PU Gietvloer HQ


De PU Gietvloer HQ is een gietvloer van topkwaliteit, op basis van oplosmiddelvrije polyurethanen. Dat maakt deze gietvloer heel geschikt voor toepassing in elke ruimte waar een praktische, hygiënische en onderhoudsvriendelijke vloer gewenst is. Tegenwoordig zijn PU gietvloeren zelfs steeds vaker in woonkamers te vinden, dankzij de vele mogelijkheden in kleur, design en afwerking, waardoor ze je interieur elke gewenste uitstraling kunnen geven.

Je kunt de PU Gietvloer HQ eenvoudig zelf aanbrengen op je vloer. In deze handleiding lees je precies wat je daarvoor nodig hebt en hoe je te werk moet gaan om het mooiste resultaat te bereiken.Ga naar onze gietvloeren


Vloerpakketten


Epoxywinkel.nl levert complete vloerpakketten. Daarin vind je alle materialen die nodig zijn voor het aanbrengen van een gietvloer. Welk pakket je het beste kunt kiezen, hangt af van hoe groot de ruimte is waarin je de gietvloer wilt aanbrengen. Bij ons kun je bovendien kiezen uit meer dan 300 verschillende kleuren. Zo is er altijd wel een vloer die bij jouw wensen past.

Naast het vloerpakket van Epoxywinkel.nl heb je de volgende materialen nodig als je een gietvloer gaat aanbrengen:

✔ Zachte bezem en eventueel een stofzuiger
✔ Een regelbare boormachine waar je de mengstaaf in kunt plaatsen
✔ Een (bezem)steel om de roller aan te doenOntdek onze kant-en-klare vloerpakketten


Voordat je gaat beginnen


Naast het doorlezen van deze bijgeleverde handleiding is het een goed idee om ook de productinformatiebladen te lezen die je via onze site kunt downloaden.

De producten van Epoxywinkel.nl zijn bijna allemaal oplosmiddelvrij, en dus niet schadelijk tijdens de verwerking. Je dient echter kinderen en huisdieren uit de buurt te houden, net als bij andere verfproducten.

Rollers en kwasten


Gebruik een pluisvrije vachtroller voor het aanbrengen van je PU gietvloer. Deze rollers zijn verkrijgbaar bij Epoxywinkel.nl. Hoewel ze in verschillende formaten verkrijgbaar zijn, raden wij je aan een roller van 25 cm breed te kiezen, dit is het meest gebruikte formaat. Aangezien de rollers moeilijk uit te spoelen zijn, adviseren wij je bovendien om voor elke laag een nieuwe roller te gebruiken. Hetzelfde geldt voor kwasten.

Tip: om eventuele achtergebleven pluisjes uit de vacht van de roller te verwijderen, kun je de roller voor gebruik even omwikkelen met plakband. Bij het verwijderen van het plakband neem je deze pluisjes direct mee.


Temperatuur


Voor het goed uitharden van een polyurethaanvloer is het van belang dat de temperatuur in zowel de ruimte als de ondergrond niet te hoog of te laag is. Hoe lager de temperatuur, hoe langer het duurt voordat de gietvloer is uitgehard. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller het gaat. Wij raden je daarom aan ervoor te zorgen dat de temperatuur minimaal 12 graden Celsius is. Dat geldt zowel voor de ruimte zelf als voor de ondervloer. Dit houdt in dat je de verwarming in een te koude ruimte moet aanzetten lang voordat je gaat beginnen met het aanbrengen van de gietvloer. Zet je deze namelijk pas kort voor het verwerken van de polyurethaan aan, dan heeft de ondervloer niet genoeg tijd om op temperatuur te komen.


