Uw vloer wit verven met betonverf

Een witte vloer kan om allerlei redenen een goede keuze zijn. De redenen die wij vaak horen, zijn dat wit een ruimte groter en lichter laat lijken en dat wit een schone, hygiënische uitstraling aan de vloer geeft. Met betonverf ziet uw witte vloer er ook nog eens heel strak uit. En omdat een witte vloer met betonverf op allerlei verschillende manieren is af te werken, kunt u de uitstraling van uw interieur tot op grote hoogte zelf bepalen als u kiest voor een witte vloer met betonverf.

Welke witte betonverf kiest u?

Wit is een populaire kleur als het gaat om vloerverven. Niet in de laatste plaats omdat er zoveel verschillende soorten wit bestaan. Wilt u een witte vloer met betonverf, dan hoeft u niet altijd te kiezen voor het helderste wit. Er zijn ook betonverven verkrijgbaar in gebroken wit, roomwit, ivoorwit, zilverwit, verkeerswit, wolkenwit en talloze andere schakeringen wit.

Witte vloer met betonverf, de voorbereiding

Welke soort wit u ook kiest, uw vloer wit verven met betonverf is een vrij eenvoudige klus. Net als bij andere schilderklussen is het bij het wit verven van uw vloer ook heel belangrijk om goed te letten op de staat van de ondergrond, en de vloer in optimale conditie te brengen voordat u gaat schilderen. Losliggende delen en oude verflagen verwijderen, de vloer indien nodig opschuren, beschadigingen repareren en zorgen dat de vloer schoon, droog en vetvrij is zijn daarbij noodzakelijke stappen. Daarna kan het verven van de vloer beginnen.

De mooiste witte vloeren met betonverf

Voor het mooiste resultaat brengt u de witte betonverf in twee lagen aan, waarbij u de tweede laag aanbrengt als de eerste laag volgens de gebruiksaanwijzing overschilderbaar is. Wacht u namelijk te lang, dan kan het zijn dat de tweede laag niet goed hecht. Afwerken met een transparante coatinglaag in hoogglans, zijdeglans of mat voor extra bescherming, en klaar is uw witte vloer met betonverf!

loader
Bezig met laden...