Mapei Fiberplan Xtra

Vezelversterkt en zelfnivellerend Snel drogend Perfect glad egalisatiemiddel

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-4 werkdag(en)
check Vezelversterkt en zelfnivellerend
check Snel drogend
check Perfect glad egalisatiemiddel
Artikel nr. MAP_0471125
minus plus

Omschrijving / Mapei Fiberplan Xtra

Toepassing

Fiberplan Xtra wordt binnenshuis gebruikt voor het uitvlakken en egaliseren van verschillen in laagdiktes van 3 tot 20 mm op nieuwe of bestaande houten ondergronden, om ze geschikt te maken voor alle soorten bedekkingen waarvoor een hoge bestandheid tegen belastingen en verkeer vereist is. Fiberplan Xtra is met name geschikt voor vloeren die worden belast met zwenkwielen en voor gebruik op vloerverwarmingssytemen. Fiberplan Xtra is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

Voorbeelden van toepassingen

 • Egaliseren van houten vloeren, vloerplanken, spaanplaat, multiplex, parket etc.
 • Egaliseren van prefab dekvloeren.
 • Egaliseren van dekvloeren, terrazzo, keramiek en natuursteen.

Technische eigenschappen

Fiberplan Xtra is een grijze,droge mortel bestaande uit speciale, snel hydraterende cementsoorten, kiezelzand met een geselecteerde korrelopbouw, harsen en speciale hulpstoffen en synthetische vezels, bereid volgens een formule ontwikkeld in de MAPEI R&D laboratoria. Door Fiberplan Xtra te mengen met water, ontstaat een zeer vloeibare, makkelijk verwerkbare, zelf- nivelerende, snel hardende mortel dat zeer goed hecht op de ondergrond. Fiberplan Xtra kan, nagenoeg zonder krimp, in laagdiktes tot 20 mm worden aangebracht en bereikt na volledige uitharding een hoge buig- en druksterkte, evenals een hoge slijtvastheid. Nadat Fiberplan Xtra droog is, kan de vloerbekleding worden aangebracht. De droog- en uithardtijden zijn afhankelijk van de aangebrachte laagdikte van het product, de omgevingstemperatuur en de absorptie van de ondergrond.

BELANGRIJK

 • Voeg geen extra water toe als het mengsel is begonnen te binden. • Voeg geen bindmiddelen zoals kalk, cement of gips toe aan het mengsel.
 • Gebruik het product niet buitenshuis of in natte ruimtes.
 • Niet gebruiken op ondergronden die voortdurend onderhevig zijn aan optrekkend vocht.
 • Indien meerdere lagen aangebracht moeten worden, kan dat pas als de vorige laag van het product droog is en de daarop aangebrachte primer ook volledig droog is.
 • Niet aanbrengen op metaal, rubber, PVC of linoleum.
 • Fiberplan Xtra niet aanbrengen bij temperaturen beneden +5°C.
 • Breng Fiberplan Xtra niet aan in een laagdikte van meer dan 3 mm op bitumineuze ondergronden.
 • Fiberplan Xtra niet aanbrengen in laagdiktes van meer dan 10 mm op vochtgevoelige of onvoldoende solide ondergronden (bijv. calciumsulfaat dekvloeren, lijmresten, etc.). In dit geval moet altijd eerst een primerlaag worden aangebracht.

Verbruik

1,6 kg/m2 per mm laagdikte.

Voorkom kans op scheuren

Een egalisatie die strak tegen de muur wordt aangelegd biedt kans op toekomstige scheurvorming. Om dit te zoveel als mogelijk tegen te gaan is het advies om de vloer zogenaamd zwevend aan te brengen. Dit kan doormiddel van het aanbrengen van een kantstrook alvorens de egalisatie laag aan te brengen. Deze kantstrook is elastisch waardoor bij uitzetting van de vloer de kantstrook die uitzetting op zal vangen om zo scheuren zo goed mogelijk te voorkomen. Ook het gebruik van een Primer onder de egalisatie laag is aan te raden.

Meer informatie

Artikel nr.MAP_0471125
EAN8022452365454
MerkMapei

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...