Beschermende kleding en handschoenen


Hoewel de producten van Epoxywinkel.nl niet gevaarlijk of schadelijk zijn in het gebruik, raden wij je aan om toch gebruik te maken van beschermende kleding en handschoenen als je polyurethaan gaat verwerken. Als de polyurethaan op de huid terechtkomt, kan dat namelijk in sommige gevallen irritaties opleveren. Gebruik liever geen dunne latex handschoenen. Rubberen huishoudhandschoenen zijn wel geschikt, eventueel met dunne stoffen handschoenen eronder. Gooi vuile handschoenen weg. Bescherm ook je ogen, door gebruik te maken van een veiligheidsbril. Brillen en handschoenen zijn verkrijgbaar bij Epoxywinkel.nl.

Krijg je ondanks deze voorzorgsmaatregelen toch iets van het product op je huid? Verwijder dan direct eventuele verontreinigde kledingstukken en reinig de huid met zeep en veel water, het liefst onder de douche. Krijg je polyurethaan in je ogen, spoel deze dan gedurende minimaal 15 minuten met stromend water en ga daarna naar je huisarts.

Eten, drinken en roken kun je beter niet doen tijdens de verwerking van een PU gietvloer. Was voordat je dat gaat doen eerst je handen goed met water en zeep.


Stappenplan: zo leg je een gietvloer aan


Stap 1: Bereid de ondergrond voor


De twee meest voorkomende ondervloeren in woningen zijn de zandcement dekvloer en de anhydriet (of calciumsulfaat) dekvloer. Hoewel de voorbereiding voor beide ondervloeren in de basis gelijk is, zijn er ook belangrijke verschillen.


Zandcement dekvloer


Wil je de PU Gietvloer HQ aanbrengen op een nieuwe zandcement dekvloer? Let er dan op dat deze voldoende is uitgehard. De standaard termijn die voor het uitharden van deze vloeren wordt aangehouden, is 28 dagen. Pas na deze 28 dagen is de alkaliteit van de ondervloer namelijk zodanig dat er een gietvloer overheen kan worden aangebracht. Is de dekvloer dikker dan 4 centimeter, dan moet de vloer per extra centimeter een week langer uitharden. Het vochtpercentage in de zandcement ondervloer mag niet hoger zijn dan 4%.


Anhydriet (Calciumsulfaat) dekvloer


Wil je de PU Gietvloer HQ aanbrengen in een appartement? Dan is de kans groot dat er sprake is van een anhydriet dekvloer, in plaats van een zandcement dekvloer. Het verschil is voor een leek vaak moeilijk te zien, maar heeft wel degelijk gevolgen voor het aanbrengen van een gietvloer. Ga er daarom in een appartement altijd van uit dat er sprake is van anhydriet, dat voorkomt vervelende verrassingen.

Ook voor anhydriet vloeren geldt een uithardingstijd van minstens 28 dagen, maar het vochtpercentage in de vloer mag bij anhydriet slechts 0,5% bedragen. Omdat een deel van de anhydriet vloer uit gips bestaat, kun je bovendien de primer beter in twee lagen aanbrengen. Dit aangezien de eerste laag meestal wegslaat in de ondergrond, waardoor de gietvloer niet goed kan hechten.

Voordat je de gietvloer kunt gaan aanbrengen, moet je eerst de ondergrond op de juiste manier voorbereiden. Bereid de ondergrond waarop je de gietvloer wilt aanbrengen altijd op de juiste wijze voor. Dit zorgt ervoor dat je de PU Gietvloer HQ zo mooi en glad mogelijk aan kunt brengen. De voorbereiding begint met het schoon, droog en vetvrij maken van de ondervloer. Verwijder ook losliggende delen en repareer de vloer waar nodig. Tips voor het repareren vind je onder het kopje ‘Reparatie aan de vloer’, verderop in deze handleiding.


