FLOW RESIN Epoxy Primer Dichte Ondergronden

Epoxy primer voor niet-zuigende (dichte) ondergronden Eenvoudig aan te brengen Geschikt voor alle binnenruimtes

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check Epoxy primer voor niet-zuigende (dichte) ondergronden
check Eenvoudig aan te brengen
check Geschikt voor alle binnenruimtes
Artikel nr. FLR_PRIMCLOSEDCONFIG

Omschrijving / FLOW RESIN Epoxy Primer Dichte Ondergronden

De twee-componenten Flow Resin Epoxy Primer voor Dichte (niet-zuigende) ondergronden is speciaal ontwikkeld voor ondergronden die een dicht karakter hebben. Doordat deze twee-componenten epoxyprimer volledig uit epoxyhars bestaat is vormt deze een ijzersterke hechtlaag voor het door jou gekozen Flow Resin systeem dat er daarna op wordt aangebracht.

Lees ook zeker het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing voor handige tips en hoe je eenvoudig een vloercoating aanbrengt

Toepassing

(Technische) Eigenschappen

  • Glanzend uiterlijk
  • Naadloos en vloeistofdicht
  • Eenvoudige applicatie
  • Antikrater additief
  • Goede ontluchting
  • Slijtvastheid te vermeerderen door zandtoevoeging
  • Oplosmiddelvrij
  • Goed te reinigen
  • Goede dekking
  • Goede mechanische belastbaarheid

Verbruik

Het verbruik hangt af van de gladheid en structuur van de ondergrond. Bij een oneffen ondergrond is het verbruik circa 200 – 300gr/m2. Bij een geheel effen ondergrond is het verbruik circa 150 – 250gr/m2.

Gereedschap

Het gereedschap dat je nodig hebt voor het aanbrengen van Flow Resin Epoxy Primer voor Dichte ondergronden is een kwast, nylon roller met beugel (en telescoopsteel voor het staand aanbrengen), handschoenen, mengstaaf, mengemmer en veiligheidsbril. Voor grotere ruimtes kan ook gebruik gemaakt worden van een vloerwisser en daarna kruislings aanrollen met de nylon roller. Indien je dat nodig acht kunnen randen met tape worden afgeplakt voor een extra mooi resultaat.

Ondergrondvoorbereiding

De ondergrond dient vanzelfsprekend droog en stofvrij te zijn. Cement en betonresten dienen verwijderd te worden door de vloer te slijpen en/of schuren, dit kan met een komschijf. Dichte ondergronden zoals beton ruw maken door stofvrij te stralen of hard schuren. Verontreinigde ondergronden behandelen door deze chemisch te reinigen en deze vervolgens opschuren. Eventuele olievlekken kunnen aangepakt worden door er kattenbakkorrels op te leggen die het grotendeels in zich opnemen. Hardnekkige vlekken kunnen met ammoniak aangepakt worden. Indien de ondergrond een te hoog (4%-15%) restvochtpercentage heeft dient de Flow Resin Epoxy Primer Vochtige Ondergronden te worden toegepast. De vloer altijd stofvrij maken door te stofzuigen met een (industriële) stofzuiger. Repareer kleine gaten, scheuren en oneffenheden eerst met de Flow Resin Epoxy Plamuur. Grotere scheuren/oneffenheden dienen gerepareerd te worden met Flow Resin Epoxy Reparatiemortel . Openingen langs plinten, dorpels en verwarmingsbuizen kunnen worden weggewerkt met acrylaatkit. Randen die je strak wilt afwerken afplakken met tape.

Primer toepassing voor epoxy vloercoating of epoxy gietvloer: Antislip aanbrengen en piekbelasting vloer verhogen

Voor ruimtes waar bijvoorbeeld met zware gereedschappen wordt gewerkt of zware producten worden versleept is het aan te raden elke laag van het systeem, dus ook de primer, in te strooien of te mengen met Flow Resin Heavy Duty Antislip. Hierdoor krijgt elke laag meer ‘grip’ op de vorige en ontstaat er een hogere piekbelasting waardoor een keer iets laten vallen geen grote gevolgen heeft voor de duurzaamheid van jouw vloer. Je kunt 10% Flow Resin Heavy Duty Antislip inmengen in de primer of direct na het aanbrengen vol/zat instrooien met 750 gr/m2. Uiteraard de vloer stofzuigen voordat de volgende laag wordt aangebracht. De vloercoating die hierna op wordt aangebracht zal antislip zijn door deze aangebrachte laag, zelfs als gekozen is om in de vloercoating geen Antislip voor Epoxy in te mengen.

Tips en instructies

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie wordt aangeraden het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing goed te lezen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_PRIMCLOSEDCONFIG
MerkFlow Resin
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Type materiaalEpoxy
VerwerkingstijdCirca 30min. (bij 20℃)

Product bijlagen

Bezig met laden...