Woonbeton

Woonbeton


Woonbeton geeft je interieur een stoere uitstraling en past daarom goed bij een industriële stijl. De vloer is naadloos, zorgt voor een ruimtelijk effect en is bovendien gemakkelijk te onderhouden. Naast woonhuizen wordt woonbeton vaak ook gebruikt in winkels en kantoren.

Kies voor de look van een betonnen vloer, maar het gemak en de voordelen van woonbeton. Wist je dat je woonbeton zelfs kunt combineren met vloerverwarming? Zo zit jij er altijd warmpjes bij!

Ga zelf aan de slag met een woonbetonvloer van Epoxywinkel.be en profiteer van onze voordelen:

check Voordeligste aanbieder
check Deskundig advies op maa
check Uitsluitend A-merken
check Alle RAL-kleuren leverbaar
check Snelle levering
Sorteer op

17 producten

per pagina

4 voordelen van woonbeton

Woonbeton brengt talloze voordelen met zich mee ten opzichte van andere soorten vloerbedekking:

  1. Duurzaam: woonbeton is erg sterk en kan jarenlang meegaan zonder slijtage te vertonen. Het is bestand tegen krassen en stoten, waardoor het een goede keuze is voor huishoudens met kinderen en huisdieren.
  2. Eenvoudig in onderhoud: doordat woonbeton naadloos is, kan het gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek of een dweil. Er zijn geen voegen waar vuil en stof zich kunnen ophopen, waardoor het onderhoud minimaal is.
  3. Veelzijdig: je kunt woonbeton in verschillende natuurlijke kleuren en afwerkingen vinden. Zo kun je kiezen uit een gladde of matte afwerking en zijn er diverse mogelijkheden voor coatings. Hierdoor kun je woonbeton eenvoudig aanpassen aan de stijl van je woning.
  4. Milieuvriendelijk: woonbeton is een milieuvriendelijk materiaal omdat het kan worden gemaakt van natuurlijke materialen. Het is daarnaast een energiezuinige keuze, omdat woonbeton de warmte goed vasthoudt en gelijkmatig verspreidt. Dit kan helpen om de verwarmingskosten te verlagen.

 

Wat is het verschil tussen woonbeton en een gietvloer?

Woonbeton is een cementgebonden vloer en onze gietvloeren bestaan uit polyurethaan of epoxy. Dit laatste is een samengesteld synthetisch mengsel van twee of meer componenten dat over een ondervloer wordt aangebracht. Een ander groot verschil tussen de twee vloeren is de dikte: woonbeton een een stukje dikker dan een gietvloer.

 

Combineer woonbeton met vloerverwarming

Woonbeton heeft van zichzelf al een aangename temperatuur, maar door het te combineren met vloerverwarming zit jij er altijd warmpjes bij. Een betonnen vloer is hard en zal gaan scheuren wanneer temperatuurverschillen te groot worden, maar bij woonbeton is dit niet het geval. Nooit meer koude voeten dus!

 

Woonbeton onderhouden

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jouw mooie vloer. Daarom hebben wij een aantal tips voor je:

Woonbetonvloer schoonmaken

Een woonbetonvloer ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog een onderhoudsvriendelijk. Door de vuilafstotende werking zal de vloer niet snel vies worden.

Is er toch vuil zichtbaar? Maak het dan schoon met een dweil en koud water. Wanneer je een vloer van woonbeton namelijk met heet water dweilt, kan het streperig opdrogen.

Het verwijderen van stof doe je eenvoudig met een stofzuiger met een zachte borstel.

Gebruik een entreemat

Zand en vuil kunnen je vloer beschadigen. Met een entreemat voorkom je dat dit gebeurt! Als je naar binnen loopt, blijft namelijk het grootste gedeelte van het vuil achter in de mat.

Viltjes

Stoelpoten en tafelpoten kunnen krassen achterlaten op je vloer. Maak daarom gebruik van kwalitatieve viltjes. Bij Epoxywinkel.nl vind je verschillende maten voor diverse stoel- en tafelpoten - zelfs voor sledes. Voor bureaustoelen bieden we speciale zwenkwielen aan.


Woonbeton prijs

Er zit veel verschil in de woonbeton prijzen. De richtprijs ligt gemiddeld tussen de € 50,00 en € 150,00 per vierkante meter. De woonbeton prijs is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

Materiaalkosten

De kosten van de gebruikte componenten van de vloer hebben grote invloed op de woonbeton prijs. Sommige mineralen, pigmenten en hulpstoffen zijn duurder dan andere en hebben invloed op de kwaliteit van het eindproduct. Zo kan de keuze voor duurdere pigmenten bijvoorbeeld zorgen voor een meer levendige kleur van het woonbeton.

Oppervlakte

De totale oppervlakte van het te bedekken gebied is een van de grootste factoren die de totale woonbeton prijs bepalen. Als je meer materiaal nodig hebt, ben je uiteraard meer geld kwijt. Wel geldt over het algemeen dat hoe groter het oppervlak, hoe lager de woonbeton prijs per vierkante meter zal zijn.

