BaseBeton Primer

BaseBeton Primer als eerste laag voor BaseBeton producten (Basa + Sense)

Op voorraad

Verwachte levertijd 1 werkdag(en)

BaseBeton Primer als eerste laag voor BaseBeton producten (Basa + Sense)

Artikel nr. STO_W300.00002
minus plus

Omschrijving / BaseBeton Primer

Wanden dienen te allen tijde behandeld te worden met BaseBeton Primer (MCG Grondeermiddel) voor gebruik op absorberende oppervlakken. Voor niet-zuigende ondergronden kan de MCG onverdund gebruikt worden. Voor zuigende ondergronden eventueel 1 op 1 verdunnen. MCG kan met een vacht- of schuimroller egaal aangebracht worden. Vebruik is circa 100 gram per m2.

Aanbrengen Basa + Sense (zie hieronder voor gerelateerde producten en complete pakketten)

Nadat de primer aangebracht is kan er worden gestart met de verwerking van de Basebeton zelf. De Basebeton bestaat uit twee lagen; de basa en de sense. De twee lagen kunnen worden aangebracht met een stukadoorsmes. De basa wordt als eerste laag aangebracht. Belangrijk hierbij is dat de basa gelijkmatig verdeeld wordt over het oppervlak voor een gelijke dikte. Hoe de basa aangebracht wordt, bepaald de uiteindelijke Basebeton-look.

Nadat de eerste laag voldoende droog is (handdroog), kan de tweede en laatste laag Basebeton aangebracht worden. Deze laag Basebeton heet de sense. Voor het aanbrengen van de sense kan hetzelfde stukadoorsmes gebruikt worden. De sense wordt minimaal opgebracht. Deze laag wordt als het ware over de basa geschraapt. Al het overtollige materiaal kan terug in de emmer. Bij het aanbrengen van de Basebeton wordt aanbevolen beschermende schoenhoezen te dragen om storende voetafdrukken te voorkomen tijdens het aanbrengen van zowel de basa als de sense.

Afwerking

Zodra ook de tweede laag droog is, dient de Basebeton te worden opgeschuurd met behulp van een excentrisch roterende schuurmachine. Voor dit schuurproces raden we aan om schuurpapier met een korrelgrootte van 80 of 120 te gebruiken. De mate van schuren heeft rechtstreeks invloed op het eindresultaat. Zodra het schuren is voltooid, dient het geschuurde oppervlak ontstoft te worden. Dit kan bijvoorbeeld met een industriële stofzuiger. Voor het gewenste eindresultaat wordt de Basebeton vloer afgewerkt met de speciale Basebeton 2K-PU coating: de SA Basic-coat WB 2K-PU. Deze coating bestaat uit twee componenten; SA Basic-coat WB 2K-PU Comp A en SA Basic-coat WB 2K-PU Comp B. De coating is alleen te gebruiken wanneer component A gemixt is met component B. Voeg component B toe aan component A. Schud/mix dit geheel en giet mengsel door de MP 190 microns zeef. Mix vervolgens het mengsel nogmaals goed door. Vervolgens kan de coating worden aangebracht met behulp van een nylon roller. Laat het geheel minimaal vijf dagen drogen alvorens het in gebruik genomen kan worden.

Meer informatie

Artikel nr.STO_W300.00002
MerkStone Age
Liters Verpakking1.0 Liter

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...