Drie methoden om betonverf te verwijderen


Voordat je de vloer opnieuw van een laag betonverf kunt voorzien, is het zaak oude lagen betonverf te verwijderen. Betonverf verwijderen kun je zelf doen en het is niet per se nodig om betonverf professioneel te laten verwijderen. Wil je dus zelf aan de slag met het verwijderen van betonverf? Dan kun je op drie manieren te werk gaan:


Bekijk assortiment betonverf


1. Betonverf verwijderen door te schuren


Schuren is de beste manier om oude betonfverf te verwijderen. Er komen geen chemicaliën bij vrij die het milieu of je vloer te zwaar belasten en schuren creëert ook de beste hechting bij het aanbrengen van de nieuwe betonverf. De vloer schuren doe je met een diamantschuurmachine. Deze kun je eventueel huren bij een verhuurbedrijf. Je kunt je vloer ook laten schuren door een professional, wat als voordeel heeft dat het schuren vaak vrijwel stofvrij gebeurt. Dit scheelt een hoop werk in de voorbereiding voor het verven.

 

2. Betonverf verwijderen met een afbijtmiddel


Als je zelf betonverf gaat verwijderen, is dit de eenvoudigste optie. Een verfspecialist raadplegen is daarbij wel aan te raden, aangezien niet alle afbijtmiddelen geschikt zijn voor het afbijten van betonverf. Natuurlijk moet je voordat je aan de slag gaat ook bepalen of de ondergrond (het oppervlak dat je wilt gaan verven) wel tegen de chemicaliën in zo’n afbijtmiddel bestand zijn - anders ben je straks nog verder van huis.


3. Betonverf verwijderen door afbranden of föhnen


Afbranden of föhnen is een chemische behandeling voor het verwijderen van betonverf. Ook bij deze methode geldt dat hij niet voor iedere vloer geschikt is. Vraag dus, ook al je betonverf wilt verwijderen middels afbranden, eerst advies aan een verfspecialist om problemen te voorkomen. Deze verwijderingsmethode is ook een zware belasting voor het milieu.

Welke methode je ook kiest om betonverf te verwijderen: zorg ervoor dat alle resten chemicaliën en stof volledig van de vloer verwijderd zijn voordat je een nieuwe laag betonverf aan gaat brengen. Zo voorkom je hechtingsproblemen en kun je straks langer van een mooi geverfde vloer genieten.

loader
Bezig met laden...