Type ondergrond

Ook het type ondergrond speelt mee bij de het vaststellen van de prijs van woonbeton. Als het woonbeton op een gladde en vlakke ondergrond wordt aangebracht, is er minder voorbereidend werk nodig en zal de prijs dus lager zijn. Maar als de ondergrond bijvoorbeeld oneffen of beschadigd is, zijn er extra voorbereidende werkzaamheden nodig. Dit kan de woonbeton prijs verhogen.

Egalisatie

Bij het aanbrengen van woonbeton op een verouderde ondergrond kan het nodig zijn om als eerste een egaliseerlaag aan te brengen om eventuele onregelmatigheden glad te strijken. Deze extra laag beïnvloedt de totale woonbeton prijs, afhankelijk van de oppervlakte en complexiteit van de ondergrond.

Polijstwerkzaamheden

Om een glad en glanzend oppervlak te bereiken, moet de uiteindelijke toplaag van het woonbeton worden gepolijst. Deze polijstwerkzaamheden kosten veel tijd en zijn erg arbeidsintensief. Wanneer er extra werk en materiaal nodig is om beschadigingen of onregelmatigheden te herstellen, kunnen de kosten van woonbeton hoger uitvallen.

Bijkomende kosten van de coating of waslaag

Om de duurzaamheid en glans van het woonbeton te behouden, kun je een coating of waslaag aanbrengen. Denk hierbij ook aan mogelijkheden zoals antislip coating of krasbestendige coating. Die coating of was die je gebruikt, kan de woonbetonprijs van het totale project beïnvloeden, aangezien sommige opties duurder zijn dan andere.

 

Bij Epoxywinkel ben je voordelig uit

Wil je woonbeton op je vloer aanbrengen? Dan heb je bij Epoxywinkel.nl keuze uit een pakket van 10m2 of een voordelig pakket van 20m2.

De kosten van woonbeton zijn dus afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Zo heb je bij ons al een vloer vanaf € 654,45.

 

Advies nodig?

Als je er niet helemaal uitkomt of nog vragen hebt over woonbeton, neem dan contact met ons op. Wij zijn tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar of stel je vraag per mail. Onze specialisten staan graag voor je klaar!KlantenserviceZo breng je woonbeton aan in 6 stappen

Stap 1: Ondergrond voorbereiden

Zorg dat de ondergrond schoon, vetvrij en vlak is.

Stap 2: Voorstrijken

Strijk de ondergrond voor met Basebeton primer. Is het een zuigende ondergrond? Verdun de primer dan met water (verhouding: 1:1).

Stap 3: Breng de eerste laag aan

Breng de eerste laag betonstuc zo gelijkmatig mogelijk aan met een vlakspaan. Laat deze laag drogen tot ‘handdroogte’.

Stap 4: Breng de tweede laag aan

Breng vervolgens de tweede laag betonstuc op dezelfde manier aan. Laat dit goed drogen.

Stap 5: Schuur het woonbeton

met een excentrisch roterende schuurmachine (korrel 80 of 120). Maak het oppervlak hierna stofvrij.

Stap 6: Werk de vloer af met een Basebeton coating.

Zo is deze waterdicht en vlekwerend. Gebruik hiervoor een nylon roller.


Handleiding: leefbeton aanbrengen

Kies je voor leefbeton? Op onze adviespagina vind je een uitgebreide handleiding voor het aanbrengen van leefbeton.Stappenplan

 


Kant-en-klaar woonbeton pakket

Wil je direct alles in huis halen voor het leggen van woonbeton? Ga dan voor ons kant-en-klare woonbeton pakket. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen:


4 veelgestelde vragen over woonbeton

Kan ik woonbeton toepassen in vochtige ruimtes, zoals de badkamer?

Dat kan! Woonbeton is naadloos en waterdicht. Het is dus geschikt voor je badkamer, keuken en toilet.

Wat zijn de voordelen van een woonbetonvloer?

Een woonbetonvloer is ijzersterk en slijtvast. De vloer is bovendien naadloos en waterdicht, waardoor je deze ook kan gebruiken in de keuken of badkamer. Het is bovendien een stuk hygiënischer dan tegels, omdat je geen voegen hebt.

Waar kan ik woonbeton voor gebruiken?

Woonbeton is multifunctioneel! Je kan het niet alleen voor je vloer of wanden gebruiken, maar je kan ook meubels pimpen met deze betonlook. Of wat dacht je van een stoer werkblad van woonbeton? Wees creatief!

Kan ik woonbeton over tegels aanbrengen?

Je kan woonbeton over bestaande tegels aanbrengen. Voorwaarde is wel dat de ondergrond vlak en stabiel is. Vlak deze dus eerst uit!

Bezig met laden...