FLOW RESIN Epoxy Vloercoating PRO

De sterkste Epoxy Vloercoating op de markt Geschikt voor alle binnenruimtes Maak jouw vloer uniek met antislip, belijning en speciale effecten Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check De sterkste Epoxy Vloercoating op de markt
check Geschikt voor alle binnenruimtes
check Maak jouw vloer uniek met antislip, belijning en speciale effecten
check Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig
Artikel nr. FLR_EPCOATHQCONFIG
minus plus

Omschrijving / FLOW RESIN Epoxy Vloercoating PRO

De twee-componenten, glanzende, oplosmiddelvrije Flow Resin Epoxy Vloercoating PRO is een op kleur bestelbare eindafwerking voor een strakke en mooie vloer. Dit product is ideaal voor magazijnen, garages en showrooms die licht tot middelzwaar belast worden. Doordat het als relatief dunne toplaag wordt aangebracht is het naast mooi en sterk ook nog eens kosteneffectief. Een oneffen vloer toch strak krijgen? Breng eerst de Flow Resin Epoxy Schraplaag aan.

Belijning aanbrengen voor je personeel of vracht, een mooi effect van kleurvlokken in jouw showroom of lekker veilig klussen in je eigen garage met een sterke en ook nog eens antislipvloer? Kies voor de eenvoudig aan te brengen Flow Resin Epoxy Vloercoating PRO en geniet binnen de kortste keren van een fantastische vloer!

Lees ook zeker het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing voor handige tips en hoe je eenvoudig een vloercoating aanbrengt

Toepassing

De Flow Resin Epoxy Vloercoating PRO is kan toegepast worden als gekleurde eindafwerking voor ruimtes met licht tot middelzware belasting*:

 • Magazijnen
 • Werkplaatsen
 • Productieruimtes
 • Technische ruimtes, waarbij elektrisch geleidend geen vereiste is
 • Garages
 • Parkeergarages
 • Showrooms
 • Kantoor

*gebruik voor middelzwaar tot zwaarbelaste ruimtes de Flow Resin EP Gietvloer Industrie (intensief gebruikte vloeren volstaan met deze epoxy vloercoating, wellicht meerdere lagen)

(Technische) Eigenschappen

 • Glanzend uiterlijk (matte afwerking mogelijk door extra laag met Flow Resin PU Transparante Toplak)
 • Naadloos en vloeistofdicht

 • Eenvoudige applicatie

 • Slijtvastheid te vermeerderen door antislip korrel

 • Goede slijtvastheid

 • Oplosmiddelvrij

 • Goed te reinigen

 • Goede dekking
 • Goede mechanische belastbaarheid na uitharding
 • Epoxy primer vereist
 • Uv-bestendig te maken met Flow Resin PU Gekleurde Toplak

Verbruik

Het verbruik hangt af van de structuur van de ondergrond en de gekozen kleur. Ook kan de wijze van aanbrengen nog een rol spelen in het uiteindelijke verbruik. Bij een geheel vlakke ondergrond, een donkere kleur vloercoating en het efficiënt aanbrengen met een nylon roller zal het verbruik circa 350gr/m2 zijn. Bij een oneffen ondergrond en/of een lichte kleur vloercoating en/of het aanbrengen met vloerwissers (handig in grote ruimtes) en kruislings narollen kan het verbruik naar circa 550gr/m2 gaan. Met antislip voor epoxy gaat het verbruik per/m2 met circa 200gr omhoog.

Belastbaarheid vloercoating verhogen

In ruimtes waar bijvoorbeeld met zware gereedschappen wordt gewerkt die zo nu en dan de vloer onder stress zetten wanneer ze per ongeluk uit je handen slippen is het verstandig hiervoor de puntbelasting van de vloer te verhogen. Dit kan doormiddel van het inzanden met Flow Resin Heavy Duty van de Flow Resin Epoxy Primer, deze opschuren, stofvrij maken en daarna aanbrengen van vloercoating. Als gevolg heeft de vloercoating nog meer ‘grip’ op de Flow Resin Epoxy Primer waardoor deze belastbaarder is. Hiermee wordt de vloercoating ook aanzienlijk antislip. Een minder groffe antislip wordt hieronder beschreven.

Meerdere lagen vloercoating over elkaar heen? Langer bestand tegen slijtage

Een vloercoating is een gekleurde slijtlaag. Door gebruik zal de coating natuurlijk altijd slijten. Bij intensief gebruikte vloeren zoals looppaden in magazijnen is het verstandig de ‘slijtlaag’ dikker te maken zodat de vloer aanzienlijk veel langer mooi zal blijven. Hiervoor kunnen er meerdere lagen over elkaar heen worden aangebracht zodat de vloer aanzienlijk langer megaat. Epoxy vloercoating in 1 dikke laag aanbrengen kan niet vanwege het B-component (de harder). Als je in 1x een dikke vloer wilt leggen die naast intensief, ook zwaar belast kan worden, dien je de Flow Resin EP Gietvloer Industrie Industrie te kiezen.

Vloercoating van een veilige antislip laag voorzien

Indien je deze Vloercoating in de garage wenst aan te brengen waar geen auto’s staan geparkeerd kan dit gewoon. Wanneer er wel regelmatig auto’s staan is het verstandig de vloercoating van Flow Resin Antislip voor epoxy te voorzien zodat de autobanden aanzienlijk minder contact met de coating zullen maken en de ‘weekmakers’ van autobanden buitenspel worden gezet. Dit kan bereikt worden door antislipkorrels voor Epoxy toe te voegen aan de coating voordat je deze aanbrengt op de vloer.

Speciaal effect – belijning en/of kleurvlokken

Om een magazijnvloer, parkeergarage en commerciële garage optimaal en veilig te benutten is Flow Resin Epoxy Belijningsverf aanbrengen op de vloercoating een echte must-have. In een particulier garage of commerciële showroom kan het toevoegen van kleurvlokken een extra wauw-effect creëren. Meer over de opties vind je in het Productinformatieblad.

Instructies, leuke tips en handige handleiding

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie over Flow Resin Epoxy Vloercoating PRO wordt aangeraden het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing goed te lezen. De Flow Resin Handleiding voor Epoxy Vloercoating wordt aangeraden voor het complete systeemadvies voor een prachtig resultaat, zeker de moeite waard deze even door te nemen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_EPCOATHQCONFIG
Type materiaalEpoxid
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Verbruik per mm laagdikte1,7 kg per m2
Aanbevolen laagdikte0,15 - 0,35 mm
Verbruik op basis aanbevolen laagdikte350 tot 750 gram/m2
Verwerkingstijdetwa 30min. (bei 20?)
BeloopbaarNa ca. 8 uur
OverlaagbaarNa ca. 18 uur en binnen 36 uur
MerkFlow Resin
ToepassingShowrooms, Garages, Magazijnen, Galerijen (binnen), Productieruimtes, Industriehallen, Slachterijen, Agrarische sector, Parkeergarages
EigenschappenStoot- en slijtvast, Zwaar belastbaar, Vloeistofdicht, Goed te reinigen, Naadloos
UitstralingGlanzend, (RAL-)kleur keuze

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...