FLOW RESIN Epoxy Primer voor Cementdekvloeren

Epoxy primer voor cementdekvloeren en zuigende ondergronden Water gedragen epoxyprimer, dampopen Naast alle binnenruimtes ook geschikt voor balkons en galerijen

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check Epoxy primer voor cementdekvloeren en zuigende ondergronden
check Water gedragen epoxyprimer, dampopen
check Naast alle binnenruimtes ook geschikt voor balkons en galerijen
Artikel nr. FLR_PRIMDRYCONFIG
minus plus

Omschrijving / FLOW RESIN Epoxy Primer voor Cementdekvloeren

De twee-componenten Flow Resin Epoxy Primer voor Cementdekvloeren is speciaal ontwikkeld voor cementdekvloeren en/of ondergronden die een open karakter hebben (geen probleem voor deze primer met hoge kleefkracht) of juist dienen te behouden (dampopen-systeem). De oplosmiddelvrije primer met goede plakkracht vormt een ijzersterke laag met de ondergrond. Daarnaast blijft deze primer na uitharding ‘damp-open’. Hierdoor is deze ook geschikt voor buitentoepassing op bijvoorbeeld balkons en galerijen in combinatie met de Flow Resin Epoxy Vloercoating ECO Watergedragen. Ook kan hierdoor eventueel restvocht van de binnen ruimtelijke ondergrond ‘ontsnappen’ mits gecombineerd met de vloercoating op waterbasis. Uiteraard kan deze primer ook gebruikt worden in combinatie met elke vloercoating/gietvloer van Flow Resin mits de ondergrond minder dan 4% restvocht bevat, hierbij vormt de dampopen eigenschap geen obstakel.

Toepassing

(Technische) Eigenschappen

 • Glanzend uiterlijk
 • Water gedragen
 • Naadloos
 • Eenvoudige applicatie
 • Antikrater additief
 • Goede ontluchting
 • Slijtvastheid te vermeerderen door zandtoevoeging
 • Oplosmiddelvrij
 • Goed te reinigen
 • Goede dekking
 • Goede mechanische belastbaarheid

Verbruik

Het verbruik hangt af van de gladheid en openheid van de ondergrond. Bij een oneffen en erg zuigende(open) ondergrond is het verbruik circa 200-250gr/m2. Bij een effen en matig zuigende ondergrond is het verbruik circa 150 - 200gr/m2. Indien uw vloer zichtbaar veel kleine gaatjes heeft is het verbruik waarschijnlijk hoger.

Watergedragen Epoxy Primer

De Flow Resin Epoxy primer voor Cementdekvloeren is een watergedragen primer. Het water dient zelf toegevoegd worden. Dit dient minimaal 5% van het gewicht (component A + B) te zijn en maximaal 10% van het gewicht (component A + B).

5% water (minimaal) bijvoegen: De minimale hoeveelheid water dat bijgevoegd dient te worden is 5% van het gewicht. Het voordeel hiervan (ten opzichte van 10% water bijvoegen) is de fijne rolbaarheid en zijn hoger vullend vermogen. Echter, het nadeel hiervan is dat het de kleinere hoeveelheid water sneller verdampt is waardoor de verwerkingstijd iets korter is.

10% water (maximaal) bijvoegen: Het voordeel van 10% water toevoegen (ten opzichte van 5%) is dat je meer meters kunt primeren over een gladde cementdekvloer en de primer dieper in de ondergrond trekt wat zorgt voor een betere hechting. Het nadeel van 10% water toevoegen (ten opzichte van 5%) is dat er minder ‘vaste stof’ per m2 wordt aangebracht. Hierdoor kan het voorkomen dat de vloer niet volledig wordt afgesloten en de volgende laag pinholes gaat vertonen. Om pinholes te voorkomen is het belangrijk niet te zuinig te zijn met het verbruik per m2.

