De IJssel Double Coat DD-lak Zwart

Double Coat is een hoogglanzende twee componenten aflak op basis van verzadigde polyesterharsen en gemodificeerde alifatische isocyanaten.

Op voorraad

Verwachte levertijd 1-3 werkdag(en)

Double Coat is een hoogglanzende twee componenten aflak op basis van verzadigde polyesterharsen en gemodificeerde alifatische isocyanaten.

Artikel nr. IJS_410-00801-110

Omschrijving / De IJssel Double Coat DD-lak Zwart

Wat is DD lak?

DD lak van De IJssel is een lakverf op basis van 2 componenten. De lak bestaat uit polyester, waardoor het chemicaliënbestendig is en toepasbaar op diverse ondergronde, zoals: hout, staal, aluminium, epoxy, polyester of ABS. Zelfs zonder toepassing van primers geniet je van een sterke hechting en een prachtige kleur. Belangrijk is dat je de componenten intensief mixt alvorens je aan de slag gaat. Doordat de 2 componenten met elkaar worden gemixt, ontstaat er een chemische reactie, waarna de DD lak volledig uithardt. Let erop dat deze polyesterhars niet bruikbaar is voor onderdelen die continu met water in aanraking komen.

DD lak kopen

Koop je DD lak online bij Epoxywinkel tegen een scherpe prijs! Is jouw bestelling minstens € 50? Dan geniet je daar bovenop ook nog eens van gratis verzending. We bieden meerdere DD lak kleuren aan. De gemiddelde levertijd bedraagt 1 tot 3 werkdagen. Let erop dat je onder de juiste omstandigheden te werk gaat. Zo dient de omgevingstemperatuur tussen de 15 en 25 °C te bedragen. Hoe kouder, hoe langer het duurt voordat een laag overschilderbaar is.

Double Coat polyester DD lak aanbrengen

DD lak is op meerdere manieren aan te brengen. Het meest gangbare is met een kwast of roller. Hiervoor maak je gebruik van de Double Coat Kwastverdunner. Gebruik ovale kwasten en kortharige mohair rollers of fijne moltopreen rollers.

Een tweede optie is aanbrengen met een luchtspuit. Dit is nogal een lastige klus, dus alleen voor de vakman aan te raden. Leng het mengsel aan met Double Coat Spuitverdunner. De verwerkingstijd is bij deze applicatie lager, doordat de druk op het mengsel ervoor zorgt dat de DD lak verwarmt.

Een derde optie is het aanbrengen van de DD lak met een airless spuit. Kijk voor de aanbevolen richtlijnen het productinformatieblad.

Tot slot kan de DD lak met airmix of aircoat systeem aangebracht worden. Ook hiervoor bieden we enkele tips die te vinden zijn in het productinformatieblad.

De IJssel DD lak kleuren

We bieden de populairste DD lak kleuren aan in ons assortiment: enziaan blauw, room wit, creme wit, nevelwit, gebroken wit, licht grijs, donker grijs, industrieel grijs, grafiet blauw, staal blauw en zwart. Zit jouw kleur er niet bij? We bieden ook een transparante DD lak aan! Kijk ook eens bij de rest van ons assortiment voor de voltooiing van jouw komende klus.

Double Coat is een hoogglanzende twee componenten aflak op basis van verzadigde polyesterharsen en gemodificeerde alifatische isocyanaten.

Voornaamste kenmerken en gebruikersdoel

  • Uitstekende vloei, gemakkelijk te verwerken met kwast, roller of luchtspuit;
  • Goed bestand tegen diverse chemicaliën;
  • Hoge krasvastheid;
  • Uitstekend kleur- en glans behoud;
  • Zeer goede hechting op diverse kunststoffen (zelfs zonder toepassing van primers);
  • Geschikt als aflak in twee componenten verfsystemen voor hout, staal, aluminium, epoxy, polyester, ABS, etc.;
  • Niet geschikt voor oppervlakken die permanent met water zijn belast.

Meer informatie

Artikel nr.IJS_410-00801-110
EAN8718421950935
MerkDe IJssel

Product bijlagen

Bezig met laden...