Een vloercoating aanbrengen over uw vloerverwarming? Dat kan!

Veel mensen verwachten niet dat vloercoating en vloerverwarming goed samen gaan. Toch is dat zo. Het is echter niet zo dat alle vloercoatings ook geschikt zijn om over een vloerverwarming aan te brengen. Met name bij goedkopere vloerverven is het nog wel eens zo dat het patroon van de verwarmingsbuizen zichtbaar is als de vloerverf eenmaal droog is. Bij Epoxywinkel.nl verkopen we alleen vloercoatings die in combinatie met vloerverwarming gebruikt kunnen worden. Evengoed dient u een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat mooi strak is.

Bij Epoxywinkel kunt u de vloercoating EP Vloercoating HQ bestellen, die goed te combineren is met vloerverwarming. Daarbij is het wel belangrijk dat u de vloerverwarming gebruikt met een maximale watertemperatuur van ongeveer 55 graden. Voordat u de vloerverf gaat aanbrengen, schakelt u de vloerverwarming uit en laat u hem geheel afkoelen. Dit kan een paar uur of zelfs langer duren, afhankelijk van uw vloerverwarmingssysteem.

Vloercoating, vloerverwarming en temperatuur

Het aanbrengen van vloerverf op een vloer met vloerverwarming is een klus die u het beste in de warmere maanden van het jaar kunt uitvoeren – dus liever niet in de winter, zeker als de vloerverwarming uw hoofdverwarming vormt. Na het aanbrengen van de vloercoating is het namelijk belangrijk dat de vloerverf voldoende tijd krijgt om rustig door te kunnen harden. Daarom kunt u de vloerverwarming na het aanbrengen van de coating het beste veertien dagen uitgeschakeld laten. Schakelt u hem na die periode weer in, laat hem dan ook niet te snel opwarmen. Breng de vloerverwarming in kleine stapjes terug naar de juiste temperatuur. Normaal gesproken zult u de vloerverwarming niet vaak uitschakelen. Mocht dat om de een of andere reden toch nodig zijn, gebruik dan ook bij het uitschakelen van de vloerverwarming weer kleine temperatuurstapjes, om ervoor te zorgen dat de vloercoating zich kan aanpassen aan de uitschakeling.

De experts van Epoxywinkel.nl kunnen u nog meer nuttige adviezen geven over vloerverf of vloercoating in combinatie met vloerverwarming. Hebt u dus nog vragen, bel ons dan gerust even.

Bezig met laden...