Vochtgehalte meten


Het vochtgehalte van de ondergrond kan gemeten worden met een vochtmeter. Heb je die niet tot je beschikking, dan is er een praktische test die je kunt uitvoeren om het te controleren. Je kunt de test het beste uitvoeren op het meest vochtige deel van de ondergrond, vaak herkenbaar doordat dit deel donkerder is van kleur dan de rest van de vloer. Je legt op deze plek een vuilniszak of plastic folie neer en plakt dit rondom vast met tape, zodat er geen lucht meer bij kan. Laat dit minimaal 24 uur zitten. Is er na die tijd geen condensvorming opgetreden onder het plastic, dan kun je de gietvloer aanbrengen. Wil je er helemaal zeker van zijn dat de vloer droog genoeg is, leg dan een krant onder het plastic voordat je de tape aanbrengt. Is na de wachttijd de krant nat, dan kun je beter nog even wachten met coaten.


Basisvoorbereidingen ondergrond


Voor een optimaal resultaat moet de vloer vlak zijn. Oneffenheden en verf- en lijmresten kun je verwijderen door de vloer machinaal te schuren. Je kunt voor dit doel een schuurmachine huren bij een verhuurbedrijf. Het beste kun je daarbij kiezen voor een diamantslijpmachine of een handbetonschuurmachine. Een gewone schuurmachine met een gewone schuurschijf kun je beter niet gebruiken om de ondervloer te schuren. Schuren met zo’n schuurmachine heeft vaak juist een averechts effect. Lukt het schuren niet? Dan kun je de ondergrond ook etsen met behulp van een oplossing van Power Cleaner en water. Hierover lees je meer onder het kopje ‘Cementhuid/sluier’, verderop in deze handleiding.

Over het algemeen zal een dekvloer van beton of cement hooguit wat smeerplekken vertonen. Wil je de gietvloer aanbrengen over een bestaande gietvloer of coating, dan kan deze wel vettig zijn. In alle gevallen is het belangrijk om je vloer volledig te ontvetten. Dit kun je doen met een oplossing van handwarm water en ammoniak. Na gebruik van deze oplossing is het wel belangrijk dat je de ondervloer enkele malen goed naspoelt met schoon water. Uiteraard dien je daarna de vloer weer goed te laten drogen. Gebruik liever geen oplosmiddelen om de vloer te ontvetten. Het nadeel van deze middelen is namelijk dat ze het vet vaak niet helemaal oplossen. Na het drogen van de vloer blijven er dan nog resten vet achter, waardoor de gietvloer niet goed kan hechten.


Smeer- en vetplekken


Olieachtige vlekken op de vloer kun je vaak eenvoudig verwijderen door er kattenbakkorrels op te strooien. Deze absorberen de olieresten. In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om vetafbrekende middelen te gebruiken voor het schoonmaken van deze plekken. Bijvoorbeeld ammoniak. Spoel na gebruik van deze middelen de vloer goed na met schoon water en laat hem goed drogen. In extreme gevallen kan het beter zijn om de toplaag van de vloer plaatselijk mechanisch te (laten) verwijderen en vervolgens te (laten) repareren.


Cementhuid/sluier


Bevat de ondergrond nog cementhuid of sluier, dan kun je die verwijderen door de vloer te schuren met de eerder genoemde schuurmachines, of met een oplossing van Sardex in water. Ga je met Sardex aan de slag, houd er dan wel rekening mee dat je de vloer na behandeling goed na moet spoelen met schoon water en dat de vloer daarna dus ook weer volledig moet drogen. Let er ook op dat de oplossing niet met andere zaken, zoals bijvoorbeeld muren, in aanraking komt. Dit kan namelijk een witte aanslag tot gevolg hebben. Sardex kan ook gebruikt worden wanneer uw vloer zeer glad is of wanneer de ondervloer bestaat uit een monolithisch afgewerkte betonvloer.


Reparatie aan de vloer


Om kleine beschadigingen aan de ondervloer te repareren, kun je staal/polyesterplamuur gebruiken. Zijn de beschadigingen groter, dan raden wij je aan om EP Mortelmix 703 te gebruiken voor de reparatie. Deze EP Mortel is zeer slijt- en slagvast, en sluit perfect aan op de PU Gietvloer HQ. U kunt EP Mortelmix 703 bij Epoxywinkel.nl bestellen. Gebruik nooit kit of egaline voor het repareren van beschadigingen.

