Garagevloer coating

Garagevloer coating
20 december 2021 0 view(s)

Een garagevloer heeft het vaak zwaar te verduren door lekkende vloeistoffen, zware materialen en sporen van banden. Daarnaast trekt vuil gemakkelijk in het oppervlak, waardoor het er esthetisch niet mooi uitziet. Gelukkig is er een makkelijke oplossing: ga voor een garagevloer coating. Een garagevloer coating voorziet de vloer van een strakke, stevige en egale bovenlaag. Zo ziet je vloer er niet alleen mooi uit, maar is hij ook beschermd tegen sporen van autobanden en tegen vloeistoffen zoals vet, olie en benzine. Bovendien maakt de garagevloer coating de vloer slijt-, kras- en stootvast.

 

Ga voor een garagevloer coating van Epoxywinkel:

✔ Leverbaar in verschillende kleuren
✔ Hoge kwaliteit garagevloercoating
✔ Antislip coating verkrijgbaar voor extra veiligheid
✔ Makkelijk zelf aan te brengen

 

Een onderhoudsvriendelijke garagevloer

 

Een garagevloer is meestal gemaakt van beton of cement en wordt onbewerkt opgeleverd. Vlekken zijn op dit soort vloeren snel gemaakt en zijn lastig schoon te maken vanwege de ruwe ondergrond. Na het aanbrengen van de garagevloer coating is de garagevloer erg onderhoudsvriendelijk. De vloer is hierdoor volledig naadloos, waardoor er geen vuil ophoopt tussen kleine kiertjes of voegen. Daarnaast is de vloer stof- en vuilwerend en vloeistofdicht. Vuil en vlekken krijgen zo geen kans om in de vloer te dringen en je hoeft enkel de vloer te dweilen of stof te verwijderen met een bezem. Na het aanbrengen van de coatinglaag gaat de vloer weer jaren mee!

 

 

Het assortiment van Epoxywinkel

 

We hebben verschillende soorten en kleuren vloercoatings in ons assortiment. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid te kiezen voor een coating met een matte of een glanzende finish en een epoxy garagevloer coating met of zonder antisliplaag.

Onze garagevloer coating koop je gemakkelijk en snel online. Na het vinden van de juiste coating, het aangeven van de gewenste hoeveelheid en eventuele optionele toevoegingen, plaats je het product met één druk op de knop makkelijk in je winkelwagen. Daarna hoef je alleen nog af te rekenen. Wij zorgen dat al het materiaal en het gereedschap snel geleverd wordt. Zo kun jij beginnen met het coaten van je garagevloer.

 

 

Ga direct zelf aan de slag

 

Natte of vettige garagevloeren worden glad. En dat kan onveilige situaties en zelfs gevaarlijke valpartijen opleveren. Wil je dit vermijden, dan is het een goed idee om je garagevloer met een antislip coating af te werken. Dit kan door een antislipmiddel door de coating te mengen.

 

 

Je garagevloer met antislip coating afwerken

 

Natte of vettige garagevloeren worden glad. En dat kan onveilige situaties en zelfs gevaarlijke valpartijen opleveren. Wil je dit vermijden, dan is het een goed idee om je garagevloer met een antislip coating af te werken. Dit kan door een antislipmiddel door de coating te mengen.

 

 

Antislipmiddel instrooien

 

Je kan er ook voor kiezen om de antislip coating te maken door zilverzand of antislipmiddel over de een-na-laatste coatinglaag te strooien wanneer deze laag nog nat is. Je laat de laag goed drogen en uitharden, waarna je de bovenste laag coating over de antisliplaag aanbrengt. Het voordeel van deze werkwijze is dat de antisliplaag wordt ingesloten, waardoor hij beter bestand is tegen slijtage.

 

 

Let op de korrelgrootte

 

Ga je jouw garagevloer coating afwerken, denk dan vooraf goed na over welke korrelgrootte je kiest. De korrelgrootte bepaalt namelijk de ruwheid van de vloer en die ruwheid zorgt voor het antislipeffect. Hoe groter de korrel, hoe meer houvast de vloer onder alle omstandigheden biedt. Een grotere korrel betekent echter ook dat je garagevloer coating wat minder onderhoudsvriendelijk is. Doordat de vloer namelijk extra ruw is, wordt schoonmaken wat lastiger. Een garagevloer coating met antislip is dus altijd een afweging tussen veiligheid en onderhoudsgemak. Kies altijd de korrelgrootte die het beste aansluit bij de eisen die je aan de vloer stelt.

 

 

Vraag ons om advies

 

Weet je niet zeker welke korrelgrootte je moet kiezen om je garagevloer coating optimaal met antislip af te werken, neem dan even contact met ons op. De medewerkers van Epoxywinkel hebben jaren ervaring met het antislip afwerken van garagevloer coatings en kunnen je dus helpen bij het bepalen van je keuze. We zijn tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar of stel je vraag per mail.

 

Bezig met laden...