Wilsor Sieradenhars UV

Hardt uit door UV-licht Kant en klaar: direct te gebruiken Volledig helder & transparant

Op voorraad

Verwachte levertijd 1-2 werkdag(en)
check Hardt uit door UV-licht
check Kant en klaar: direct te gebruiken
check Volledig helder & transparant
Artikel nr. WIL_UVHARSCONFIG
minus plus

Omschrijving / Wilsor Sieradenhars UV

Wilsor UV hars

 

Wilsor sieradenhars is een 1-component-hars die door middel van UV-licht uithardt. Afhankelijk van de UV-index duurt het uitharden daarom korter of langer. In direct zonlicht duurt het uitharden ongeveer 5 á 10 minuten. Met een UV-lamp kan je dit proces versnellen naar 2 tot 4 minuten. Je kan hiervoor gebruikmaken van een nagellamp. De UV hars droogt mooi helder en glanzend op. Een ander voordeel is dat de giethars geen heftige geur heeft.

 

Epoxy giethars voor sieraden

 

Laat je fantasie de vrije loop en maak de mooiste creaties! Geef er je persoonlijke twist aan door kleurstoffen, glitters, gedroogde bloemen, bedels of siliconen mallen te gebruiken. Let er wel op dat je niet teveel kleurstof gebruikt, omdat dit het uitharden vertraagt. Heb je komend weekend een feestje of ander bijzonder uitje? Je maakt zo een nieuw sieradensetje, perfect passend bij jouw outfit.

 

Gebruiksaanwijzing giethars sieraden

 

  • Bescherm je werkoppervlak met kranten, een vuilniszak of stucloper.
  • Voor het gebruiksgemak maak je gebruik van siliconen mallen.
  • Met de UV hars kan je heel precies werken dankzij het handige tuitje.
  • Laat de giethars laag voor laag uitharden met een maximale laagdikte van 3 mm.
  • Wanneer je bloemetjes of iets anders kleins wilt ingieten, giet je eerst een dun laagje, die je vervolgens laat uitharden. Vervolgens leg je het item op het uitgeharde laagje, waarna je de rest van de mal ingiet. Zo voorkom je dat het item niet gaat drijven of zinken.
  • Gebruik deze UV hars met glitters, poeders, alcoholinkt of kleurpigmenten voor het mooiste resultaat. Let wel op de ratio epoxy en pigment, anders wil je sieraad mogelijk niet voldoende uitharden.
  • Na gebruik afgesloten en donker bewaren.

 

Sieraden maken met giethars


Welke sieraden kan je eigenlijk maken met deze UV hars?

Wat jij maar wil! Je moet alleen de juiste epoxy mallen hebben. Zo bestaan er epoxy mallen voor oorbellen, kettingen en armbanden. Voor oorbellen zijn er ook bijbehorende metalen hangertjes beschikbaar. Voor kettingen maak je de bedel van epoxy, waarna je hem aan de hanger rijgt.

Wat maakt deze UV hars voor sieraden anders dan andere harsen?

De UV hars is ontwikkelt voor kleine gietingen, waarbij transparantie van groot belang is. Zo weet je zeker dat jouw sieraad prachtig schittert. Deze UV hars is gemakkelijk gebruik, omdat hij voorgemengd is. Je kan direct aan de slag. Tot slot hardt de UV hars snel uit, vooral onder een UV lamp of op een zonnige dag.

Meer informatie

Artikel nr.WIL_UVHARSCONFIG
Type materiaalEpoxid
MerkWilsor
ProjectSieraden (LV)
EigenschappenZeer transparant, UV-bestendig, Gietingen < 1cm
loader
Bezig met laden...