grote formaat tegels hecht deze tegellijm snel genoeg. De hechting is dusdanig sterk dat zware tegels direct bevestigd kunnen worden. Je hoeft niet bang te zijn dat er tegels wegzakken of in het ergste geval: sneuvelen. Ook deze tegellijm van Mapei is inzetbaar bij de verlijming van isolatiemateriaal.

Mapei tegellijm Keraquick Maxi S1 Grijs

De Keraquick tegellijm is speciaal ontwikkeld voor ruimtes waar de betegeling snel gedaan dient te worden. Dit kunnen vochtige ruimtes zijn zoals zwembaden, wijnkelders, zuivelfabrieken of koelcellen. Dit type tegellijm heeft een snelle binding en is ook toe te passen bij verwarmde dekvloeren. Het fijne aan deze snelle binding is dat bij beteling van de vloer, deze al na 24 uur beloopbaar is.

Mapei tegellijm Keraflex Extra S1 Grijs

Keraflex bestaat uit een poeder die in contact met water veranderd in een kunststof lijm. Dankzij de poedervorm is de tegellijm gemakkelijk te verwerken. Keraflex bevat een hoge hechtkracht die eenmaal opgedroogd water- en weerbestendig is. Dit maakt de lijm ideaal voor het verlijmen van cement, beton en gipspleisters. Door de flexibele uitharding maakt dit de tegellijm ook geschikt voor het verlijmen van bekleding op verwarmde vloeren.

Mapei tegellijm Ultralite S1 Grijs

De Mapei tegellijm Ultralite S1 kies je voor ieder project met keramische tegels. Dit type tegellijm van Mapei onderscheidt zichzelf dankzij het lichte gewicht. Hierdoor is het product gemakkelijk in gebruik. Met name op verticale oppervlakken voorkomt de lijm dankzij het lichte gewicht dat het gaat lekken of druipen. Wil je zeer dunne tegels verwerken op de wanden, dan is de Ultralite uitermate geschikt.

Toepassingen van tegellijm

Tegellijm is niet alleen te gebruiken op tegelvloeren, maar ook wandtegels en keramisch parket is er perfect mee te verlijmen. Dit kan in de voor de hand liggende ruimtes als de badkamer zijn, maar denk ook eens aan de achterwand van de keuken of tegels rondom de open haard.

Waar moet je op letten

Er zijn niet voor niets zoveel soorten tegellijm, want bij het kiezen van de best passende llijm zijn er veel elementen waar je rekening mee moet houden:

  • De tegelsoort;
  • Het vochtgehalte van de ruimte waar je gaat tegelen;
  • De temperatuur: tegel je binnen of buiten?

Als je dit allemaal op een rijtje hebt, kan je eenvoudig de beste tegellijm voor je project selecteren!

Tegelsoorten

Bij het gebruik van tegellijm let je op het soort tegels dat je wilt verlijmen. De belangrijkste categorieën hierin zijn keramisch, mozaïek en natuursteen. Voor keramiek is vrijwel elke soort tegellijm geschikt, maar bij mozaïek en natuursteen hangt het van het type tegel af welke lijm je moet gebruiken. Bij mozaïektegels werk je vaak met kleinere tegels, waardoor er een minder dikke tegellijm nodig is. Natuursteen is vaak poreus en hecht daarom anders dan keramiek.

Vochtgehalte

Het vochtgehalte van de te betegelen ruimte heeft natuurlijk invloed op het soort tegellijm die je nodig hebt. Met een flexibele tegellijm voorkom je bijvoorbeeld scheuren in het tegelwerk. Dit is vooral belangrijk bij vochtige ruimtes zoals de badkamer. Ga je tegelen in een ruimte die droog blijft, zoals een toiletruimte? Dan zal je geen last hebben van water dat in het voegwerk trekt. In een badkamer ontkom je niet aan vochtige wanden en vloeren. Zeker als je een inloopdouche hebt zal je te maken krijgen met vocht op de tegels. Kies voor een tegellijm die hiertegen bestand is en je zal nog jaren plezier hebben van je nieuw betegelde badkamer!

Temperatuur

Op de plek waar je gaat tegelen is ook de temperatuur van belang. Leg je tegels op een plek waar de temperatuur flink kan oplopen, zoals bij de open haard? Of ben je van plan mozaïek in de tuin aan te leggen, of betegeling rondom het zwembad? Hittebestendige of vorstbestendige tegellijm zorgt ervoor dat je project mooi blijft en tegels stevig vast blijven zitten.

Voorbereiding gebruik van tegellijm

Voordat je aan de slag gaat met tegellijm zorg je voor een goede voorbereiding. Zorg bij het tegelen voor een egale en schone ondergrond. Trek vloeren en wanden glad met een egaliserende mortel en laat dit goed uitharden. Daarna breng je voorstrijkmiddel aan, zodat je zeker bent van een goede hechting. Daarna kan je aan de slag met de tegellijm.

Tegellijm aanbrengen

Tegellijm breng je aan met een lijmkam. Lijmkammen zijn beschikbaar in verschillende groottes, waarbij het uitgangspunt is dat je een grotere vertanding gebruikt bij een groter formaat tegels. Je brengt de lijm aan op de lijmkam en drukt de kam onder een hoek van 45 graden op de ondergrond. Met een rustige, soepele beweging strijk je de tegellijm in een ribbelpatroon. Daarna kan je de tegels gaan leggen.

loader
Bezig met laden...