Vetvlekken in de garagevloer… Wat nu?

U bent helemaal klaar om uw garagevloer te gaan coaten: u hebt beschadigingen gerepareerd en stof en losliggende delen verwijderd. Maar wacht. Controleer voordat u het blik met coating openmaakt ook nog even of er geen vetvlekken in uw garagevloer zitten. Ontdekt u vetvlekken, dan dient u deze namelijk eerst uit de vloer te verwijderen, aangezien de coating anders niet goed kan hechten. Hoe u dat aanpakt, vertellen we u graag.

Verse vetvlekken op de garagevloer

Verse vetvlekken op de garagevloer, of bijvoorbeeld gemorste olie, kunt u heel eenvoudig verwijderen door er kattenbakkorrels of een ander absorberend materiaal overheen te strooien. Laat het materiaal 24 uur liggen en veeg het dan weer op. Als het goed is, is de vetvlek nu voor het merendeel verdwenen. Maak de plaats waar het lag nog wel even grondig schoon met warm water en zeep, om er zeker van te zijn dat ook echt al het vet verdwenen is.

Oudere vetvlekken in de garagevloer

Oudere vetvlekken in de garagevloer kunt u ook eerst te lijf gaan met warm water en zeep. Voor oudere vetvlekken in de garagevloer die op deze manier niet afdoende verwijderd kunnen worden, kunt u gebruik maken van warm water waarin u ammoniak oplost. Ammoniak is een sterkere ontvetter dan zeep, maar brengt ook schadelijke dampen met zich mee. Zorg dan ook dat u de garage goed ventileert.

Hardnekkige vetvlekken in de garagevloer

Voor echt hardnekkige vetvlekken in de garagevloer bestaan speciale oplosmiddelen. Zorg ook bij het gebruik van deze oplosmiddelen voor een goede ventilatie en draag beschermende kleding om contact met uw huid te voorkomen.

Welke van de bovenstaande methoden u ook kiest, zorg ervoor dat u de vloer na het verwijderen van de vetvlekken grondig naspoelt met schoon water. Als er resten van zeep, ammoniak of oplosmiddelen achterblijven, kan dat ook nadelig zijn voor de hechting van de vloercoating. Bovendien kan het zijn dat er kleine restjes vet zijn achtergebleven, die u zo ook wegspoelt. Laat de vloer na het spoelen ook weer goed drogen, op een vloer met een te hoge vochtigheidsgraad zal de coating ook niet goed hechten.

Extreme vetvlekken in de garagevloer

Alleen in hele extreme gevallen van vetvlekken in de garagevloer is schuren een goede oplossing. Maar houd er wel rekening mee dat u de garagevloer niet met een gewone schuurmachine kunt schuren. Hiervoor hebt u een handbetonschuurmachine of een diamantslijpmachine nodig. Deze zijn te huren bij bijvoorbeeld Bo-Rent en Boels.

Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen over het verwijderen van vetvlekken uit uw garagevloer? Onze medewerkers adviseren u graag!

Bezig met laden...