FLOW RESIN PU Gietvloer Woning

Verhoogd loopcomfort door elasticiteit De vloer behoudt haar kleur door de UV-bestendigheid Perfect te combineren met vloerverwarming, absorbeert warmte Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check Verhoogd loopcomfort door elasticiteit
check De vloer behoudt haar kleur door de UV-bestendigheid
check Perfect te combineren met vloerverwarming, absorbeert warmte
check Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig
Artikel nr. FLR_PULIVINGCONFIG
minus plus

Omschrijving / FLOW RESIN PU Gietvloer Woning

De Flow Resin PU Gietvloer Woning is de ideale Gietvloer voor uw woning en badkamer. Dit product heeft alle voordelen om het met een gerust hart een van de meest aangename vloeren te noemen. De vloer behoudt haar kleur omdat het product Uv-bestendig (onder normale omstandigheden) is. Ook is dit product ideaal te combineren met vloerverwarming.

De Flow Resin PU Gietvloer woning is geschikt voor elke ruimte binnenshuis uitermate geschikt. Of het nou een hele verdieping betreft of een combinatie van woonkamer, keuken, hal, thuiskantoor en slaapkamer. Het is aangenaam en heerlijk wonen met deze gietvloer.

Om de vloer haar levensduur te verlengen en daarbij te voorzien van een matte afwerking wordt de Flow Resin PU Transparante Toplak geadviseerd. Doordat deze laag dun wordt aangebracht, en daarbij geen pigmenten bevat is dit de ideale krasbestendige beschermlaag voor uw gietvloer. Zo gaat de vloer langer mee en is deze nog beter bestand tegen alle aspecten die een bruisend gezinsleven met zich meebrengen.

Lees ook zeker het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing voor handige tips en hoe je eenvoudig een gietvloer aanbrengt

Voordelen van de PU Gietvloer Woning

  • Verhoogd loopcomfort door het type materiaal, polyurethaan, dit blijft enigszins elastisch waardoor het lichtjes meebeweegt, dit wordt als aangenaam ervaren
  • Extra woongenot mogelijk door deze vloer te voorzien van aangename vloerverwarming
  • Vloeistofdicht
  • Erg makkelijk schoon en fris te houden
  • Veel verschillende mogelijkheden qua kleuren, effecten en ook kan er een excentrieker effect worden gecreëerd door kleuren te mengen (bijvoorbeeld een betonlook) of colorflakes toe te voegen

Extra krasbestendige en matte gietvloer

Voorzie de gietvloer van een Flow Resin PU Transparante Toplak om de vloer aanzienlijk krasbestendiger te maken en daarnast een matte uitstraling te geven. Hierdoor gaat de gietvloer ook van glanzende uitstraling naar de veel gewildere matte uitstraling.

Wilt u een gietvloer in de badkamer of natte ruimte?

Indien u een mooie gietvloer in uw badkamer wilt leggen is een holle plint te creëren met Flow Resin Epoxy Reparatiemortel om water bij randen geen kans te geven. Ook kan met een I-Drain(waterafvoer) de gietvloer prachtig doorlopen op de goot voor een schitterend eindresultaat. Om een extra veilige vloer in de badkamer te creeren is het mogelijk de gietvloer af te werken met een matte Flow Resin PU Toplak gemengd met Antislip voor PU.

Special effect - kleurvlokken of betonlook-effect

Wilt u een meer gewaagde vloer dan zijn kleurvlokken the way to go! Deze strooi je in de gietvloer voordat je de vloer aflakt met de Flow Resin PU Transparante Toplak. Een rustig of druk betonlook-effect kan worden bereikt voor twee kleuren gietvloeren afzonderlijk klaar te mengen en dan bij elkaar te voegen waarna deze met een roerstaaf kort of langer handmatig met elkaar te mengen. Des te langer je mengt, des te egaler het effect. Beton-look effect is altijd uniek en meer geschikt voor de doe-het-zelver met twee rechterhanden of een professional die hier ervaring mee heeft.

Verbruik

Het geadviseerde verbruik is 2,5 tot 3 kg/m2. Voor een ruimte van 20m2 heb je dan 60kg gietvloer nodig. Dit komt neer op 2x 25kg en 1x 12,5kg.

Ondergrondvoorbereiding

Voor bijna alle ruimtes waarvoor een Gietvloer Woning wordt ingezet is esthetiek van hoog belang en dus een gaaf en vlak eindresultaat. Om dit te bereiken dient er voordat de gietvloer wordt aangebracht de Flow Resin Epoxy Schraplaag te worden aangebracht. Het is belangrijk de gietvloer na 16 uren en binnen 36 uren na het aanbrengen van de schraplaag aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de schraplaag en de gietvloer chemisch met elkaar kunnen binden. Ook dient de Flow Resin Epoxy Schraplaag natuurlijk droog en stofvrij te zijn. Mocht de eerder aangebrachte schraplaag inmiddels zijn uitgehard dient voor het beste eindresultaat de vloer opgeschuurd te worden, stof- en vetvrij te worden gemaakt en kan de gietvloer alsnog worden aangebracht. Plak randen af voor een strak resultaat. Onder de schraplaag dient uiteraard een epoxy hechtprimer te worden toegepast die past jouw ondervloer.

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie over Flow Resin PU Gietvloer Woning wordt aangeraden het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing goed te lezen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_PULIVINGCONFIG
Type materiaalPolyurethan
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Verbruik per mm laagdikte1,5 kg per m2
Aanbevolen laagdikte2 - 3 mm
Verbruik op basis aanbevolen laagdikte3 tot 4,5 kg per m2
Verwerkingstijdetwa 30min. (bei 20?)
BeloopbaarNa ca. 8 uur
OverlaagbaarNa ca. 18 uur en binnen 36 uur
MerkFlow Resin
ToepassingWoningen
EigenschappenHoge mate UV-stabiel, Vloerverwarming, Taai elastisch, Stoot- en slijtvast, Badkamer geschikt, Vloeistofdicht, Goed te reinigen, Zelf nivellerend, Naadloos
UitstralingGlanzend, (RAL-)kleur keuze

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...