De ondervloer moet ook rondom langs plinten, verwarmingsbuizen en dorpels vloeistofdicht zijn. Eventuele naden en kieren kun je dichtkitten met overschilderbare kit op basis van acrylaat of MS-polymeer. De kit moet uiteraard wel eerst goed drogen voordat je verder gaat.


Stap 2: Breng de primer aan


Een primer, ook wel hechtlaag genoemd, breng je aan voordat je de gietvloer gaat aanbrengen. Een primer komt dus over een nog niet behandelde ondergrond heen en heeft drie functies:

1. Versteviging van de ondergrond: de primer bindt de toplaag van de bestaande vloer, zodat deze steviger wordt. Dit kan vooral bij oudere vloeren wenselijk zijn.

2. Verbetering van de hechting: de primer dringt diep door in de ondergrond en voorziet zo de gietvloer van een betere hechting. Dit is vooral van belang bij een minder poreuze ondergrond.

3. Verzegeling van de ondergrond: de primer zorgt ervoor dat een gietvloerlaag niet te diep in de ondergrond trekt.

Primers zijn er in verschillende typen. Welk type je kiest, hangt af van de ondergrond.

✔ Voor zandcementdekvloeren, beton kies je een primer op basis van transparante epoxy. EP Primer X300, met een verbruik van ca. 0,25 kg/m2, is hiervoor heel geschikt. Deze primer moet na het aanbrengen 18 uur drogen bij een omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius. Een lagere temperatuur kan het drogen vertragen.

✔ Op een anhydrietvloer moet je twee lagen primer aanbrengen. Neem voor de eerste laag het type: EP Primer X300, met een verbruik van 0,25 kg /m2. Deze laag verstevigt de ondergrond door er diep in door te dringen; je zult dan ook zien dat deze laag vrijwel volledig wegslaat in de ondervloer. Over deze laag heen komt een laag EP Primer X300, met een verbruik van 0,25 kg/m2. Deze laag verzegelt de ondergrond. Beide lagen moeten 18 uur drogen bij een omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius.


Stap 3: Breng de schraplaag aan


Om je PU Gietvloer HQ zo strak mogelijk aan te kunnen brengen, is het van groot belang dat de ondergrond volledig glad, vlak en strak is. Dat doe je door een EP Schraplaag HQ aan te brengen. Dit is een laag die oneffenheden opvult. Een schraplaag breng je met een vlakspaan schrappend over de vloer aan. De dikte van de schraplaag die je moet aanbrengen, hangt af van de ruwheid van de vloer. Zorg wel dat je de schrapaag gelijkmatig en glad aanbrengt, zodat er geen ‘wallen’ ontstaan. Over het algemeen is een verbruik van 0,5 tot 1 kilo per vierkante meter voldoende. De schraplaag kun je bestellen via Epoxywinkel.nl. De schraplaag moet na het aanbrengen 18 uur drogen, bij een omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius.


Stap 4: Controleer de ondervloer


Na het aanbrengen en laten drogen van de schraplaag, moet je eerst controleren of de vloer nu echt glad en vlak is en geen poreuze plekken vertoont. Dit om vervelende verrassingen bij het aanbrengen van de gietvloer te voorkomen. Zorg ervoor dat je alleen over de schraplaag loopt op schone en droge schoenen. Vuil en water kunnen namelijk de schraplaag verstoren. Zitten er toch nog oneffenheden in de vloer? Schuur deze dan weg.

Vind je poreuze plekken in de schraplaag? Werk deze dan bij. Kleine plekken kun je bijwerken met staalplamuur. Zijn de poreuze plekken groter, dan kun je ze bijwerken met de epoxy schraplaag. Uiteraard moet je dan wel opnieuw de schraplaag 18 uur laten drogen. Neem hier geen risico mee door de droogtijd te verkorten of zelfs helemaal over te slaan, dit kan vervelende gevolgen hebben voor het eindresultaat!

