Betonverf

Betonverf


Wil je jouw betonvloer of een ander (betonnen) oppervlak een kleur geven? Kies dan voor de kwalitatieve betonverf van Epoxywinkel.be . Betonverf hecht goed, is slijtvast en kun je voor zowel binnen als buiten gebruiken.

check Bespaar op dure arbeidskosten
check Vragen? Bel onze experts voor hulp!
check Enkel A-merken, dus verzekerd van topkwaliteit producten
check Binnen enkele dagen in huis
Hide Sidebar Foto-tabel Lijst

6 producten

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst

6 producten

Wat is betonverf?

 

Met betonverf voorzie je betonnen oppervlakken van een beschermlaag of een andere kleur. Deze verf is te gebruiken op zowel beton als op andere minerale ondergronden. Betonverf is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en kan zowel binnenshuis als buiten worden gebruikt. Een veelvoorkomende toepassing is bijvoorbeeld op garagevloeren als bescherming tegen vuil en vetvlekken. Maar je kunt betonverf bijvoorbeeld ook gebruiken om je vloer antislip te maken.

 

Toepassingen van betonverf

 

Betonverf is een veelzijdig product. Je kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken. Niet alleen in huis, maar ook voor het verven van bedrijfsruimtes is betonverf geschikt.

✔ Geschikt voor alle minerale ondergronden
✔ Geeft je vloer een industriële look
✔ Geschikt voor het coaten van wanden

 

Decoratief én beschermend

Een van de populairste toepassingen van betonverf is decoratie. Door betonnen oppervlakken te verven, geef je ze een nieuwe uitstraling en verander je de algehele look van de ruimte. Maar betonverf biedt ook bescherming aan betonnen oppervlakken. Het beschermt tegen schade door uv-stralen, regen en andere weersomstandigheden. Hierdoor gaat het betonnen oppervlak veel langer mee en blijft het er langdurig mooi uitzien.

 

Verf voor betonnen vloeren

Betonverf is ideaal voor het schilderen van betonnen vloeren, zowel binnen als buiten. Het gebruik van betonverf verbetert de duurzaamheid van de vloer en geeft de vloer tegelijkertijd een frisse uitstraling. Daarnaast is betonverf gemakkelijk schoon te maken en helpt de verf om de vloer te beschermen tegen schade en vlekken.

 

Betonnen muren schilderen

Is jouw betonnen muur toe aan een nieuwe look of wil je je muur een van duurzame beschermlaag voorzien? Gebruik betonverf voor het schilderen van betonnen muren. Hiermee fleur je de ruimte op en geef je de wand een eigentijdse uitstraling. Daarnaast kan betonverf als wandafwerking helpen om de muur te beschermen tegen schade en vocht door de weersinvloeden.

 

Betonverf gebruiken voor trappen

Betonverf is zeer geschikt voor het schilderen van betonnen trappen. Hiermee zorg je ervoor dat de trap goed beschermd blijft tegen vlekken en schade. De verf draagt niet alleen bij aan de duurzaamheid, maar geeft de betonnen trap ook een frisse uitstraling. Bovendien kun je met betonverf de trap veiliger maken door er antislipmiddel aan toe te voegen.

 

Betonnen terras schilderen

Wil je je betonnen terras een opfrisbeurt geven? Ook hier is betonverf het perfecte middel voor. Gebruik de verf om je terras beter bestand te maken tegen vocht, vuil en schade, zodat je er nog lang van kunt genieten.

 

Betonnen zwembaden

Betonverf kan ook worden gebruikt voor het schilderen van betonnen zwembaden. Hiermee kun je onder andere lekkages repareren, de duurzaamheid verbeteren of de kleur van het beton opfrissen. Daarnaast kan betonverf helpen om je zwembad te beschermen tegen schade door chloor en andere chemicaliën.

 

Voordelen van betonverf

 

Ga je aan de slag met het aanbrengen van betonverf? Bij Epoxywinkel.nl ben je verzekerd van producten van topkwaliteit. Bovendien kun je voor vragen bij ons terecht en voorzien onze experts jou van passend advies. Zo kun je gemakkelijk zelf elke klus klaren!

Wij hebben de voordelen van betonverf voor je op een rij gezet:

✔ Keuze uit meerdere hoogwaardige kleuren
✔ Bestand tegen stookolie
✔ Milieuvriendelijk
✔ Behoud van een mooie kleur

 

Zo breng je betonverf aan

 

1. Bereid de ondergrond voor

Voordat je betonverf aanbrengt, is het belangrijk om de ondergrond voor te bereiden. Zorg voor een gladde vloer zonder eventuele verfresten. Schuur de ondergrond eventueel, maak deze schoon met een vochtige doek en stofvrij met de stofzuiger.

 

2. Controleer het vochtgehalte

Het is belangrijk dat je ondergrond droog is. Dit controleer je door een stuk plastic (een vuilniszak bijvoorbeeld) op de vloer te plakken. Als er na 24 uur geen condens op het plastic zit, weet je dat de ondergrond droog is.

 

3. Primer aanbrengen

Bij het aanbrengen van betonverf is het belangrijk om een primer te gebruiken. De primer zorgt voor een goede hechting van de verf op het betonnen oppervlak. Het is aan te raden om een primer te kiezen die speciaal is ontworpen voor beton.

 

4. Betonverf aanbrengen in twee lagen

Als je klaar bent met de voorbereidingen, kun je de betonverf aanbrengen. Allereerst roer je de verf goed door. Breng het vervolgens aan in twee lagen met een roller en kwast. Op de gebruiksaanwijzing staat aangegeven hoe lang je moet wachten voordat je de tweede laag aanbrengt. Eventueel kun je in de tweede laag antislipmiddel mengen. Zo zorg je voor een veilige vloer, zelfs in een natte omgeving.

 

5. Droogtijd

De droogtijd van betonverf kan variëren, afhankelijk van de gekozen verfsoort en omstandigheden. Het is belangrijk om de droogtijd aan te houden voordat het je betonnen oppervlak weer gaat belasten.

 

Betonverf verwijderen

 

Wil je een bestaande laag betonverf verwijderen? In dit artikel leggen wij je drie verschillende manieren uit.

 

Meer informatie over betonverf?

 

Heb je nog vragen over het gebruik van betonverf of weet je niet precies welke betonverf je nodig hebt voor jouw situatie? Aarzel dan niet om even contact op te nemen met onze klantenservice. We denken graag met je mee over de beste oplossing, voor een optimaal eindresultaat.