FLOW RESIN PU Gietvloer Commercieel

Kosten efficiënte gietvloer voor bedrijven Comfortabele Gietvloer met loopcomfort door elasticiteit Te verfraaien met belijning, kleurvlokken of betonlook-effect Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check Kosten efficiënte gietvloer voor bedrijven
check Comfortabele Gietvloer met loopcomfort door elasticiteit
check Te verfraaien met belijning, kleurvlokken of betonlook-effect
check Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig
Artikel nr. FLR_PUCOMMERCIALCONFIG
minus plus

Omschrijving / FLOW RESIN PU Gietvloer Commercieel

De twee-componenten, oplosmiddelvrije, glanzende Flow Resin PU Gietvloer Commercieel is een op kleur bestelbare gietvloer op basis van Polyurethaanhars. Dit product zorgt enerzijds voor een prachtige uitstraling en anderzijds voor veel comfort. Door de elasticiteit veert deze vloer in zeer geringe mate mee met voetstappen in tegenstelling tot bijvoorbeeld vloercoating die aanvoelt alsof je op beton loopt. Het voordeel van deze vloer ten opzichte van de Flow Resin PU Gietvloer Woning is de prijs. Dit komt doordat deze vloer in mindere mate Uv-bestendig is, dit is eenvoudig op te lossen met de Flow Resin PU Gekleurde Toplak. Met de Flow Resin PU Gietvloer Commercieel ben je verzekerd van een fijne vloer voor je medewerkers, scholieren en van een luxe loopervaring en uitstraling voor jouw klanten.

Lees ook zeker het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing voor handige tips en hoe je eenvoudig een vloercoating aanbrengt

Toepassing

De Flow Resin PU Gietvloer Commercieel kan toegepast worden gekleurde en hoog-comfort vloerafwerking van:

 • Kantoren
 • Showrooms
 • Horeca
 • Woningen
 • Scholen
 • Kantines
 • Gezondheidscentra
 • Technische ruimtes
 • Natte ruimtes
 • Vloeren voorzien van vloerverwarming

(Technische) Eigenschappen

 • Glanzend uiterlijk, eventueel mat af te werken met Flow Resin PU Gekleurde Toplak (ook voor verhoogde krasbestendigheid en uv-bestendigheid)
 • Naadloos en vloeistofdicht
 • Eenvoudige applicatie
 • Goede slijtvastheid
 • Oplosmiddelvrij
 • Blijvend elastisch
 • Goede dekking
 • Minder UV-bestendig als de Flow Resin PU Gietvloer Woning

Verbruik

Het geadviseerde verbruik is 2,5 tot 3 kg/m2.

Special effect - belijning, antislip, kleurvlokken of betonlook-effect

Belijning kan een showroom of winkel extra aantrekkelijk maken en kan worden gemaakt met fineline tape en Flow Resin PU Gekleurde Toplak die wordt aangebracht op de gietvloer. Een antislip laag wordt bereikt door Flow Resin PU Gekleurde Toplak of Flow Resin PU Transparante Toplak aan te brengen waarin PU-antislipkorrels zijn vermengd. Gaat u liever voor een erg gewaagde vloer dan zijn kleurvlokken the way to go! Deze meng je door de Flow Resin PU Transparante Toplak voor het aanbrengen. Een betonlook-effect kan worden bereikt voor twee kleuren gietvloeren afzonderlijk klaar te mengen en dan bij elkaar te voegen waarna deze met een roerstaaf handmatig worden gemengd. Des te lekker je mengt, des te egaler het effect. Beton-look effect is altijd uniek en meer geschikt voor de doe-het-zelver met twee rechterhanden of een professional die hier ervaring mee heeft.

Extra krasbestendige gietvloer

Voorzie de gietvloer van een Flow Resin PU Transparante Toplak om de vloer aanzienlijk krasbestendiger te maken, hierdoor gaat de gietvloer ook van glanzende uitstraling naar de veel gewildere matte uitstraling. Kies de Flow Resin PU Gekleurde Toplak voor UV-bestendigheid in combinatie met krasbestendigheid.

Wilt u een gietvloer in de badkamer?

Indien u een mooie gietvloer in uw badkamer wilt leggen is een holle plint te creëren met Flow Resin Epoxy Reparatiemortel om water bij randen geen kans te geven. Ook kan met een I-Drain(waterafvoer) de gietvloer prachtig doorlopen op de goot voor een schitterend eindresultaat.

Ondergrondvoorbereiding

Voor bijna alle ruimtes waarvoor een Gietvloer Commercieel wordt ingezet is esthetiek van hoog belang en dus een gaaf en vlak eindresultaat. Om dit te bereiken dient er voordat de gietvloer wordt aangebracht de Flow Resin Epoxy Schraplaag te worden aangebracht. Het is belangrijk de gietvloer na 16 uren en binnen 36 uren na het aanbrengen van de schraplaag aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de schraplaag en de gietvloer chemisch met elkaar kunnen binden. Ook dient de schraplaag natuurlijk droog en stofvrij te zijn. Mocht de eerder aangebrachte Flow Resin Epoxy Schraplaag inmiddels zijn uitgehard dient voor het beste eindresultaat de vloer opgeschuurd te worden, stof- en vetvrij te worden gemaakt en kan de gietvloer alsnog worden aangebracht. Plak randen af voor een strak resultaat. Onder de schraplaag dient uiteraard een epoxy primer te worden aangebracht die past bij de ondergrond.

Instructies, leuke tips en handige handleiding

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie over Flow Resin PU Gietvloer Commercieel wordt aangeraden het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing goed te lezen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_PUCOMMERCIALCONFIG
Type materiaalPolyurethan
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Verbruik per mm laagdikte1,5 kg per m2
Aanbevolen laagdikte2 - 2,5 mm
Verbruik op basis aanbevolen laagdikte2kg bis 3 kg/m2
Verwerkingstijdetwa 30min. (bei 20?)
BeloopbaarNa ca. 8 uur
OverlaagbaarNa ca. 18 uur en binnen 36 uur
MerkFlow Resin
ToepassingWinkelruimtes, Kantoren, Horeca, Kantines, Scholen, Laboratoria, Technische ruimtes, Musea, Ziekenhuizen
EigenschappenVloerverwarming, Taai elastisch, Stoot- en slijtvast, Badkamer geschikt, Vloeistofdicht, Goed te reinigen, Zelf nivellerend, Naadloos
UitstralingGlanzend, (RAL-)kleur keuze

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...