Betonverf aanbrengen, hoe gaat dat in zijn werk?

Betonverf aanbrengen is geen moeilijk karwei, zeker als u met betonverf van goede kwaliteit werkt. Bij Epoxywinkel.nl kunt u deze betonverf aanschaffen. Houdt u er bij het aanbrengen van betonverf rekening mee dat het eindresultaat staat of valt met de voorbereidingen die u treft voordat u betonverf gaat aanbrengen. Die voorbereiding begint met het verwijderen van eventuele oude betonverflagen.

Uw vloer in optimale conditie om betonverf aan te brengen

Na het verwijderen van de oude betonverf is het zaak om uw vloer in optimale conditie te brengen voordat u de nieuwe betonverf kunt aanbrengen. Een vloer in optimale conditie zorgt ervoor dat de betonverf beter hecht en dat het eindresultaat mooi glad, strak en vlak wordt. Controleer eerst de vochtigheid van de ondergrond. Dit kunt u doen door een stuk plastic (bijvoorbeeld een vuilniszak) op de vloer te plakken. Als er na 24 uur condens op het plastic zit, is de vloer te vochtig en dient u hem nog te laten drogen voordat u betonverf kunt aanbrengen. Voor nieuwe vloeren geldt dat ze na ongeveer zes weken droog genoeg zijn om te verven, maar ook dan kunt u het beste nog even controleren of dit inderdaad het geval is.

Voorbehandeling voor betonverf aanbrengen

De vloer waarop u betonverf wilt aanbrengen mag niet te ruw en niet te glad zijn. Hebt u een ruwe vloer, dan kunt u die met een diamantslijpmachine of een handbetonschuurmachine schuren. Bij een gladde vloer gebruikt u een staalborstel om hem licht op te schuren. Epoxy Reparatiemortel aanbrengen kan ook helpen de vloer wat ruwer te maken. Naast de gladheid van de vloer speelt ook de poreusheid een rol. Poreuze vloeren kunt u het beste voorbehandelen met Epoxy Primer X300, zodat de betonverf die u gaat aanbrengen niet in de ondergrond weg kan trekken.

Betonverf aanbrengen op een schone, vetvrije vloer

Betonverf aanbrengen gaat het beste op een vloer die vet- en stofvrij is. Om uw vloer vetvrij te maken, kunt u een reinigingsmiddel als Power Cleaner gebruiken. Zitten er duidelijke vetvlekken in uw vloer, dan kunt u die verwijderen door te weken met een reinigingsmiddel en er daarna zaagsel overheen te strooien. Let op: na het vetvrij maken van de vloer dient deze weer goed te drogen, voordat u kunt beginnen met betonverf aanbrengen. Is de vloer goed droog, dan verwijdert u stof en losse deeltjes door grondig te stofzuigen.

Betonverf aanbrengen in twee lagen

U bent nu helemaal klaar met de voorbereiding en kunt de betonverf gaan aanbrengen. Dat begint met het goed doorroeren van de betonverf. Betonverf aanbrengen kunt u het beste doen in twee lagen. U brengt betonverf eenvoudig aan met roller en kwast. De tweede laag brengt u aan wanneer de eerste laag overschilderbaar is. Dit wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Daarbij is het belangrijk om niet te lang te wachten. Als de eerste verflaag namelijk teveel uithardt, kan dat de hechting van de tweede laag negatief beïnvloeden. In de tweede laag kunt u eventueel een antislipmiddel mengen, dit is ook verkrijgbaar bij Epoxywinkel.nl.

Bent u klaar met betonverf aanbrengen, zorg dan dat de vloer ruim de tijd krijgt om te drogen. De meeste vloeren zijn na vijf tot zes dagen pas weer maximaal belastbaar. Kijkt u voor de droogtijd voor uw betonverfproduct in de meegeleverde gebruiksaanwijzing.

loader
Bezig met laden...