Betonnen vloer verven

Een betonnen vloer verven is een relatief eenvoudige manier om hem er weer als nieuw uit te laten zien en hem te beschermen tegen slijtage, klimaatinvloeden en andere invloeden van buitenaf. Een betonnen vloer verven doe je met betonverf. Pak je het verven op de juiste manier aan, dan kun je met betonverf een gladde, strakke vloer creëren die eenvoudig te onderhouden is. Met de volgende tips lukt dat zeker!

 

Voordelen van betonvloer verven

Ga je zelf aan de slag met betonverf? Bij Epoxywinkel.nl vind je allerlei producten van topkwaliteit waarmee je jouw betonvloer van een nieuwe, beschermende toplaag te voorzien. Bovendien staan onze experts voor je klaar en geven ze antwoord op al jouw doe-het-zelf vragen. Wij helpen je op weg zodat jij de klus zelf kunt laten slagen!

Dit zijn de belangrijkste voordelen van betonvloer verven:

✔ Bestand tegen chemische vloeistof

✔ Milieuvriendelijk

✔ Keuze uit diverse kleuren

✔ Uv-bestendig en kleurecht

 

Betonnen vloer verven, het begint met de ondergrond

Wil je jouw betonnen vloer verven, kijk dan voordat je daarmee begint goed naar de bovenlaag van de vloer. Deze moet droog, schoon en vet- en stofvrij zijn, maar mag ook geen oneffenheden of beschadigingen bevatten. Soms zul je de betonnen vloer machinaal moeten schuren om hem voor te bereiden op de verfbeurt. Dat kun je het beste doen met een diamantschuurmachine, aangezien gewone schuurmachines vaak averechts werken. De diamantschuurmachine kun je huren bij een gereedschapverhuurbedrijf. Lees voor een goede voorbereiding van je betonnen vloer ook onze artikelen over cementsluier verwijderenbetonvloer ontvetten en betonvloer reparatie.

 

Betonnen vloer verven? Eerst een primer!

Om een betonnen vloer mooi te kunnen verven, moet vaak eerst een primer worden aangebracht, om ervoor te zorgen dat de betonverf goed aan de ondervloer hecht. Je kunt deze primer beschouwen als een soort grondverf. Bij Epoxywinkel.nl kun je primers op basis van epoxy bestellen die een harde beschermlaag over jouw betonnen vloer vormen en ervoor zorgen dat de betonverf die je eroverheen aanbrengt goed hecht.
Betonverf aanbrengen na de primer

Als de primer zo ver is opgedroogd dat deze overschilderbaar is, is het tijd om de betonnen vloer te gaan verven. Betonverf breng je eenvoudig aan met een roller en kwast. Je kunt daarbij het beste in banen werken, zodat je overal goed bij kunt. Verdeel de betonverf gelijkmatig over de hele vloer, eventueel kun je daarbij gebruik maken van een vlakspaan. Na het aanbrengen van de eerste laag laat je deze drogen tot hij overschilderbaar is, waarna je de tweede laag op dezelfde manier aanbrengt. Kijk op de verpakking van de betonverf hoe lang de eerste laag moet drogen en houd deze tijd aan voor het mooiste resultaat. In deze tweede laag kun je eventueel antislipmiddel mengen, zodat jouw betonnen vloer ook als hij nat is veilig beloopbaar is.

 

Betonnen vloer verven en droogtijd

Geef de verf na het aanbrengen ruim de tijd om te drogen en uit te harden. Meestal zijn geverfde betonnen vloeren na 24 uur beloopbaar, na 48 uur licht belastbaar en na zeven dagen volledig belastbaar. Kijk dit voor de zekerheid na in de gebruiksaanwijzing van de verf voor jouw betonvloer!

 

Hoe ga je te werk bij betonvloer verven?

Wanneer je begint met betonvloer verven is het verstandig om eerst de randen met een kwast te behandelen. Net zoals bij muurverven eigenlijk. Vervolgens breng je met een roller of blokkwast betonverf aan op de rest van de betonvloer. Werk in lange banen om streep- en vlakvorming te voorkomen, vooral bij het narollen van de geverfde betonvloer delen.

 

Hoeveel betonverf heb je nodig?

Op de verpakking van de betonverf staat hoeveel vierkante meter je kunt verven met de een liter. Zo kun je dus door een eenvoudige rekensom te maken achterhalen hoeveel verf je nodig hebt voor jouw betonvloer. Daarbij houd je rekening met het aantal lagen dat je gaat aanbrengen, een, twee of drie om een dekkende betoncoating te maken.

 

Vloerverwarming en betonvloer verven

Heb je een betonvloer met vloerverwarming en wil je die gaan verven, dan is het handig om eerst de vloerverwarming helemaal ui te zetten. Zo kan de betonverf natuurlijk opdrogen. Als de vloerverwarming nog wel aanstaat kan dit er namelijk voorzorgen dat de betonvloer te snel droogt tijdens het verven. Na het afronden van betonvloer verven kun je de vloerverwarming weer aanzetten en geleidelijk (dus stap voor stap) de temperatuur op de thermostaat verhogen tot kamertemperatuur.

Betonverf en applicatiemateriaal kopen?
Bij Epoxywinkel.nl kun je alles bestellen wat je nodig hebt om jouw betonvloer te verven. We hebben natuurlijk betonverf in vrijwel elke gewenste kleur en je kunt bij ons ook de benodigde hulpmiddelen voor het aanbrengen van de verf bestellen.

 

Bezig met laden...