 

Stap 5: Het mengen van de producten


Het op de juiste manier mengen van de twee componenten waaruit de PU Gietvloer HQ bestaat, is essentieel voor de kwaliteit van het eindresultaat. Voordat je gaat mengen, is het handig om de volgende voorbereidingen te treffen:

✔ Controleer eerst de verpakkingen. Vrijwel alle gietvloeren van Epoxywinkel.nl bestaan uit twee componenten: de basis (A) en de harder (B). De 1-componentproducten worden geleverd in blikken met een antraciet etiket. Kijk ook naar de teksten en artikelnummers op de blikken, om er zeker van te zijn dat de kleur van het etiket ook daadwerkelijk overeenkomt met de inhoud van het blik. Neem bij twijfel contact op met Epoxywinkel.nl.

✔ Zet de blikken na controle per component bij of op elkaar, zodat je geen fouten maakt bij het mengen en verwerken.

✔ Plak de ruimte af en richt een menghoek in. Leg in die hoek een groot stuk karton neer om te voorkomen dat je ongemengde delen op de vloer morst. Dit kan namelijk leiden tot zachte plekken in de eindlaag.

✔ Verdeel de vloer tot slot met tape onder in vakken. Elk vak moet de grootte hebben van de hoeveelheid vierkante meters die je met één set PU Gietvloer HQ kunt behandelen. Dit maakt het straks gemakkelijker om de gietvloer in de juiste dikte aan te brengen.

Je bent nu klaar om de producten te gaan mengen. De componenten in de sets van Epoxywinkel.nl zijn precies op elkaar afgestemd. Wij adviseren je daarom altijd een hele set in één keer klaar te maken. Maak ook niet meer dan één set tegelijk klaar voor gebruik. Tijdens het aanbrengen van de gietvloer kun je tussendoor steeds de volgende set mengen. Bepaal de juiste verhoudingen nooit op het oog, dit gaat vrijwel altijd mis.

Gebruik een verfmengstaaf om de producten te mengen. Deze is te bestellen op Epoxywinkel.nl. Plaats de verfmengstaaf op een boormachine. Let op: de componenten handmatig mengen (bijvoorbeeld met roerhoutjes o.i.d.) leidt negen van de tien keer tot zachte plekken in het eindresultaat. Dit kun je dus beter niet doen.

Draag ook tijdens het mengen handschoenen, beschermende kleding en een veiligheidsbril.

Het mengen pak je als volgt aan:

1. Roer het blik met basismateriaal goed op en voeg vervolgens de volledige inhoud van het bijbehorende blik met verharder toe.

2. Meng dit gedurende twee minuten, vergeet niet om ook met de mengstaaf langs de wanden en over de bodem van het blik te gaan.

3. Na 2 minuten moet je een egaal mengsel hebben. Giet dit mengsel over in een rechthoekige/ ronde emmer en roer het nog even goed door.


Verwerkingstijden


Polyurethaan heeft een beperkte verwerkingstijd. Om die tijd zo goed mogelijk te kunnen benutten, is het belangrijk dat je de volgende maatregelen neemt:

✔ Bewaar de producten voor gebruik op een koele plek. Hoe hoger de temperatuur namelijk is, hoe korter de verwerkingstijd wordt.

✔ Giet het product direct na het mengen over in een grote ronde emmer. Zo kan de warmte die zich in het product ontwikkelt snel weg. Ook hier geldt: hoe lager de temperatuur, hoe langer je de tijd hebt om de gietvloer te verwerken.

✔ Verwerk geen polyurethaanproducten bij hoge temperaturen. Een temperatuur van 25 graden Celsius is de aanbevolen maximum temperatuur. Boven deze grens wordt het lastig om het aangemaakte product te verwerken.

✔ Maak kleine hoeveelheden tegelijk aan, gebruik bijvoorbeeld verpakkingen van 5 kg.

✔ Verwerk polyurethaan bij voorkeur met twee personen.

✔ Zorg dat je alles hebt voorbereid zodat je na het mengen direct over kunt gaan tot verwerking.

