Woonbeton

Woonbeton


Woonbeton geeft je interieur een stoere uitstraling en past daarom goed bij een industriële stijl. De vloer is naadloos, zorgt voor een ruimtelijk effect en is bovendien gemakkelijk te onderhouden. Naast woonhuizen wordt woonbeton vaak ook gebruikt in winkels en kantoren.

Kies voor de look van een betonnen vloer, maar het gemak en de voordelen van woonbeton. Wist je dat je woonbeton zelfs kunt combineren met vloerverwarming? Zo zit jij er altijd warmpjes bij!

Ga zelf aan de slag met een woonbetonvloer van Epoxywinkel.be en profiteer van onze voordelen:

check Voordeligste aanbieder
check Deskundig advies op maa
check Uitsluitend A-merken
check Alle RAL-kleuren leverbaar
check Snelle levering
Hide Sidebar Foto-tabel Lijst

16 producten

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst

16 producten

4 voordelen van woonbeton


Wat is het verschil tussen woonbeton en een gietvloer?


Woonbeton is een cementgebonden vloer en onze gietvloeren bestaan uit polyurethaan of epoxy. Dit laatste is een samengesteld synthetisch mengsel van twee of meer componenten dat over een ondervloer wordt aangebracht. Een ander groot verschil tussen de twee vloeren is de dikte: woonbeton een een stukje dikker dan een gietvloer.



Combineer woonbeton met vloerverwarming


Woonbeton heeft van zichzelf al een aangename temperatuur, maar door het te combineren met vloerverwarming zit jij er altijd warmpjes bij. Een betonnen vloer is hard en zal gaan scheuren wanneer temperatuurverschillen te groot worden, maar bij woonbeton is dit niet het geval. Nooit meer koude voeten dus!



Woonbeton onderhouden


Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jouw mooie vloer. Daarom hebben wij een aantal tips voor je:



Woonbetonvloer schoonmaken


Een woonbetonvloer ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog een onderhoudsvriendelijk. Door de vuilafstotende werking zal de vloer niet snel vies worden.

Is er toch vuil zichtbaar? Maak het dan schoon met een dweil en koud water. Wanneer je een vloer van woonbeton namelijk met heet water dweilt, kan het streperig opdrogen.

Het verwijderen van stof doe je eenvoudig met een stofzuiger met een zachte borstel.



Gebruik een entreemat


Zand en vuil kunnen je vloer beschadigen. Met een entreemat voorkom je dat dit gebeurt! Als je naar binnen loopt, blijft namelijk het grootste gedeelte van het vuil achter in de mat.



Viltjes


Stoelpoten en tafelpoten kunnen krassen achterlaten op je vloer. Maak daarom gebruik van kwalitatieve viltjes. Bij Epoxywinkel.nl vind je verschillende maten voor diverse stoel- en tafelpoten - zelfs voor sledes. Voor bureaustoelen bieden we speciale zwenkwielen aan.



Woonbeton prijs


Wil je woonbeton op je vloer aanbrengen? Dan heb je bij Epoxywinkel.nl keuze uit een pakket van 10m2 of een voordelig pakket van 20m2.

De kosten van woonbeton zijn dus afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Zo heb je bij ons al een vloer vanaf € 654,45.



Advies nodig?


Als je er niet helemaal uitkomt of nog vragen hebt over woonbeton, neem dan contact met ons op. Wij zijn tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar of stel je vraag per mail. Onze specialisten staan graag voor je klaar!



Klantenservice



Zo breng je woonbeton aan in 6 stappen


Stap 1: Ondergrond voorbereiden


Zorg dat de ondergrond schoon, vetvrij en vlak is.



Stap 2: Voorstrijken


Strijk de ondergrond voor met Basebeton primer. Is het een zuigende ondergrond? Verdun de primer dan met water (verhouding: 1:1).



Stap 3: Breng de eerste laag aan


Breng de eerste laag betonstuc zo gelijkmatig mogelijk aan met een vlakspaan. Laat deze laag drogen tot ‘handdroogte’.



Stap 4: Breng de tweede laag aan


Breng vervolgens de tweede laag betonstuc op dezelfde manier aan. Laat dit goed drogen.



Stap 5: Schuur het woonbeton


met een excentrisch roterende schuurmachine (korrel 80 of 120). Maak het oppervlak hierna stofvrij.



Stap 6: Werk de vloer af met een Basebeton coating.


Zo is deze waterdicht en vlekwerend. Gebruik hiervoor een nylon roller.



Handleiding: leefbeton aanbrengen


Kies je voor leefbeton? Op onze adviespagina vind je een uitgebreide handleiding voor het aanbrengen van leefbeton.



Stappenplan

 



Kant-en-klaar woonbeton pakket


Wil je direct alles in huis halen voor het leggen van woonbeton? Ga dan voor ons kant-en-klare woonbeton pakket. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen:




4 veelgestelde vragen over woonbeton



Kan ik woonbeton toepassen in vochtige ruimtes, zoals de badkamer?


Dat kan! Woonbeton is naadloos en waterdicht. Het is dus geschikt voor je badkamer, keuken en toilet.



Wat zijn de voordelen van een woonbetonvloer?


Een woonbetonvloer is ijzersterk en slijtvast. De vloer is bovendien naadloos en waterdicht, waardoor je deze ook kan gebruiken in de keuken of badkamer. Het is bovendien een stuk hygiënischer dan tegels, omdat je geen voegen hebt.



Waar kan ik woonbeton voor gebruiken?


Woonbeton is multifunctioneel! Je kan het niet alleen voor je vloer of wanden gebruiken, maar je kan ook meubels pimpen met deze betonlook. Of wat dacht je van een stoer werkblad van woonbeton? Wees creatief!



Kan ik woonbeton over tegels aanbrengen?


Je kan woonbeton over bestaande tegels aanbrengen. Voorwaarde is wel dat de ondergrond vlak en stabiel is. Vlak deze dus eerst uit!