Kit

Kit


Van montagekit tot gekleurde siliconenkit. Wil je een bad afkitten? Of ramen afkitten? Epoxywinkel.be heeft alles in huis voor de doe-het-zelver. Bovendien kun je kiezen uit verschillende kleuren kit. Zo kun je de kitrand dus perfect afstemmen om je tegels.

check Platform met uitsluitend A-merken
check Bel onze experts voor advies
check Breed assortiment
check Binnen enkele dagen in huis
Sorteer op

Producten 1-20 van 38

per pagina

Wat is kit?

Kit is een veelgebruikt materiaal bij het afwerken van diverse oppervlakken. Het is een pasta-achtige substantie die bestaat uit verschillende componenten, afhankelijk van het type kit. Over het algemeen bestaat kit uit een bindmiddel, een oplosmiddel en een vulmiddel. Je gebruikt dit veelzijdige materiaal als afdichtingsmiddel, lijm en vuller voor naden, kieren, voegen en scheuren.

 

Toepassingen van kit

Kit wordt veel toegepast in de bouwsector en tijdens het klussen in huis. Je kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken. Enkele voorbeelden van toepassingen zijn:

 

Afdichten van naden en kieren

Kit is perfect voor het afdichten van naden en kieren rond deuren, ramen, muren en plafonds. Hiermee voorkom je dat er lucht, vocht en ongedierte naar binnen kunnen komen. Nadat het is uitgehard blijft kit elastisch. Dit is een groot voordeel als je werkende of bewegende delen wilt afdichten.

 

Voegen rond sanitair

Een andere populaire toepassing van kit is de waterafdichting van voegen rond sanitair en badkamers. Dit voorkomt dat er vocht in de muren of vloeren terechtkomt.

 

Reparatie van scheuren

Je kunt kit ook gebruiken voor het opvullen van gaten en scheuren in muren en plafonds. Daarnaast repareer je er beschadigde voegen en tegels mee.

 

Materialen lijmen

Kit heeft een hele hoge lijmkracht en kan daardoor ook goed functioneren als lijm voor verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan het lijmen van hout, glas, metaal en plastic.

 

Welke kit heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste kit is essentieel voor een goede afwerking en afdichting van verschillende oppervlakken. Bij Epoxywinkel.nl hebben we een breed assortiment aan kitsoorten, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Weet je niet welke kit je moet gebruiken? Wij helpen je verder:Acrylaatkit


Acrylaatkit is overschilderbaar en je kunt deze het best gebruiken in droge ruimtes. Hiermee kun je houten delen of gipsplaten dichten of stenen voegen. Dankzij de overschilderbare eigenschap van acrylaatkit is het mogelijk om de kit achteraf nog te schilderen in de gewenste kleur. Hierdoor is deze kit een populaire keuze voor het afwerken van bijvoorbeeld kozijnen en plinten.Siliconenkit


In het assortiment van Epoxywinkel.be vind je verschillende kleuren siliconenkit. Deze kitsoort is elastisch en kun je het best gebruiken wanneer de verbinding bestand moet zijn tegen bewegingen en werking van het materiaal. Bovendien is siliconenkit zeer geschikt voor vochtige omgevingen. Je gebruikt het onder andere voor het afdichten van badkamers en keukens.Waar is kit geschikt voor?

Je kunt kit gebruiken op verschillende oppervlakken en in verschillende ruimtes:


  • Natuursteen zoals marmer

  • Keramiek

  • Glas

  • Sanitairproducten

  • Keuken en badkamer

  • Balkon en terras

  • Vochtige ruimtes

  • Binnen en buitenWat zijn de voordelen van kit?

Kit biedt vele voordelen voor het afwerken en afdichten van verschillende oppervlakken. De goede eigenschappen maken het een duurzame en effectieve oplossing voor al je afdichtwerkzaamheden.


✔ Gebruiksklaar: je kunt direct aan de slag;

✔ Zeer elastisch: beweegt mee, zodat scheuren of barsten worden voorkomen;

✔ Zelfhechtend: de siliconenkit hecht snel aan het oppervlak;

✔ UV-bestendig: voorkomt dat de kit gaat verkleuren onder invloed van zonlicht.

 

Kit in verschillende kleuren

Zoals genoemd kun je acrylaatkit zelf overschilderen in een kleur naar keuze, maar voor siliconenkit geldt dit niet. Gelukkig vind je in het assortiment van Epoxywinkel.nl een breed scala aan kleuren siliconenkit. Zo kun je de kit afstemmen op de kleur van het te behandelen oppervlak en een naadloze wandafwerking realiseren.Afkitten: zo doe je dat

 

  1. Voordat je aan de slag gaat, moet je de randen van voegen afplakken met tape. Zo kun je later de overtollige kit makkelijk verwijderen.
  2. Snij het topje van de tube schuin af zodat de opening even groot is als de breedte van de voeg die je wil kitten.
  3. Bevestig de tube in het kitpistool en knijp in het handvat tot er een druppeltje uit de spuitmond komt.
  4. Nu kun je de rand of de voeg gaan kitten. Houd het kitpistool in een hoek van 45 graden, knijp in het handvat en beweeg langzaam over de rand.
  5. Maak je vinger nat in een kommetje met zeepsop en strijk de teveel aangebrachte kit weg.
  6. Trek de tape er vervolgens af. Zo voorkom je ruwe randen als gevolg van het uitharden van de kit.

 

Hulp nodig voor je bestelt?

Kit is een veelzijdig materiaal dat voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Bij Epoxywinkel.nl hebben we een breed assortiment aan verschillende soorten kit van hoge kwaliteit. Kom je er niet helemaal uit? Onze klantenservice helpt je graag bij het kiezen van de juiste kit voor jouw specifieke toepassing. Bestel nu en profiteer van onze uitstekende service en snelle levering.

 

 

Bezig met laden...