Viltjes

Viltjes


Bescherm je vloer tegen krassen door het gebruik van viltjes. Bij Epoxywinkel.nl vind je verschillende soorten en maten viltjes voor diverse tafelpoten en stoelpoten - ook viltjes voor sledes en buizen. Heb je een stoel met wielen? Kies dan voor de zwenkwielen. Door het zachte materiaal krijg je geen krassen op je mooie gietvloer.

check Platform met uitsluitend A-merken
check Hulp nodig? Bel met onze deskundigen!
check Alles voor de doe-het-zelver
check Binnen enkele dagen in huis
Sorteer op sort-descending

Producten 1-20 van 26

per pagina

Bescherm je vloer tegen krassen: viltjes onder stoel en tafel

Heb je een harde vloer, zoals een gietvloer? Voorkom dan krassen op je vloer door viltjes te bevestigen onder de tafel- en stoelpoten. Een kwalitatieve gietvloer heeft al een krasbestendige topcoating, die voorkomt dat er strepen en krassen in de vloer achterblijven. Op deze manier is je vloer zowel kindvriendelijk, als huisdiervriendelijk. Om zo lang mogelijk plezier van je gietvloer te hebben zorg je voor extra bescherming door middel van stoelviltjes.

Viltjes stoelen

Het is mogelijk om je vloer op de juiste manier te beschermen tegen krassen van stoel- en tafelpoten. Zo bestaat ons assortiment uit viltjes die je stevig monteert, zodat je jarenlang plezier hebt van een krasvrije en strakke vloer. In vergelijking met goedkope plakviltjes, ben je met ons assortiment verzekerd van langdurige bescherming. Onze stoelviltjes monteer je met behulp van schroeven in houten of kunststof poten. We hebben ook plastic montagesystemen voor in holle buizen.

3 stappen om de juiste stoel viltjes te kiezen

Indien je de juiste viltjes aanschaft, dan kan je zorgeloos genieten van je nieuwe gietvloer of parketvloer, zonder dat deze achteruit gaat in kwaliteit. Met de volgende 3 stappen ben jij verzekerd van de juiste stoelviltjes.

1.     Waar wil je je vloer tegen beschermen?

Voor ieder type poot bieden we een ander soort vilt. Zo dienen bureaustoelen voorzien te zijn van de juiste zwenkwielen van zachte materialen. Een andere oplossing is het gebruikmaken van een bureaustoelmat. Ben je op zoek naar viltjes voor vaste stoelen of tafelpoten, dan bepaalt het type poot wat voor viltjes je nodig hebt.

2.     Maak een keuze uit een plastic of schroefmontage

Indien je poten hol zijn, dan biedt een plastic montage in de holle buizen oplossing. Heb je houten of kunststof poten, dan is het mogelijk om gebruik te maken van viltjes met schroeven. Let erop dat er verschillende viltjes bestaan voor zowel rechte als schuine poten.

3.     Meet de poten op

Meet de poten op zodat je zeker weet dat je de juiste maat bestelt. Het is niet erg als de viltjes groter zijn dan de stoel- of tafelpoten. Hiermee wordt de druk juist beter verdeeld. Let er wel op dat er verschillende adviezen gelden voor ronde en vierkante poten.

Anti kras viltjes

Viltjes beschermen niet alleen je vloer tegen krassen, maar ook je meubelen tegen slijtage. Op deze manier blijven je stoel- en tafelpoten ook in hun originele staat. Je hoeft de viltjes maar eenmaal te installeren om er een leven lang plezier aan te beleven. De ouderwetse plakviltjes slijten na verloop van tijd toch weg, waardoor je vaak te laat opmerkt dat deze al dusdanig zijn weggesleten. Onze  viltjes maak je gemakkelijk schoon door stof weg te zuigen met een stofzuiger en de viltjes af en toe af te nemen met een vochtige doek.

Anti slip viltjes

Stoel- en tafelviltjes zorgen voor meer grip. Hierdoor weet je zeker dat jouw tafel stabiel staat en niet zomaar weggeschoven wordt. Ook bij het plaatsnemen op je stoelen is het fijn als deze niet zomaar wegslippen. Het fijne aan de A-kwaliteit viltjes van Footfixx en Chairfixx is dat ze zowel beschermend werken als meer grip bieden. We bieden ook speciale viltjes aan die voornamelijk voor meer grip zorgen. Dit is handig voor meubelen die een vaste standplaats hebben.

Stoel viltjes met schroef

Er bestaan stoelpoten met schroefdraad waar je direct de schroefviltjes op monteert. Alle overige kunststof en houten poten kan je combineren met kleine schroefjes. Hierdoor blijven de viltjes stevig bevestigd en verschuiven ze niet van hun plaats. Weet je nou niet zeker hoe je de viltjes hoort te bevestigen? Onze vloerenexpert Swen heeft een handige video gemaakt over de exacte montage van de Scratch No More Footfixx Hollow. In deze video zie je gelijk wat de voordelen zijn van deze viltjes.

Beschermvoetje voor Eames stoel

Heb je een Eames stoel en wil je voorkomen dat deze krassen achterlaat op de vloer? Kies dan voor de DSR-Fixx. Wanneer je een stoel naar achter schuift, zullen er op deze manier geen beschadigingen meer ontstaan aan de ondergrond. Dit beschermvoetje is speciaal ontworpen voor de Vitra Eames DSR/DAR/DKR en gemakkelijk te bevestigen.Let op: de passing is strak, dus er is wat kracht voor nodig om het voetje op de kogel te drukken.✔ Verkrijgbaar in zwart en grijs ✔ Compleet systeem ✔ Krasvrij ✔ Eenmalige montage ✔ Geluiddempend

Welke viltjes heb ik nodig voor mijn stoel?

Weet je niet welke beschermdop onder jouw stoel past? Neem dan contact op met de klantenservice voor advies! Wij helpen je graag verder. Als je het model van je stoel niet weet, kun je een foto maken en deze naar ons mailen. Een van onze experts zal je zo snel mogelijk adviseren en wijzen op het passende product! Zo voorkom je een miskoop en haal jij de juiste viltjes gemakkelijk en snel in huis.

Neem contact op met de klantenservice
loader
Bezig met laden...