Mapei Mapesil LM 310ml

Voor natuursteen en marmer Neutrale, schimmelbestendige siliconenkit Voegen blijven intact ook na jarenlange blootstelling aan weer en wind, aan industriële milieu-invloeden

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check Voor natuursteen en marmer
check Neutrale, schimmelbestendige siliconenkit
check Voegen blijven intact ook na jarenlange blootstelling aan weer en wind, aan industriële milieu-invloeden
Artikel nr. MAP_MAPESILCONFIG
minus plus

Omschrijving / Mapei Mapesil LM 310ml

Neutrale, schimmelbestendige siliconenkit met uiterst lage emissie van vluchtige organische stoffen (VOS), voor natuursteen en marmer

Toepassingsdomein

Mapei Mapesil LM is een oplosmiddelvrije kit met een kleine elasticiteitsmodulus, speciaal voor het afdichten van alle voor zuren en weekmakers gevoelige materialen, marmer, graniet, zandsteen en kwarts. De chemische aard van deze kit zorgt er namelijk voor dat aan de oppervlakte geen afscheiding of migratie van weekmakers plaatsvindt, waardoor vlekvorming uitblijft. Dankzij de chemische eigenschappen van dit product is het ook bij uitstek geschikt voor zeer delicate materialen, zoals spiegels, baksteen, cellenbeton en geverfd en gelakt hout. In het algemeen hecht Mapesil LM ook uitstekend op niet-zuigende ondergronden, zoals glas, keramiek, klinker, geëmailleerde oppervlakken, lakken op water- of oplosmiddelbasis, metalen in het algemeen en veel kunststoffen. Daarnaast is het ideaal voor gebruik op zuigende minerale ondergronden, zoals beton, pleisterwerk en asbestcement. Doorgaans is de hechting op deze ondergronden ook zonder voorstrijkmiddel zeer goed (raadpleeg vooraf de Technische Dienst van MAPEI). Werkt goed in behandeld water dat meestal in zwembaden wordt aangetroffen. Mapesil LM is dankzij zijn kleine elasticiteitsmodulus dan ook geschikt voor het afdichten van al dan niet aan grote bewegingen onderhevige aansluit- en dilatatievoegen binnens- en buitenshuis, tussen:

  • prefab platen;
  • raam- en muurkozijnen en muuropeningen;
  • leidingwerk en verticale wanden;
  • bekledingselementen van gelijke of verschillende aard. Het product is ook geschikt voor het afdichten van vloervoegen in omgevingen met beperkt voetverkeer.

Technische eigenschappen

  • Mapesil LM, siliconenvoegkit in één component met neutrale kruisbinding, oplosmiddelenvrij en reukloos, heeft de aanblik van een thixotrope pasta die gemakkelijk, zowel horizontaal als verticaal, verwerkbaar is, en die bij kamertemperatuur een kruisbinding ondergaat door inwerking van de aanwezige luchtvochtigheid en zo overgaat in een elastisch materiaal.
  • De met Mapesil LM vervaardigde voegen blijven intact ook na jarenlange blootstelling aan weer en wind, aan industriële milieu-invloeden, aan grote temperatuurverschillen, aan water; ze blijven flexibel bij temperaturen tussen -40°C en +150°C.
  • Mapesil LM vertraagt de vorming van oppervlakte schimmels.
  • Mapesil LM is doorgaans goed bestand tegen chemische stoffen, maar gezien de veelheid van producten en hun manier van inwerking is het echter noodzakelijk in twijfelgevallen vooraf proeven uit te voeren.

Meer informatie

Artikel nr.MAP_MAPESILCONFIG
Liters Verpakking310 mL
MerkMapei

Product bijlagen

PIB_Mapei_Mapesil LM PIB_Mapei_Mapesil LM (378.05 kB)
VIB_Mapei_MAPESIL_LM VIB_Mapei_MAPESIL_LM (167.66 kB)
loader
Bezig met laden...