✔ LET OP: de verwerkingstijd van primer, schraplaag, gietvloer en lak is maximaal 15 minuten per set.

Wees voorzichtig met het oppakken van verpakkingen met daarin het gemengde product. Deze 2-componentenproducten worden namelijk warm tijdens het doorhardingsproces. Over het algemeen geldt: hoe groter de hoeveelheid gemengd product zich in de emmer bevindt, hoe hoger de temperatuur oploopt.


Stap 6: Breng de PU Gietvloer HQ aan


Na het mengen ga je direct beginnen met het aanbrengen van de gietvloer.

✔ Begin voorzichtig, zodat u er een beetje gevoel voor krijgt. Begin bij de randen en giet het materiaal zodanig op de vloer, dat er een strook ontstaat die u met de kam of spaan verder kunt verdelen. Houd er bij het uitgieten rekening mee dat u de strook niet te breed maakt, u moet er natuurlijk nog wel goed bij kunnen met uw kam of spaan.

✔ Verdeel het materiaal zo egaal mogelijk, terwijl je de spaan een beetje schuin houdt. Let erop dat de laag niet te dik of te dun wordt. Hier komen de eerder op de vloer gemaakte vakken van pas: je kunt hieraan namelijk eenvoudig zien of je de juiste hoeveelheid materiaal voor dit aantal vierkante meters gebruikt. Is de laag te dik, dan houd je te weinig materiaal over voor de rest van de vloer. Breng je de laag echter te dun aan, dan blijven de spaanslagen zichtbaar omdat het materiaal niet goed kan vloeien.

✔ Gebruikt u een getande spaan of kam, dan is het verstandig om direct na het aanbrengen van de gietvloer een ontluchtingsroller (stekelroller) over de nog vloeibare laag te gaan. Je draagt hierbij spijkerschoenen, zodat je over de natte laag kunt lopen. Zo kun je eventuele kleine luchtbelletjes verwijderen. Wacht hiermee niet te lang. Het werkt namelijk niet als de vloer al aan het uitharden is. Spijkerschoenen en een ontluchtingsroller zijn te bestellen bij Epoxywinkel.nl.


Stap 7: Breng de topcoating aan


Een gietvloer droogt van zichzelf hoogglanzend op, maar de glans verdwijnt in de maanden daarna door het gebruik van de vloer. Bij een PU Gietvloer HQ krijgt je ook een transparante of gepigmenteerde topcoating geleverd die de vloer een mooie zijdeglans geeft en hem beschermt tegen krassen, verkleuring en beschadigingen. Je kunt de topcoating dus vergelijken met de transparante lak die als afwerking op houten vloeren wordt aangebracht. In de loop der jaren zal ook deze toplaag slijten, maar het voordeel is dat je deze eenvoudig en tegen relatief lage kosten kunt vervangen, zodat je gietvloer er daarna weer uitziet als nieuw.

Om de topcoating te kunnen aanbrengen, heeft u de volgende materialen nodig:

✔ Twee microvezel rollers
✔ Een kwast
✔ Een 5 liter emmer
✔ Een roerstaaf


Breng de topcoating als volgt aan:


1. Roer het product gedrurende 1 minuut mechanisch op

2. Giet het materiaal in een schone emmer, doop de roller erin en rol hem zeer grondig af aan het afrolrek.

3. Zet het product dwars op en rol het daarna in de lengterichting uit.

4. Verdeel het product zeer grondig, zodat een gesloten laag ontstaat.

5. Na het aanbrengen rol je het product direct met de droge roller na, om voor een gelijkmatige verdeling te zorgen. Doe dit langzaam en met heel weinig druk. Het beste kun je onderhands rollen om te voorkomen dat je te hard drukt.

Let op dat je tussen de 130 - 200 gram per vierkante meter gelijkmatig aanbrengt van de PU Topcoat, anders ontstaat er streep- en schuimvorming na uitharding.


