Wilsor Houtvulpasta op epoxybasis

Zeer geschikt voor hout en betonreparaties Goedkoper dan epoxyplamuur Sterke hechting

Op voorraad

Verwachte levertijd 1-2 werkdag(en)
check Zeer geschikt voor hout en betonreparaties
check Goedkoper dan epoxyplamuur
check Sterke hechting
Artikel nr. WIL_HOUTVULCONFIG

Omschrijving / Wilsor Houtvulpasta op epoxybasis

Houtvulpasta krimpt niet en het hecht aan alles (behalve aan polyethyleen, polypropyleen, teflon e.d.). Het is zeer geschikt voor hout en betonreparaties. Het is als hout te zagen, schuren en bespijkeren. Houtschroeven kunnen ingedraaid worden na voorboren van een klein voorloop gaatje. Het is op epoxybasis gefabriceerd en dus geheel watervast. De houtvulpasta is zodanig ingesteld dat het wat flexibel blijft, waardoor het de werking van het hout kan volgen.

Verschil houtvulpasta met epoxyplamuur

Waar bij de epoxy plamuur vooral naar de kwaliteit gekeken wordt, wordt bij de houtvulpasta ook met de prijs rekening gehouden. Bij houtvulpasta wordt voor een wat goedkopere epoxy basishars gekozen waarbij toch veel van de goede eigenschappen van epoxy bewaard blijven (hechting, afwezigheid van krimp). De uitgeharde houtvulpasta heeft niet alleen de kleur van hout, maar ook het gewicht, de zaagbaarheid en de slijpbaarheid.

Gebruiksaanwijzing

De ondergrond schoon en droog maken. Van Pasta A (de harscomponent, de kleur is geel) en Pasta B (de hardercomponent, de kleur is roze) evenveel volume nemen en goed mengen tot een egale lichtbruine houtkleur. Teveel harder bespoedigt de uitharding bij epoxysystemen niet, maar beïnvloedt de kwaliteit van het uitgeharde product negatief. Vooral de waterbestendigheid gaat door aanzienlijk teveel harder achteruit. In extreme gevallen kan ook de afwerk verflaag aangetast worden (verkleuren). Afhankelijk van de temperatuur is de verwerkingstijd ongeveer 20 minuten. Hierna begint het uitharden en begint de hechtkracht terug te lopen.

Het uithardingsproces

Uithardingstijd (overschilderbaar) is minimaal 8 uur bij 20 °C. Een hogere temperatuur versnelt de uitharding. Elke 10 – 15 °C extra geeft ongeveer halvering van de uithardingstijd. Bij voorkeur niet verwerken onder een temperatuur van 0 °C. Indien er toch verwerking plaats vindt onder 0 °C dan zal de uitharding zeer traag zijn en komt de uitharding ook niet volledig tot stand. Verdere doorharding volgt wel als de temperatuur later (zelfs na weken) weer hoger wordt. In de tussentijd moet men het product wel beschermen tegen vocht, totdat de verdere doorharding heeft plaats gevonden.

Indien een snellere uitharding is gewenst kies dan voor Houtvulpasta Snel.

 

Meer informatie

Artikel nr.WIL_HOUTVULCONFIG
MerkWilsor

Product bijlagen

Bezig met laden...