Hoe een betonnen garagevloer te ontvetten

Vet is de vijand van elke schilderklus. Dat geldt dus ook bij het aanbrengen van een coating op een betonnen garagevloer. Vetvlekken in de vloer zorgen er namelijk voor dat de coating niet goed kan hechten. Bovendien kunnen er kleurverschillen ontstaan als u de vetvlekken niet verwijdert voordat u de coating aan gaat brengen. Daarom adviseren we u om altijd uw betonnen garagevloer te ontvetten voordat u het blik vloercoating ook maar opent.

Betonnen garagevloer ontvetten met ammoniak

Een betonnen garagevloer ontvetten kan in principe gewoon net als het ontvetten van andere te schilderen oppervlakken, met lauw water en ammoniak. Zorgt u wel voor voldoende ventilatie als u met deze oplossing aan de slag gaat, ammoniakdampen kunnen zeer gevaarlijk voor uw gezondheid zijn als u er te veel van inademt. Spoel na het aanbrengen van de ammoniakoplossing ook de vloer grondig na met schoon water, en geef hem daarna voldoende tijd om goed te drogen. Hoe lang dat is, hangt af van de omstandigheden in uw garage. Is het er koud of warm, en hoe is de luchtvochtigheidsgraad?

Betonnen garagevloer ontvetten met oplosmiddel

Soms vragen mensen ons of ze hun betonnen garagevloer kunnen ontvetten met behulp van speciale oplosmiddelen. Meestal raden wij ze aan om toch liever te kiezen voor ammoniak, aangezien oplosmiddelen niet op elke betonnen vloer toepasbaar zijn. Bovendien kunnen er na het gebruik van oplosmiddelen nog vetresten achterblijven. Wilt u toch een oplosmiddel gebruiken om uw betonnen garagevloer te ontvetten, zorg dan dat u zeker weet dat u een middel kiest dat geschikt is voor uw vloer. Was de vloer na gebruik van het oplosmiddel ook na met warm water en zeep, om eventuele achtergebleven vetresten alsnog te verwijderen. Spoel hem daarna ook met schoon water na, zodat er ook geen zeepresten achterblijven. En natuurlijk laat u ook na deze behandeling de vloer weer goed drogen voordat u de coating gaat aanbrengen.

Betonnen garagevloer ontvetten met kattenbakkorrels

Gaat u een betonnen garagevloer ontvetten en merkt u dat de vloer op sommige plaatsen sterker vervuild is dan op andere? Dan biedt het uitstrooien van een absorberend materiaal over die plekken uitkomst. Veel mensen staan er niet bij stil, maar kattenbakkorrels zijn ideaal voor dit doel. Strooi ze over de vetplekken en laat ze een etmaal liggen. Daarna veegt u ze eenvoudig op en verwijdert u eventuele achtergebleven vetresten op een van de hierboven omschreven manieren.

Betonnen garagevloer ontvetten door schuren

Een betonnen garagevloer ontvetten die sterk vervuild is, kan tot slot ook nog door de vlekken uit de vloer te schuren. Deze oplossing is vooral bedoeld voor zeer sterk vervuilde vloeren en vloeren waarin jaren oude vetvlekken zitten. Voor het schuren van een vloer heeft u een speciale schuurmachine nodig: een handbetonschuurmachine. Een diamantslijpmachine is ook een mogelijkheid. Beide apparaten kunt u huren bij gereedschapsverhuurbedrijven.

Vraagt u zich af wat in uw situatie de beste methode is om de betonnen garagevloer te ontvetten, of wilt u meer informatie over de producten die bij Epoxywinkel.nl verkrijgbaar zijn voor het ontvetten van uw garagevloer? Neem dan even contact op met onze medewerkers.

loader
Bezig met laden...