Gereedschap

Het gereedschap dat je nodig hebt voor het aanbrengen van Flow Resin Epoxy Primer voor Cementdekvloeren is een kwast voor de randen, nylon roller met beugel (en telescoopsteel voor het staand aanbrengen), handschoenen, mengstaaf, mengemmer en veiligheidsbril. Voor grotere ruimtes kan ook gebruik gemaakt worden van een vloerwisser om de primer efficiënter en egaler te verspreiden en het daarna kruislings aanrollen met de nylon roller. Indien je dat nodig acht kunnen randen met tape worden afgeplakt voor een extra strak resultaat. Flow Resin Tool Cleaner, doeken

Ondergrondvoorbereiding

De ondergrond dient vanzelfsprekend droog en stofvrij te zijn. Cement en betonresten dienen verwijderd te worden door de vloer te slijpen en/of schuren, dit kan met een komschijf. Dichte ondergronden zoals beton ruw maken door stofvrij te stralen of hard schuren. Verontreinigde ondergronden behandelen door deze chemisch te reinigen en deze vervolgens opschuren. Eventuele olievlekken kunnen aangepakt worden door er kattenbakkorrels op te leggen die het grotendeels in zich opnemen. Hardnekkige vlekken kunnen met ammoniak aangepakt worden. Repareer kleine gaten, scheuren en oneffenheden met de Flow Resin Epoxy Plamuur. Grotere scheuren/oneffenheden dienen gerepareerd te worden met Flow Resin Epoxy Reparatiemortel. Indien de ondergrond een te hoog (4%-15%) restvochtpercentage heeft dient de Flow Resin Epoxy Primer Vochtige Ondergronden te worden toegepast. Als de ondergrond een vochtpercentage heeft tot 10% kan Primer voor Cementdekvloeren wel worden gebruikt maar alleen in combinatie met de Flow Resin Epoxy Vloercoating ECO Watergedragen (dampopen systeem). Onder de 4% kan elke andere vloercoating, egalisatie en schraplaag en gietvloer gebruikt worden op deze primer. Openingen langs plinten, dorpels en verwarmingsbuizen kunnen worden weggewerkt met acrylaatkit. Randen die je straks wilt afwerken afplakken met tape.

Vloercoating en Epoxyprimer op Balkon/galerij

Indien je deze epoxyprimer wenst gebruiken op een balkon of galerij(buitenruimte) dient de ondergrond geheel droog, stofvrij en schoon van aanslag te zijn. Bij een natte ondergrond is het in dit geval niet mogelijk de Flow Resin Epoxy Primer Vochtige Ondergronden te gebruiken! Kies dus een mooi droog moment om jouw balkon- of galerij-project te beginnen.

Primer gebruiken voor vloercoating: Antislip aanbrengen en/of piekbelasting vloer verhogen

Voor ruimtes waar bijvoorbeeld met zware gereedschappen wordt gewerkt of zware producten worden versleept is het aan te raden elke laag van het systeem, dus ook de primer, in te strooien of te mengen met Flow Resin Heavy Duty. Hierdoor krijgt elke laag meer ‘grip’ op de vorige en ontstaat er een hogere piekbelasting waardoor een keer iets laten vallen geen grote gevolgen heeft voor de duurzaamheid van jouw vloer. Je kunt 10% Flow Resin Heavy Duty Antislip inmengen in de primer of direct na het aanbrengen vol/zat instrooien met 750 gr/m2. Uiteraard de vloer stofzuigen voordat de volgende laag wordt aangebracht. De vloercoating die hierna op wordt aangebracht zal super antislip zijn door deze aangebrachte laag, zelfs als gekozen is om in de vloercoating geen Antislip voor Epoxy in te mengen.

Tips en instructies

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie wordt aangeraden het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing goed te lezen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_PRIMDRYCONFIG
MerkFlow Resin
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Type materiaalEpoxy
VerwerkingstijdCirca 30min. (bij 20℃)

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...