FLOW RESIN Epoxy Primer Vochtige Ondergronden

Epoxyprimer voor (nog) vochtige ondergronden Kwalitatieve afdichting ondergrond Geschikt voor alle binnenruimtes

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check Epoxyprimer voor (nog) vochtige ondergronden
check Kwalitatieve afdichting ondergrond
check Geschikt voor alle binnenruimtes
Artikel nr. FLR_PRIMMOISTCONFIG
minus plus

Omschrijving / FLOW RESIN Epoxy Primer Vochtige Ondergronden

De twee-componenten Flow Resin Epoxy Primer voor Vochtige ondergronden is speciaal ontwikkeld voor ondergronden die (nog) een te hoog vochtpercentage hebben. Doordat deze twee-componenten epoxyprimer de vochtige ondergrond volledig buitenspel zet vormt het de best mogelijke hechtlaag voor het door jou gekozen Flow Resin systeem dat er daarna op wordt aangebracht. De primer is ook te gebruiken voor elk ander type vloerbekleding. Deze primer is alleen voor gebruik in binnenruimtes.

Lees ook zeker het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing voor handige tips en hoe je eenvoudig een vloercoating aanbrengt

Toepassing

(Technische) Eigenschappen

  • Vochtscherm op ondergronden waarbij het restvochtpercentage hoger is dan >4% tot 10%
  • Glanzend uiterlijk
  • Oppervlakversterker
  • Naadloos en vloeistofdicht
  • Eenvoudige applicatie
  • Goede ontluchting
  • Oplosmiddelvrij

Verbruik

Het verbruik hangt af van de openheid en structuur van de ondergrond. Bij een oneffen ondergrond is het verbruik circa 450 – 600gr/m2. Bij een geheel effen ondergrond is het verbruik circa 400 – 500gr/m2. Bij deze primer is het van groot belang om een zeer dekkende laag aan te brengen gezien het doel is deze als vochtscherm te gebruiken. Breng deze dus ruim aan zodat vocht in een later stadium geen kans krijgt om afbreuk te doen aan jouw mooie project.

Gereedschap

Het gereedschap dat je nodig hebt voor het aanbrengen van Flow Resin Epoxy Primer voor Vochtige ondergronden is een kwast, nylon roller met beugel (en telescoopsteel voor het staand aanbrengen), handschoenen, mengstaaf, mengemmer en veiligheidsbril. Voor grotere ruimtes kan ook gebruik gemaakt worden van een vloerwisser en de primer daarna kruislings aanrollen met een nylon roller. Indien je dat nodig acht kunnen randen met tape worden afgeplakt voor een extra mooi resultaat.

Ondergrondvoorbereiding

De ondergrond dient vanzelfsprekend droog en stofvrij te zijn. Cement en betonresten dienen verwijderd te worden door de vloer te slijpen en/of schuren, dit kan met een komschijf. Dichte ondergronden zoals beton ruw maken door stofvrij te stralen of hard schuren. Verontreinigde ondergronden behandelen door deze chemisch te reinigen en deze vervolgens opschuren. Eventuele olievlekken kunnen aangepakt worden door er kattengrit op te leggen die het grotendeels in zich opnemen. Hardnekkige vlekken kunnen met ammoniak aangepakt worden. De vloer altijd stofvrij maken door te stofzuigen met een (industriële) stofzuiger. Repareer kleine gaten, scheuren en oneffenheden eerst met de Flow Resin Epoxy Plamuur. Grotere scheuren/oneffenheden dienen gerepareerd te worden met Flow Resin Epoxy Reparatiemortel. Openingen langs plinten, dorpels en verwarmingsbuizen kunnen worden weggewerkt met acrylaatkit. Randen die je straks wilt afwerken afplakken met tape.

Flow Resin Primer voor Vochtige Ondergronden op bestaande tegels of keramiek

Indien je een bestaande tegelvloer wilt voorzien van de Flow Resin Epoxy Primer voor Vochtige ondergronden dien je deze eerst open(niet-glad) te slijpen met een komschijf. Deze is te gebruiken met een standaard haakse slijper. Daarna dien je de tegels stofvrij te maken en te ontvetten voordat de primer kan worden aangebracht. Om de structuur van de tegels onzichtbaar te maken dient na de epoxyprimer Flow Resin Epoxy Egalisatie te worden aangebracht.

Primer gebruiken voor epoxy vloercoating en epoxy gietvloer: Antislip aanbrengen en/of piekbelasting vloer verhogen

Voor ruimtes waar bijvoorbeeld met zware gereedschappen wordt gewerkt of zware producten worden versleept is het aan te raden elke laag van het systeem, dus ook de primer, in te strooien of te mengen met Flow Resin Heavy Duty Antislip Hierdoor krijgt elke laag meer ‘grip’ op de vorige en ontstaat er een hogere piekbelasting waardoor een keer iets laten vallen geen grote gevolgen heeft voor de duurzaamheid van jouw vloer. Je kunt 10% Flow Resin Heavy Duty Antislip inmengen in de primer of direct na het aanbrengen vol/zat instrooien met 750 gr/m2. Uiteraard de vloer stofzuigen voordat de volgende laag wordt aangebracht. De vloercoating die hierna op wordt aangebracht zal antislip zijn door deze aangebrachte laag, zelfs als gekozen is om in de vloercoating geen Antislip voor Epoxy in te mengen.

Tips en instructies

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie wordt aangeraden het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing goed te lezen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_PRIMMOISTCONFIG
MerkFlow Resin
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Type materiaalEpoxy
Verbruik op basis aanbevolen laagdikte400 tot 600 gr/m2
VerwerkingstijdCirca 30min. (bij 20℃)
BeloopbaarNa ca. 16 uur
OverlaagbaarNa ca. 16 uur, binnen 36 uur de volgende laag aanbrengen

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...