Welke vloerverf moet ik kopen?

De ene vloer is de andere niet, en dus kunt u niet iedere vloerverf gebruiken voor elke vloer. Een garagevloer stelt bijvoorbeeld hele andere eisen dan de vloer in uw woonkamer, en een balkonvloer is geen badkamervloer. En een vers gestorte betonnen vloer verft ook heel anders dan een troffelvloer of cementdekvloer die al wat ouder is. Toch kunt u al deze vloeren verven als u de juiste vloerverf gebruikt. Of u nu de vloer in uw restaurantkeuken wilt voorzien van een nieuwe verflaag of op zoek bent naar de juiste vloerverf voor uw magazijnvloer, douchecabinevloer of zelfs uw parkeergaragevloer, Epoxywinkel.be biedt u voor elke vloer het juiste vloerverfproduct. En wist u dat u zelfs uw oude tegelvloer kunt verven met de juiste vloerverf?

Welke vloerverf past bij uw ondergrond?

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten als u uw vloer met vloerverf gaat behandelen. Ten eerste is de toestand van de ondergrond erg belangrijk. Heeft die het juiste vochtgehalte en is hij schoon en vetvrij? Is hij beschadigd, poreus of oneffen, of juist mooi vlak en egaal? Al deze factoren spelen mee bij het kiezen van de vloerverf, aangezien ze de hechting van de vloerverf beïnvloeden. Beschadigde, poreuze en oneffen ondergronden hebben eerst een voorbehandeling nodig voordat u de uiteindelijke toplaag aan kunt brengen. Pas dan kan de vloerverf goed hechten, waardoor u lang plezier van van de vloercoating heeft.

Welke vloerverf voor welke toepassing?

Welke vloerverf u het beste voor uw vloer kunt gebruiken is ten tweede afhankelijk van waar u de vloer voor gaat gebruiken. Op een garagevloer rijden bijvoorbeeld auto’s rond, en daar moet de vloer natuurlijk wel tegen kunnen. En een badkamervloer of keukenvloer krijgt te maken met vocht, dus dan is het handig dat de vloer vloeistofdicht is, zodat vochtproblemen en schimmel voorkomen worden. Bij Epoxywinkel.nl kunt u vloerverven kopen die zowel vloeistofdicht zijn als bestand tegen zwaardere belasting.

Welk merk vloerverf gebruiken?

Kies tot slot voor het juiste merk vloerverf. Dat hoeft niet altijd duur te zijn, zolang het product maar een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft. De veelal merkloze vloerverven die u bij de bouwmarkt kunt kopen gaan meestal minder lang mee en zijn minder bestand tegen krassen en slijtage dan de kwaliteitsproducten die u bij een gespecialiseerde winkel kunt kopen. Epoxywinkel adviseert de merken Remmers Bouwchemie, Coatingvloer HQ. Dit zijn vloerverven die iets meer kosten, maar doordat ze van hoge kwaliteit zijn wel langer mee gaan. Daardoor zijn ze op de lange termijn juist voordeliger. Deze vloerverfproducten zijn bovendien relatief eenvoudig aan te brengen en hechten goed aan het vloeroppervlak.

Bezig met laden...