FLOW RESIN Polyaspartic Snelle Vloercoating

Zeer snel uithardende Vloercoating op basis van Polyaspartic. Door snelle uitharding ook buiten toepasbaar. Al na 3 uur beloop- en overlaagbaar. UV en Weekmaker bestendig.

Op voorraad

Verwachte levertijd 3-5 werkdag(en)
check Zeer snel uithardende Vloercoating op basis van Polyaspartic.
check Door snelle uitharding ook buiten toepasbaar.
check Al na 3 uur beloop- en overlaagbaar.
check UV en Weekmaker bestendig.
Artikel nr. FLOW RESIN Polyaspartic Snelle Vloercoating

Omschrijving / FLOW RESIN Polyaspartic Snelle Vloercoating

Een speciale zeer snel uihardende vloercoating op basis van Polyaspartic. 

De twee-componenten, glanzende, oplosmiddelvrije Flow Resin Polyaspartic Snelle Vloercoating is een, in beperkte kleur keuze bestelbare eindafwerking voor een strakke en mooie vloer. Dit product is ideaal voor restaurants, Café’s, Hotels, Autogarages, Balkons en Galerijen die middelzwaar worden belast. De Polyaspartic Snelle Vloercoating is beloopbaar/overlaagbaar naar 3 uur, dit maakt hem uitstekend geschik om buiten toe te passen. Maar dit maakt de coating ook uitstekend geschikt voor toepassingen waar de ruimte niet lang ongebruikt kan blijven. Deze Coating is daarnaast ook volledig UV bestendig en kan tegen weekmakers, dus daarmee ook zeer geschikt voor een auto garage en/of eindafwerking van een autoshowroom! 

 

Toepassing 

De Polyaspartic Snelle Vloercoating kan toegepast worden als gekleurde eindafwerking voor ruimtes met licht tot middelzware belasting*: 

 • Restaurants 
 • Hotel 
 • Autogarages 
 • Garages 
 • Parkeergarages 
 • Showrooms 
 • Balkons 
 • Terrassen 

*gebruik voor middelzwaar tot zwaarbelaste ruimtes de Flow Resin Epoxy Gietvloer Industrie 

 

(Technische) Eigenschappen 

 • Glanzend uiterlijk (matte afwerking mogelijk door extra laag met Flow Resin Pu Toplak) 
 • Naadloos en vloeistofdicht 
 • Snelle applicatie vereist 
 • Slijtvastheid te vermeerderen door antislip korrel 
 • Goede slijtvastheid 
 • Oplosmiddelvrij 
 • Goed te reinigen 
 • Goede dekking 
 • Goede mechanische belastbaarheid na uitharding 

Verbruik 

Het verbruik hangt af van de structuur van de ondergrond en de gekozen kleur. Ook kan de wijze van aanbrengen nog een rol spelen in het uiteindelijke verbruik. Bij een geheel vlakke ondergrond, een donkere kleur vloercoating en het efficiënt aanbrengen met een nylon roller zal het verbruik circa 250gr/ m² zijn. Bij een oneffen ondergrond en/of een lichte kleur vloercoating en/of het aanbrengen met vloerwissers (handig in grote ruimtes) en kruislings narollen kan het verbruik naar circa 400gr/m² gaan. Met antislip voor epoxy gaat het verbruik per/m² met circa 100-150gr omhoog. 

DIT PRODUCT REAGEERT ZEER SNEL, HET IS ERG BELANGRIJK OM HET MATERIAAL DIRECT NA HET MIXEN OVER DE GROND UIT TE GIETEN EN OM HET SNEL AL ROLLEND TE VERDELEN. 

Ondergrondvoorbereiding

Deze coating kan, mits in 2 lagen toegepast, direct op de ondergrond worden toegepast zonder tussenkomst van een primer. Hiervoor dient de ondergrond vanzelfsprekend droog en stofvrij te zijn. Cement en betonresten dienen te worden verwijderd door de vloer te slijpen en/of te schuren, dit kan met een komschijf. Dichte ondergronden zoals beton, ruw maken door stofvrij te stralen of hard schuren. Verontreinigde ondergronden behandelen door deze chemisch te reinigen en deze vervolgens op te schuren.  Eventuele olievlekken kunnen aangepakt worden door er kattenbakkorrels op te leggen die het grotendeels in zich opnemen. Hardnekkige vlekken kunnen met ammoniak  worden aangepakt. De vloer altijd stofvrij maken door te stofzuigen met een (industriële) stofzuiger. Repareer kleine gaten, scheuren en oneffenheden eerst met de Flow Resin Epoxyplamuur. 

Indien de reparaties ook snel moeten gebeuren, kan er Polyesterplamuur worden toegepast, vaak kan je dan al na 1 uur de coating toepassen. 

Grotere scheuren/oneffenheden dienen te worden gerepareerd met Flow Resin Epoxyreparatiemortel. 

Vloercoating van Antislip voorzien

Antislip kan worden vervaardigd door op de ondergrond onze universele hechtprimer waterbasis toe te passen en deze volledig in te zanden. Na 6 uur kan je de overtollige zandkorrels weg bezemen, de zand laag opschuren en stofzuigen. Vervolgens kan je dit met de Polyaspartic Snelle Vloercoating overlagen. 

Meer informatie

Artikel nr.FLOW RESIN Polyaspartic Snelle Vloercoating
Type materiaalEpoxy
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Aanbevolen laagdikte<1mm
Verbruik op basis aanbevolen laagdikte0,25kg/m2
VerwerkingstijdCirca 20min. (bij 20℃)
Beloopbaar3 uur
Overlaagbaar3 uur
MerkFlow Resin
ToepassingHoreca, Showrooms, Garages, Parkeergarages , Galerijen (binnen), Slachterijen, Bedrijfskeuken, Balkon, Galerien, Garagen, Parkeergarages
EigenschappenHoge mate UV-stabiel, Stoot- en slijtvast, Vloeistofdicht, Goed te reinigen, Naadloos, Goede chemische bestendigheid, Buiten toepasbaar
UitstralingGlanzend, (RAL-)kleur keuze

Product bijlagen

Bezig met laden...