FLOW RESIN Egaliseer Epoxy

Epoxy egalisatie laag voor uitvlakken en ophogen Hoog viscose egalisatie, vloeit zoals egaline Zeer snel uitgehard en overlaagbaar

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check Epoxy egalisatie laag voor uitvlakken en ophogen
check Hoog viscose egalisatie, vloeit zoals egaline
check Zeer snel uitgehard en overlaagbaar
Artikel nr. FLR_EPEQUACONFIG
minus plus

Omschrijving / FLOW RESIN Egaliseer Epoxy

De twee-componenten Flow Resin Epoxy Egalisatie voor speciaal ontwikkeld voor het uitvlakken van niet vlakke ondergronden. Ook kan deze worden gebruikt om enige hoogte te creëren, zie verbruik. Alternatief is de Flow Resin Epoxy Schraplaag die vloeit zoals een gietvloer.

Lees ook zeker het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing voor handige tips en hoe je eenvoudig een vloercoating aanbrengt

Toepassing

(Technische) Eigenschappen

 • Geen lage wachttijden zoals bij traditionele egalisaties
 • Hoog viscoos, relatief dikke hars (alternatief; Flow Resin Epoxy Schraplaag)
 • Glanzend uiterlijk
 • Naadloos en vloeistofdicht
 • Legt zoals een gietvloer
 • Goede vloei voor egaliseren
 • Antikrater additief - Goede ontluchting
 • Oplosmiddelvrij
 • Goede mechanische belastbaarheid
 • Hoge hardheid
 • Goede basis voor een gietvloer

Verbruik

Bij een ondergrond met meer onvolkomenheden zal het verbruik richting 3kg/m2 gaan, wat neerkomt op 2mm, 4,5kg/m2 komt neer op 3 mm ophoging. Als jouw doel met dit product een geheel vlakke ondergrond voor een Flow Resin Vloercoating product dan dient de aangebrachte laag gecontroleerd te worden op vlakheid en indien nodig nog een laag aanbrengen, alternatief is de vloercoating dikker aanbrengen (met vloerwisser en narollen i.p.v. alleen rollend). De Flow Resin PU Gietvloer Woning en Flow Resin PU Gietvloer Commercieel en Flow Resin EP Gietvloer Industrie worden al met een dikke laag aangebracht waardoor eventueel nog zeer kleine zichtbare oneffenheden dan zullen verdwijnen (echter altijd het beste om met de egalisatie al een volledig vlakke laag te creëren).

Gereedschap

Het gereedschap dat je nodig hebt voor het voorbereiden en veilig aanbrengen van Flow Resin Epoxy Egalisatie is een mengstaaf, mengemmer, vlakspaan/tandspaan en/of rakel 1,4mm (met telescoopsteel voor het staand aanbrengen), handschoenen, beschermende kleding en veiligheidsbril. Voor grotere ruimtes kan ook gebruik gemaakt worden van een rakel en spijkerschoenen. Door de goede ontluchting van dit product is het narollen met een ontluchtingsroller niet nodig.

Ondergrondvoorbereiding

De ondergrond dient vanzelfsprekend droog en stofvrij te zijn. Verder dient dit product aangebracht te worden op een eerder aangebrachte Flow Resin Epoxy Primer, binnen de tijd die wordt aangegeven in de productbladen van de desbetreffende primer. Mocht de primer inmiddels zijn uitgehard dient de vloer opgeschuurd te worden, stof- en vetvrij te worden gemaakt en kan de Egalisatie alsnog worden aangebracht. Eventuele gaatjes in de vloer eerst vullen met Flow Resin Epoxy Plamuur. Grotere gaten en scheuren repareren met Flow Resin Epoxy Reparatiemortel.

Tips en instructies

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie over Flow Resin Epoxy Egalisatie wordt aangeraden het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing goed te lezen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_EPEQUACONFIG
MerkFlow Resin
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Type materiaalEpoxy
VerwerkingstijdCirca 30min. (bij 20℃)
BeloopbaarNa ca. 16 uur
OverlaagbaarNa 16 uur binnen 36 uur de volgende laag aanbrengen

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...