Antislip afwerken


Een antislip afgewerkte gietvloer zorgt ervoor dat je zowel in natte als in droge omstandigheden veilig over de vloer kunt lopen. Je kunt een vloer ook antislip afwerken door in de topcoating, als deze nog nat is, fijne kwartskorrels of kleurvlokken te strooien. Loop hierbij op speciale spijkerschoenen.

Vlokkenvloeren


Ook als je een vloer niet per se antislip wilt maken, kun je een gietvloer afwerken door er decoratieve kleurvlokken in te strooien als de gietvloer nog nat is, voordat je de topcoating aanbrengt. Kleurvlokken zijn verfsnippers die zorgen voor een speels, kleurrijk effect in je vloer.


Afval


Lege verpakkingen en gebruikte rollers en kwasten kun je niet zomaar bij het afval gooien. Ze vallen namelijk onder de wet chemisch afval en moeten dus ook als zodanig behandeld worden. Lever ze daarom in bij de milieustraat.Zo heb je nog jaren plezier van je PU Gietvloer HQ


De krasvastheid van een kunststofvloer is beperkt. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je vloer is het belangrijk om hem op de juiste manier te behandelen en te onderhouden. Hier een paar handige tips:

✔ Leg voor iedere buiteningang een goede schoon- of droogloopmat neer. Straatvuil komt zo minder snel op je vloer terecht.

✔ Voorzie tafels en stoelen van schone viltjes, zodat schuiven geen krassen veroorzaakt. Vervang de viltjes zodra ze vuil worden.

✔ Verschuif geen zware metalen voorwerpen over de vloer.

✔ Voorkom zand op de vloer, dit werkt namelijk net als schuurpapier.


Onderhoud je PU Gietvloer HQ op de juiste manier


✔ Gebruik voor het schoonmaken van je PU Gietvloer HQ een stofzuiger met een zachte (parket)borstel. Zorg ervoor dat de borstel schoon is voordat je gaat stofzuigen.

✔ Dweilen doe je met een schone dweil of mop en schoon koud of lauw water. Gebruik liever geen heet water, dat kan strepen op de vloer achterlaten doordat het (te) snel opdroogt. Je hoeft bovendien geen schoonmaakmiddel aan het water toe te voegen. Wil je dat toch, gebruik dan het speciale reinigingsmiddel dat je via Epoxywinkel.nl kunt bestellen. Andere schoonmaakmiddelen kunnen stoffen bevatten die je vloer beschadigen.

✔ Schoenstrepen verwijder je eenvoudig met je vinger.

✔ Gebruik bij het schoonmaken geen schuursponsjes of schuurmiddelen, deze kunnen namelijk krassen in je vloer veroorzaken.


Tot slot


✔ Alle genoemde verbruikscijfers zijn indicatief en je kunt dan ook aan de genoemde cijfers geen rechten ontlenen. Heb je hulp nodig bij het bepalen van de hoeveelheden die je nodig hebt? Wij helpen je hier graag bij.

✔ Heb je na het lezen van deze handleiding nog vragen of twijfel je ergens over? Kijk dan even op Epoxywinkel.nl. Je vindt daar een rubriek met veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, of is er nog steeds iets onduidelijk? Dan kun je tijdens kantooruren ook telefonisch of via de mail contact met ons opnemen. Doe dit wel voordat je de blikken met de componenten voor de PU Gietvloer HQ opent, anders heb je kans dat we je niet tijdig antwoord kunnen geven en de producten opdrogen.

✔ Neem tijdens het verwerken van onze producten je veiligheid en die van je omgeving in acht.

Wij wensen je veel plezier met je nieuwe PU Gietvloer HQ!

Epoxywinkel.nl Omdat de producten veelal worden toegepast onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben, is de applicatie van de verfproducten altijd uw eigen verantwoordelijkheid. Onze adviezen met betrekking tot de toepassing worden naar beste weten verstrekt en gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen. Wij kunnen niet meer garanderen dan de kwaliteit van het product zelf.Ga naar al onze handleidingen


Bezig met laden...