Twee componenten over een component vloercoating: liever niet!

Een 2-componenten vloercoating over een 1-component vloercoating aanbrengen, kan dat? Deze vraag krijgen we regelmatig bij Epoxywinkel. Ons antwoord is dan altijd kort maar duidelijk: nee, dat kan niet. Er is altijd een tussenstap nodig als u 2-componenten over 1-component vloercoating aan wilt brengen.

1-component vloercoating verwijderen

Wilt u het zekere voor het onzekere nemen, dan bestaat die tussenstap altijd uit het volledig wegschuren van de oude 1-component vloercoating. Dit is de beste oplossing, omdat u dan met een schone, onbehandelde ondervloer kunt beginnen. En dat is de ideale beginsituatie. Maar schuren kost veel tijd, en u moet er extra kosten voor maken omdat u waarschijnlijk de juiste apparatuur niet in huis hebt. Een gewone schuurmachine is namelijk niet genoeg: 1-component vloercoating van een betonnen vloer verwijderen kunt u het beste met een professionele schuurmachine doen. U kunt het ook laten doen, dan bent u er minder tijd aan kwijt maar kost het nog meer geld. U hoeft dan echter geen 2-componenten over 1-component vloercoating meer aan te brengen, en dat kan u in de toekomst veel kopzorgen, tijd en werk besparen.

Primer als basis voor 2-componenten over 1-component vloercoating

Een andere oplossing om de 2-componenten over de 1-component vloercoating aan te brengen, is een goede primer aanbrengen. Deze fungeert dan als schakellaag die de 1-component vloercoating isoleert en zorgt dat de 2-componenten vloercoating zich goed kan hechten aan de onderlaag. Kiest u voor een primer, zorgt u dan wel dat de 1-component vloercoating op de ondergrond schoon en droog is, waarna u hem licht kunt opschuren. Hiervoor is een gewone schuurmachine wel geschikt en dit kost minder tijd dan het volledig wegschuren van de 1-component vloercoating.

Toch 2-componenten over 1-component vloercoating: de prijs

Welke tussenstap u ook kiest, breng nooit een 2-componenten vloercoating rechtstreeks over een 1-component vloercoating heen aan. Doordat de 1-component vloercoating die in dat geval als onderlaag dient minder sterk gehecht is aan de ondergrond, laat ook de 2-componenten vloercoating namelijk eerder los van de grond, waardoor de vloercoating echt beduidend minder lang mooi zal blijven dan wanneer u eerst de oude laag had weggeschuurd of een primer had aangebracht. U zult zich dus op de korte termijn werk en geld besparen, maar zult daar op langere termijn de prijs voor moeten betalen!

Hulp bij 2-componenten over 1-component vloercoating

Wilt u 2-componenten over 1-componentvloercoating aanbrengen en weet u niet welke producten en hulpgereedschappen u daar het beste bij kunt gebruiken? Neem dan voordat u gaat bestellen even contact op met de medewerkers van Epoxywinkel. U kunt hen bereiken per telefoon of via de mail. Zij hebben jaren ervaring met het aanbrengen van vloercoatings onder allerlei omstandigheden en delen hun kennis graag met u.

loader
Bezig met laden...