Epoxy op hout


Heb je mooi authentiek hout met bijvoorbeeld nerven of knoesten? Epoxy is uitstekend geschikt om hout mee te conserveren, verlijmen of te restaureren. Geen wonder dat epoxy tegenwoordig veelvuldig gebruikt wordt bij het bewerken van hout.


Bekijk aanbod epoxy giethars

 

 

Bescherm hout met epoxy


Een laag epoxy kan worden aangebracht op hout en geeft een mooi glanzend uiterlijk. Kiertjes en scheuren worden gevuld en het hout wordt beschermd tegen indringen van vocht en vervuiling. In het ideale geval wordt het hout rondom behandeld en ook de schroefgaten, zeker als vocht een rol speelt zoals bijvoorbeeld bij aanrechtbladen of als een tafel buiten wordt gebruikt. Ook houten boten of onderdelen daarvan, en betimmeringen van boten kunnen het beste rondom worden behandeld.

Meer weten over bootreparatie? Lees dan onze tips.

 

Epoxy tuintafel

Met een epoxy tuintafel weet je zeker dat je tuinset ‘winterhard’ is. Een tuintafel die meerdere seizoenen meegaat en elke zomer even mooi blijft; wie wil dat nou niet? Epoxy hecht op allerlei soorten ondergronden, waaronder: hout, metaal, kunststof en beton. Welke tuinset je dan ook buiten hebt staan, je maakt het compleet waterdicht met een laagje epoxycoating. Zo voorkom je roest of schimmelvorming. De aanschaf van de epoxy is een kleine investering, als je bedenkt hoeveel langer je van jouw tuinmeubelen geniet!

 

3 redenen om hout te coaten met epoxy

Met name hout heeft baat bij een epoxycoating. Natuurlijk kan je ook hout beitsen. Hierbij dringt de beits in het hout en maakt het hout waterbestendig. Bij epoxycoating sluit je het hout volledig af (sealen). Hierdoor is het hout compleet waterdicht en dus beter bestand tegen weersinvloeden.

1.     Hout waterdicht maken

Geseald hout is niet alleen goed beschermd, maar biedt nog meer voordelen. Stel, je wil op een mooie nazomerse dag toch nog even genieten van de laatste zonnestralen, maar alles is nat geregend. Met een doek maak je jouw tuinset in een handomdraai droog. Het water ligt immers op de epoxycoating. De waterdichtheid van de coating is te vergelijken met die van kunststof.

2.     Hout beschermen tegen vocht

Door het hout te sealen, behoudt het hout eenzelfde uitstraling. Het hout komt simpelweg niet met water in aanraking en verandert daardoor niet van kleur. Meestal houdt de prachtige kleur van licht hout niet lang stand in de tuin en verkleurt het na verloop van tijd donkergrijs. Dankzij de epoxy kan er geen schimmel aan het hout ontstaan en blijft de kleur van het hout dus exact hetzelfde.

3.     Hout conserveren 

Het hout bescherm je niet alleen door de waterdichte coating, maar ook tegen verkleuring van de zon. Schaf hiervoor een epoxycoating aan die uv-resistent is. Zo weet je zeker dat je tuinmeubelen tegen de heetste zomers opgewassen zijn. Met name wanneer de meubelen dagelijks midden in de zon staan te branden.

 

Alle soorten tuinhout

Een waterdichte tuinset is fantastisch, maar eigenlijk gelden bovenstaande voordelen voor al het hout dat in jouw tuin te vinden is. Te denken valt aan: vlonders, schuttingen, pergola’s en plantenbakken. Maak het hout in de tuin kleurvast én waterdicht.

  • ✓ Met een kleine investering geniet je zoveel jaren langer van al het tuinhout
  • ✓ Behoud de look & feel van je tuindesign, zoals deze initieel ontworpen was
  • ✓ Een tuin die opgewassen is tegen zware winters en brandende zomers

 

 

loader
Bezig met laden...