FLOW RESIN Epoxy schraplaag

Epoxy schraplaag laag voor uitvlakken en ophogen Lage viscositeit egalisatie, vloeit zoals een gietvloer Vereiste voordat een Flow Resin PU of EP Gietvloer wordt aangebracht

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check Epoxy schraplaag laag voor uitvlakken en ophogen
check Lage viscositeit egalisatie, vloeit zoals een gietvloer
check Vereiste voordat een Flow Resin PU of EP Gietvloer wordt aangebracht
Artikel nr. FLR_7806CONFIG
minus plus

Omschrijving / FLOW RESIN Epoxy schraplaag

De twee-componenten, oplosmiddelvrije Flow Resin Epoxy Schraplaag voor speciaal ontwikkeld voor het uitvlakken van niet vlakke ondergronden. Ook kan deze worden gebruikt om enige hoogte te creëren. De schraplaag kenmerkt zich door zijn licht gevulde karakter waardoor je kleine scheuren en gaten gelijk mee kan nemen in de egalisatie laag. De schraplaag heeft een lage viscositeit waardoor het gemakkelijk is te schrappen. Alternatief is de Flow Resin Egaliseer Epoxy die vloeit zoals een egaline.

Lees ook zeker het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing voor handige tips en hoe je eenvoudig een vloercoating aanbrengt

Toepassing

(Technische) Eigenschappen

  • Laag viscoos, relatief vloeibare hars (alternatief; Flow Resin Epoxy Egalisatie) Glanzend uiterlijk
  • Naadloos en vloeistofdicht

  • Eenvoudige applicatie

  • Antikrater additief

  • Goede ontluchting

  • Oplosmiddelvrij

  • Goede mechanische belastbaarheid

  • Hoge hardheid

  • Goede basis voor een gietvloer
  • Zand toevoeging mogelijk voor betere hechting volgende laag

Verbruik

Het verbruik hangt af hoe vlak de ondergrond is en van de hoogte die bereikt wenst te worden. Bij een ondergrond die zeer kleine oneffenheden vertoont zal het verbruik circa 1,5kg/m2 zijn, wat neerkomt op 1mm ophoging. Bij een ondergrond met meer onvolkomenheden zal het verbruik richting 3kg/m2 gaan, wat neerkomt op 2mm ophoging, 4,5 kg/m2 staat voor 3mm (tevens maximale hoogte voor dit product). Als het doel is een geheel vlakke ondergrond voor een Flow Resin Vloercoating product (die dun wordt aangebracht) dan dient de aangebrachte laag gecontroleerd te worden op vlakheid en indien nodig nog een laag aanbrengen, alternatief is de vloercoating dikker aanbrengen (met vloerwisser en narollen i.p.v. alleen rollend). De Flow Resin PU Gietvloer Woning en Flow Resin PU Gietvloer Commercieel en Flow Resin EP Gietvloer Industrie worden al met een dikke laag aangebracht waardoor eventueel nog kleine zichtbare oneffenheden dan zullen verdwijnen.

Gereedschap

Het gereedschap dat je nodig hebt voor het voorbereiden en veilig aanbrengen van Flow Resin Epoxy Schraplaag is een mengstaaf, mengemmer, vlakspaan/tandspaan en/of rakel 1,4mm (met telescoopsteel voor het staand aanbrengen), handschoenen, beschermende kleding en veiligheidsbril. Voor grotere ruimtes kan ook gebruik gemaakt worden van een rakel en spijkerschoenen. Door de goede ontluchting van dit product is het narollen met een ontluchtingsroller niet nodig.

Ondergrondvoorbereiding

De ondergrond dient vanzelfsprekend droog en stofvrij te zijn. Verder dient dit product aangebracht te worden op een eerder aangebrachte Flow Resin Epoxy Primer, binnen de tijd die wordt aangegeven in de productbladen van de desbetreffende primer. Mocht de eerder aangebrachte primer inmiddels zijn uitgehard dient voor het beste eindresultaat de vloer opgeschuurd te worden, stof- en vetvrij te worden gemaakt en kan de vloercoating alsnog worden aangebracht. Grotere gaten en scheuren dienten gerepareerd te zijn met Flow Resin Epoxy Reparatiemortel en voor kleinere repraraties kan je Flow Resin Epoxy Plamuur gebruiken.

Tips en instructies

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie over Flow Resin Epoxy Schraplaag wordt aangeraden het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing goed te lezen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_7806CONFIG
MerkFlow Resin
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Type materiaalEpoxy
VerwerkingstijdCirca 30min. (bij 20℃)
BeloopbaarNa ca. 16 uur
OverlaagbaarNa ca. 16 uur, binnen 36 uur de volgende laag aanbrengen

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...