Epoxy primer x300, de beste basis voor uw vloercoating

Door de inwerking van vocht en chemicaliën, te zware belasting, slijtage en andere soorten beschadigingen kan een betonvloer zeer poreus worden. En een poreuze vloer is geen goede basis voor een vloercoating. Ook de losse deeltjes van een betonvloer kunnen zorgen voor problemen bij de hechting van uw nieuwe vloercoating. Voor al deze problemen biedt Epoxy primer x300 de oplossing.

Waarom Epoxy primer x300 gebruiken?

Epoxy primer x300 is een 2 componenten betonverf primer die uitstekend als basis kan dienen voor een vloercoating of vloerverf. Epoxy primer x300 zorgt namelijk voor een harde, isolerende hechtlaag waarop de vloercoating eenvoudig kan worden aangebracht. Met Epoxy primer x300 bindt u bovendien de losse stofdeeltjes in de ondervloer samen, zodat die geen probleem meer vormen voor de hechting van het coatingproduct. Tot slot zorgt Epoxy primer x300 er ook voor dat kleine oneffenheden en beschadigingen verdwijnen, waardoor de vloer egaal en vlak wordt. Zo creëert u dus de ideale ondervloer voor uw vloercoating, ook als die vloer niet meer in topconditie is.

De vloer voorbereiden op Epoxy primer x300

Natuurlijk moet u, voordat u Epoxy primer x300 gaan aanbrengen, wel zorgen dat grotere scheuren en beschadigingen zijn gerepareerd. Dit kunt u doen met polyesterplamuur of met epoxymortel. Voer nooit reparaties uit met kit, aangezien dit te veel uithardt, waardoor Epoxy primer x300 niet goed meer kan hechten. Na het repareren van de vloer dient u de vloer ook nog te schuren en te reinigen, zodat hij stof- en vetvrij is.

Epoxy primer x300 aanbrengen

Epoxy primer x300 brengt u, net als andere grondverven, gewoon aan met roller en kwast Epoxy primer x300 droogt snel, de vloer is na ongeveer 24 uur weer beloopbaar. De droogtijd van Epoxy primer x300  is afhankelijk van de temperatuur, de luchtvochtigheid en de laagdikte. Werk dus het liefst in dunne lagen, u kunt altijd een tweede laag aanbrengen als de eerste laag primer niet afdoende is om het gewenste effect te creëren. Wacht na het aanbrengen van Epoxy primer x300 echter niet te lang met het aanbrengen van de afwerklaag. Als de primer namelijk te veel is uitgehard, zal de vloercoating niet meer hechten. Het beste kunt u de vloercoating dus gaan aanbrengen zodra Epoxy primer x300 overschilderbaar is. Hierover leest u meer op de verpakking en in de meegeleverde gebruiksaanwijzing van Epoxy primer x300.

Meer informatie Epoxy primer x300

Epoxy primer x300 is geschikt voor beton, anhydriet en zandcement dekvloeren. Wilt u weten of het in uw geval nodig is om Epoxy primer x300 aan te brengen voordat u met vloercoating aan de slag gaat? Maak dan gebruik van het stappenplan van Epoxywinkel. Hebt u verder nog vragen over Epoxy primer x300, of over het coaten van vloeren in het algemeen? Dan kunt u ook terecht bij onze ervaren en deskundige medewerkers. Zij staan u graag te woord en helpen u bij het kiezen van de juiste producten voor een optimaal resultaat. Ook geven zij u graag tips over de beste werkwijze bij het verven van uw vloer. U kunt onze medewerkers telefonisch of per mail bereiken.

loader
Bezig met laden...