Mapei Ultrabond Eco 520

Voor het plaatsen van elastische wandbekledingen Geschikt voor zuigende ondergronden Uitermate geschikt voor linoleum

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-4 werkdag(en)
check Voor het plaatsen van elastische wandbekledingen
check Geschikt voor zuigende ondergronden
check Uitermate geschikt voor linoleum
Artikel nr. MAP_194616

Omschrijving / Mapei Ultrabond Eco 520

TOEPASSING

Lijm in waterige dispersie met een hoge aanvangs- kleefkracht, met draadeffect, geschikt voor het verlijmen van linoleum banen en tegels tot 4 mm dik en voor kurk- linoleum en kurkement onderlagen. Alleen voor binnengebruik en voor het verlijmen op zuigende ondergronden (ook voor warm water vloerverwarming).

Geschikt voor:

  • vloeren met normale of intensieve belastingen in residentiële, commerciële en industriële omgevingen (b.v. in ziekenhuizen, winkelcentra, vliegvelden, etc.);
  • vloeren die belast worden door zwenkwielen volgens de norm EN 12529;
  • plaatsen van elastische wandbekledingen.

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Ultrabond Eco 520 is een gebruiksklare, lichtbeige, oplosmiddelvrije dispersielijm op basis van synthetische polymeren die makkelijk in een enkele laag met een spaan kan worden aangebracht. Ultrabond Eco 520 is niet brandbaar, bevat geen giftige stoffen en heeft een zeer lage emissie van vluchtige organische stoffen (EMICODE EC1 Plus). Daardoor bestaat er geen gezondheidsrisico voor vloerverwerkers en eindgebruikers en kan het veilig worden opgeslagen zonder speciale voorzorgmaatregelen. Ultrabond Eco 520 is een lijm met een hoge aanvangskleefkracht en een lange open tijd (20-30 minuten). Het product is makkelijk aan te brengen en is speciaal geschikt voor het aanbrengen van linoleum door het draadeffect en de hoge aanvangskleefkracht. Roluiteinden, uitstekende randen of sterk welvende bekledingen kunnen zonder problemen goed vast worden gelegd.

BELANGRIJK

  • Voer legwerkzaamheden alleen uit bij de voorgeschreven temperaturen (tussen +15° C en +35° C) en relatieve vochtigheid (onder 65%). Leg-, bind- en droogtijd zullen toenemen bij lage temperaturen en hoge vochtigheid, en verminderen bij hoge temperaturen en lage vochtigheid.
  • Niet gebruiken op vochtige ondergronden of ondergronden die onderhevig zijn aan optrekkend vocht.

Aanbrengen van de lijm

Strijk Ultrabond Eco 520 gelijkmatig op de ondergrond uit met een getande lijmkam die geschikt is om de rug volledig met lijm te bedekken. Breng de lijm niet op een groter oppervlak aan dan binnen 15-20 minuten met vloerbedekking kan worden bedekt.

Leggen van de vloerbedekking

Volg de instructies van de fabrikant voor wat betreft de aanbrengtechniek. Zorg dat de vloerbedekking en de ondergrond de voorgeschreven temperatuur hebben, voordat u begint met leggen. Neem verder de algemene aanvaarde regels van de techniek en nationale normen (b.v. ISO, EN, DIN, BS, OE, SIS, UNI etc.) in acht voor het leggen van vloerbedekkingen. De droogtijd van Ultrabond Eco 520 varieert van 10 tot 20 minuten, afhankelijk van de zuiging van de ondergrond en omgevingsomstandigheden (temperatuur en vochtigheid). De vloerbedekking moet in ieder geval worden aangebracht binnen de open tijd van Ultrabond Eco 520 (20-30 minuten), dit om te zorgen dat de lijm is overgebracht op de achterkant van de vloerbedekking. Ultrabond Eco 520 Strijk het oppervlak direct na het leggen met een houten spaan of een roller glad en werk hierbij vanuit het midden naar buiten toe. Zo wordt de lijm goed over de rug verdeeld en worden luchtbellen weggestreken. Indien nodig, herhaal deze procedure na enkele minuten.

Meer informatie

Artikel nr.MAP_194616
EAN8022452050107
MerkMapei

Product bijlagen

Anderen kochten ook

Bezig met laden...