Wat is een goede belijningsverf?

Belijning vinden we overal: in garages en op wegen, maar ook in bedrijfsruimten, werkplaatsen en sportzalen bijvoorbeeld. Uit die veelheid van situaties waarin belijning nuttig kan zijn, begrijpt u ook meteen het nut van een goede belijningsverf: hij moet tegen een stootje kunnen. Nu is dat bij andere vloerverven ook zo, maar omdat belijning in de meeste gevallen als laatste wordt aangebracht, krijgt die ook het meest te verduren.

Goede belijningsverf en weekmakers

Zo moet een goede belijningsverf in een parkeergarage bijvoorbeeld bestand zijn tegen de weekmakers in autobanden. Dit zijn chemische producten die de toplaag van een vloer op den duur flink kunnen aantasten. Maar in een parkeergarage spelen ook olie, naar binnen gereden vuil en vocht een grote rol. Goede belijningsverf moet daar dus ook tegen kunnen.

Goede belijningsverf is bestand tegen belasting

Ook de andere genoemde vloeren krijgen dagelijks met zware belasting te maken: dozen en pallets die heen en weer geschoven worden, vorkheftrucks die af en aan rijden en in veel gevallen ook nog zuren, vetten en chemicaliën die met de vloer in aanraking komen. Om nog maar te zwijgen van mensen die over de vloer heen en weer lopen en die van alles onder hun schoenen kunnen hebben of uit hun handen kunnen laten vallen… De belijningsverf die u kiest, moet dus wel tegen al die verschillende soorten belasting kunnen.

Goede belijningsverf: andere factoren

Naast de belasting  spelen ook nog andere factoren een rol bij het kiezen van goede belijningsverf. De samenstelling van de verf bijvoorbeeld: hoe meer kleurpigmenten aan de verf zijn toegevoegd, hoe beter de belijning met de rest van de vloer zal contrasteren. Ook de ondergrond waarop u de belijning wilt aanbrengen speelt uiteraard een grote rol. Hebt u een ondergrond waarop een laag 1-component vloercoating is aangebracht, dan kunt u niet zomaar een 2-componenten product als belijningsverf gebruiken. De belijning zal dan namelijk eerder loslaten van de ondervloer.

Goede belijningsverf van Epoxywinkel

De vloerverven van Epoxywinkel zijn gemaakt om alle vormen van belasting te weerstaan. U kunt ze gebruiken om de hele vloer van een nieuwe verflaag te voorzien, maar ze zijn ook heel geschikt als belijningsverf. Onze medewerkers vertellen u hier graag meer over, en zij weten ook welke belijningsverf in uw geval de juiste keuze is. Bovendien kunnen ze u meer vertellen over het aanbrengen van belijningsverf. U kunt ons team bereiken per mail en telefoon.

Bezig met laden...