UZIN PE 480 10kg

Voorstrijk op epoxy-basis voor het afdichten van zeer vochtige ondergronden

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
Voorstrijk op epoxy-basis voor het afdichten van zeer vochtige ondergronden
Artikel nr. UZI_17340

Omschrijving / UZIN PE 480 10kg

Omschrijving en toepassing:

UZIN PE 480 is een 2-componenten epoxyhars voor het afdichten en voorstrijken van absorberende en niet absorberende ondergronden met zeer hoog restvochtgehalte vóór het leggen van vloerbedekking, parket en tegels. Binnen en buiten toepasbaar.

Veelzijdig geschikt als/voor:

  • Vochtscherm op cementgebonden, vochtbestendige ondergronden zoals bv. op ruwe, zeer dichte of gladde cementgebonden vloeren, betonoppervlakten e.d. zonder beperking van het maximale restvochtpercentage
  • Oppervlakversterkende primer op minerale, zuigkrachtige ondergronden, bv. cement en calciumsulfaat gebonden vloeren alsmede magnesium- en houtestrich vloeren, beton e.d.
  • Hechtlaag op geschuurde plavuizen-, steen- en terrazzo oppervlakten, op oude ondergronden met vastzittende resten van lijm, egalisaties, verf of vloerbedekking. Ook geschikt op ondergronden met niet-watervaste lijmresten zoals fixaties of lijm op basis van sulfietloog e.d.
  • Goedgekeurd voor warmwater vloerverwarming en zwenkwielbelasting volgens DIN EN 12 529.

UZIN PE 480 is geschikt voor gebruik in alle gevallen, waar de toepassing van de tot ca. 5 gew. -% werkzame afschermende werking van UZIN PE 460 voor onvoldoende droge cementondergronden niet meer voldoende is.

Advies: een te hoog vochtgehalte in vochtgevoelige ondergronden, bv. calciumsulfaat- of magnesium vloeren, houten ondervloeren e.d. mag/kan niet worden afgeschermd.

Let op: alvorens het verder verwerken met egalisatiemassa’s of mortelproducten dient UZIN PE 480 altijd vakkundig ingezand te worden met vuurgedroogd kwartszand 0,4 – 0,8 mm of voorgestreken te worden met de UZIN PE 280 **.

Eigenschappen/productvoordelen:

Pure, zeer hoogwaardige 2-componenten hars op basis van epoxy. Speciaal ontwikkeld voor vloerwerkzaamheden op ondergronden waar een normale droging tot het toelaatbare restvochtpercentage niet mogelijk is, maar die wel snel legklaar moeten zijn. Een speciaal hars die in tegenstelling tot vele andere EP harsen zelfs op natte en vochtige ondergronden kan doorharden. Een vochtmeting met behulp van de CM-methode is over het algemeen niet meer nood- zakelijk.

Bindmiddel: polyaminegehard epoxyhars.

  • Water- en oplosmiddelvrij
  • Uitstekend dekkend- en vullend vermogen
  • Water- en vorstbestendig
  • Chemicaliënbestendig
  • Zeer snel droog ook op natte ondergronden
  • Verkort de wachttijd bij “verse ondergronden”.

Meer informatie

Artikel nr.UZI_17340
EAN4024709173403
MerkSeapower

Product bijlagen

Bezig met laden...