UZIN PE 400 12kg

Voor cementgebonden vloeren Korte wachttijd Gebruiksklaar

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check Voor cementgebonden vloeren
check Korte wachttijd
check Gebruiksklaar
Artikel nr. UZI_21573

Omschrijving / UZIN PE 400 12kg

Omschrijving en toepassing

UZIN PE 400 Vochtscherm, een gebruiksklaar oplosmiddelvrij voorstrijkmiddel als vochtisolerende voorbehandeling voor egaliseerwerkzaamheden op vochtongevoelige ondergronden.

UZIN PE 400 is zeer snel droog, waardoor onder goede omstandigheden, reeds na wachttijd van ca. 3 uur over de 2 lagen kan worden geëgaliseerd.

UZIN PE 400 Vochtscherm als 2-laags vochtscherm toepassen:

  • Boven het maaiveld gelegen, op het zand gestorte zandcement- en betonvloeren
  • Bij nieuwe cementdekvloeren met een nog te hoog restvochtgehalte (max. 4 %).
  • Onder tapijt, kurk, linoleum, CV en PVC; tot een maximaal vochtpercentage van 4 % (CM-gemeten).

UZIN PE 400 Vochtscherm is ook zeer geschikt als hechtprimer op cementgebonden vloeren met watervaste lijmresten. In geval van watervaste lijmresten op anhydriet, UZIN PE 360 PLUS*/UZIN PE 375 * toepassen. De UZIN PE 400 toepassing dient na droging altijd geëgaliseerd te worden, dus niet rechtstreeks verlijmen op dit vochtscherm.

Eigenschappen /productvoordelen: 

  • Zeer snel droog
  • Filmvormend
  • Alkalibestendig
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Hoge dampdichtheid
  • Oplosmiddelvrij

Verwerking

UZIN PE 400 eventueel samen met benodigde hoe- veelheid water in een rechthoekige verdeelemmer gieten. Het mengsel goed doorroeren. Niet uitgieten op de ondergrond. De fijne schuimroller indopen en overtollige primer van de schuimroller afrollen langs de ribbels in de verdeelemmer. Een gelijkmatige en dekkende film op de ondergrond aanbrengen. Voorkom plasvorming. De voorstrijk goed laten drogen alvorens de volgende primer- of egaliseerlaag aan te brengen.

Gebruik als vochtscherm:

De eerste laag 1:1 verdunnen met water voor een goede verankering van de UZIN PE 400 Vochtscherm/houtprimer aan de ondergrond. Het mengsel met een fijne schuimroller, zo dun mogelijk, maar dekkend op de ondergrond aanbrengen. Voorkom plasvorming. Als de eerste laag goed droog is ( bij 20°C en 65% R.V. ca. 1 uur ), de tweede laag, echter nu puur, aanbrengen.

Meer informatie?

Kijk voor uitgebreidere product-, applicatie-, en veiligheidsinformatie betreffende UZIN PE 400 onder het kopje ‘Product Bijlagen’ hierboven.

 

Meer informatie

Artikel nr.UZI_21573
EAN4047571215736
MerkUZIN

Product bijlagen

Bezig met laden...