Wat is de droogtijd van garagecoating?

op het blik of in de meegeleverde gebruiksaanwijzing vermeld en is gebaseerd op twee factoren: de temperatuur en de laagdikte.

 

Droogtijd garagecoating: de omgevingstemperatuur

De omgevingstemperatuur is de belangrijkste factor die een rol speelt bij de droogtijd van garagecoating. Over het algemeen geldt: hoe warmer het is in de ruimte waar u de coating aanbrengt, hoe korter de droogtijd. Epoxywinkel adviseert een minimale omgevingstemperatuur van 12 graden.

Droogtijd garagecoating: laagdikte

De laagdikte is ook van invloed op de droogtijd van garagecoating. Hoewel deze minder bepalend is dan de omgevingstemperatuur, raden wij u toch aan om te onthouden dat dikkere lagen een langere droogtijd nodig hebben. Ons advies is daarom ook om de garagecoating in dunne lagen aan te brengen.

Droogtijd garagecoating: tussenlaag en toplaag

Bij een garagecoating is het meestal nodig om deze in meerdere lagen aan te brengen, en dus hebt u ook nog te maken met de droogtijd van de tussenlaag. Deze mag namelijk niet helemaal uitharden voordat u de bovenste laag aanbrengt, aangezien de hechting dan negatief beïnvloed wordt. Bij een omgevingstemperatuur van 20 graden moet de tussenlaag minimaal 16 en maximaal 36 uur drogen voordat u de toplaag aanbrengt. Controleer of de tussenlaag voldoende droog is door op een klein stukje van de vloer een nieuwe laag coating aan te brengen met de roller. Laat de tussenlaag niet los, dan is hij overschilderbaar.

Droogtijd garagecoating en uithardtijd

De droogtijd van de toplaag is ongeveer 36 uur, maar als de toplaag droog is, kunt u hem nog niet belasten. Daarvoor moet de garagecoating namelijk eerst volledig uitgehard zijn. Ook de uithardtijd staat vermeld op het blik of in de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Over het algemeen geldt dat u de garagecoating mechanisch kunt belasten na ongeveer drie dagen bij een gemiddelde omgevingstemperatuur van 20 graden. Chemische belasting en contact met water kunt u beter vermijden tot er minimaal zeven dagen verstreken zijn, ook weer bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden.

Uitgebreide adviezen over de droogtijd van garagecoating vindt u in de meegeleverde gebruiksaanwijzing van het coatingproduct. Hebt u na het lezen van deze informatie nog specifieke vragen over de droogtijd van garagecoating, dan kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen!

loader
Bezig met laden...