Bestaat er een goedkope dekkende garagevloer coating?

Er zijn nogal wat verschillende soorten en merken garagevloer coating op de markt, en tussen de verschillende varianten en leveranciers zijn de prijsverschillen erg groot. Dat kan verwarrend werken bij het kiezen van een goede coating. Bent u op zoek naar een goedkope dekkende garagevloer coating, dan is het goed als u weet waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste coating.

Goedkope dekkende garagevloer coating en samenstelling

In alle garagevloer coatings zijn vulmiddelen, oplosmiddelen en pigmenten verwerkt, maar er zitten ook hulpstoffen in voor bijvoorbeeld het verkorten van de droogtijd of het verlengen van de houdbaarheid. Voor de prijs is vooral de verhouding tussen de ingrediënten van belang. Die bepaalt namelijk de totale kwaliteit van de coating. In een garagevloer coating van mindere kwaliteit kunnen bijvoorbeeld minder pigmenten zitten, waardoor de vloer na het aanbrengen van de coating minder kleurvast is. Dat kan vooral problemen geven als er veel direct zonlicht op uw garagevloer valt. Er kan ook meer water in de coating zitten, waardoor hij dunner is. Dat betekent dus dat u er meer van nodig hebt om hetzelfde resultaat te bereiken dan bij een coating waar minder water in zit.

Goedkope dekkende garagevloer coating en eindresultaat

Een goedkope dekkende garagevloer coating van mindere kwaliteit kan een prima oplossing zijn als u de coating wilt aanbrengen op een garagevloer waarvan het uiterlijk niet zo belangrijk is. De vloer in een rommelschuurtje bijvoorbeeld. Wilt u echter een goedkope dekkende garagevloer coating en is de uitstraling van de vloer alsmede de slijtvastheid, krasbestendigheid en duurzaamheid belangrijk voor u, dan kunt u beter voor de variant kiezen die de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt. Deze zijn over het algemeen wat duurder, maar doordat de onderlinge verhouding van ingrediënten beter in balans is, hebt u er vaak minder van nodig om een optimale dekking te bereiken. Op de lange termijn zijn deze duurdere coatings dus juist goedkoper. Voor veel gebruikte garages en werkplaatsen zijn deze producten beter geschikt.

Wilt u advies over de garagevloer coating die het meest geschikt is voor uw situatie, kijk dan even in het stappenplan van Epoxywinkel.nl. U hoeft namelijk niet altijd het duurste product te kiezen om een goede prijs-kwaliteitverhouding te bereiken!

loader
Bezig met laden...