Waarom een vloeistofdichte vloer?

Een vloeistofdichte vloer is een vloer die geen naden of kieren heeft waardoor vloeistoffen kunnen lekken. Maar vloeistofdicht betekent hier nog iets meer. Een vloeistofdichte vloer is namelijk ook  een vloer die geen vloeistoffen absorbeert. Niet alleen de ondergrond blijft dus droog, de vloer zal ook van binnen nooit nat worden. Lelijke vochtplekken behoren daarmee dus tot het verleden. Een vloeistofdichte vloer is ook erg eenvoudig schoon te houden, doordat u gemorste vloeistoffen gewoon kunt opdweilen.

Een vloeistofdichte vloer zorgt dat schadelijke stoffen niet kunnen doordringen in de ondergrond. Daardoor is een vloeistofdichte vloer erg geschikt voor toepassing in ruimtes waar veel met dit soort stoffen gewerkt wordt. In keukens, garages en fabriekshallen bijvoorbeeld. Als u bovendien kiest voor een vloeistofdichte vloer op basis van epoxy, zal de vloer ook goed bestand zijn tegen zuren en chemicaliën. Door de harde toplaag van een epoxy vloeistofdichte vloer is deze vloer ook nog eens goed bestand tegen mechanische belasting, door bijvoorbeeld machines of zwaar materieel. Epoxy vloeistofdichte vloeren zijn echter niet geschikt voor toepassing in een woonomgeving.

Welke vloeistofdichte vloer?

Er zijn verschillende soorten vloersystemen die in meerdere of mindere mate vloeistofdicht te noemen zijn. Een gietvloer op basis van polyurethaan of epoxy is echter de meest betrouwbare oplossing voor wie op zoek is naar een volledig vloeistofdichte vloer. Voor vloeren die niet al te veel belast worden is het aanbrengen van een vloercoating echter ook een prima oplossing. Epoxywinkel.nl verkoopt vloeistofdichte gietvloeren en vloercoatings op basis van epoxy en polyurethaan in allerlei verschillende kleuren. Wilt u weten welke gietvloer of vloercoating het meest geschikt is voor uw situatie, volg dan het stappenplan. Hebt u daarna nog vragen, dan kunt u natuurlijk bij een van onze medewerkers terecht, zij adviseren u graag!

loader
Bezig met laden...