Mapei Mapecoat TNS Racetrack

Bescherming van beton- en asfaltoppervlakken die intensief worden belopen en worden blootgesteld aan rijverkeer Beschermen en markeren van oppervlakken van asfaltbeton, zoals racecircuits Afbakenen van gebieden en paden voor fietsers en voetgangers en voor verkeer toegankelijke gebieden in het algemeen

Op voorraad

Verwachte levertijd 3-5 werkdag(en)
check Bescherming van beton- en asfaltoppervlakken die intensief worden belopen en worden blootgesteld aan rijverkeer
check Beschermen en markeren van oppervlakken van asfaltbeton, zoals racecircuits
check Afbakenen van gebieden en paden voor fietsers en voetgangers en voor verkeer toegankelijke gebieden in het algemeen
Artikel nr. MAP_6ML--20
minus plus

Omschrijving / Mapei Mapecoat TNS Racetrack

Gekleurde coating op basis van acrylaatdispersie met een snelle filmvorming, voor de bescherming van beton- en asfaltoppervlakken die intensief worden belopen en worden blootgesteld aan rijverkeer

Toepassing

Mapecoat TNS Race Track is een product op basis van acrylaatdispersie met geselecteerde vulmiddelen en een snelle filmvorming, dat speciaal is ontwikkeld om een duurzame coating aan te brengen op vloeren in sportcomplexen, zoals stadions, die intensief worden belopen en/of waarop met voertuigen wordt gereden. Dit product is gebaseerd op een in de MAPEI R&D laboratoria ontwikkelde formule.

Voorbeelden van toepassingen

  • Beschermen van intensief belopen beton oppervlakken, zoals tribunes in sportcomplexen.
  • Beschermen en markeren van oppervlakken van asfaltbeton, zoals racecircuits.
  • Beschermen en markeren van oppervlakken van in- en uitritten van sportcomplexen, zoals rijbanen en parkeerplaatsen.
  • Verven en beschermen van betonnen architectonische elementen, zoals stoepranden van auto- en motorrace circuits.
  • Afbakenen van gebieden en paden voor fietsers en voetgangers en voor verkeer toegankelijke gebieden in het algemeen.

Technische eigenschappen

Mapecoat TNS Race Track is een product op basis van acrylaathars met een snelle filmvorming en uitstekende fysische en mechanische eigenschappen, dat geschikt is voor het verven en beschermen van beton- en asfaltoppervlakken die intensief worden belopen.

Mapecoat TNS Race Track kan dankzij de geselecteerde vulstoffen gebruikt worden als afwerklaag op buitenvloeren die een grote slipvastheid moeten hebben, zoals in- en uitritten van sportcomplexen in het algemeen (rijbanen, trappen, etc.). In tegenstelling tot normale kleursystemen, kunnen met behulp van de Mapecoat TNS Race Track technologie uiterst duurzame, slipvaste oppervlakken worden gerealiseerd, die hun oppervlakteruwheid door de jaren heen behouden, ook onder natte omstandigheden. Dankzij de mechanische eigenschappen van de film in combinatie met de bestandheid tegen stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de vloer (zoals dooizouten, olie en brandstof, etc.), is Mapecoat TNS Race Track ook bij uitstek geschikt voor het coaten van grote oppervlakken, bijvoorbeeld oppervlakken die periodiek moeten worden behandeld om ijsvorming te voorkomen en/of die regelmatig moeten worden gereinigd.

Mapecoat TNS Race Track is zeer geschikt voor het beschermen van ondergronden. Bij betonvloeren beperkt de gekleurde coating namelijk de inwerking van stoffen die het oppervlak kunnen beschadigen of aantasten, zoals kooldioxide en vocht, waardoor een duurzamere constructie wordt verkregen. Wat het esthetische aspect betreft, maken het ruime kleurenaanbod en de kleuren die verkrijgbaar zijn met het automatische kleursysteem ColorMap, een gepersonaliseerde kleurkeuze mogelijk. Mapecoat TNS Race Track is met een weatherometer getest onder gesimuleerde zware fysieke en klimatologische omstandigheden en is bestand tegen langdurige blootstelling aan zonlicht, en UV-straling in het bijzonder.

De Mapecoat TNS Race Track technologie omvat speciale productcomponenten die zorgen voor een zeer snelle filmvorming, waardoor oppervlakken veel sneller voor voetverkeer kunnen worden geopend (onder bepaalde omstandigheden na circa 30 minuten) dan bij traditionele acrylaatsystemen het geval is.

Verbruik

Circa 0,2-0,4 kg per m2. Het mag 5-10% verdund worden met water. Daarbij wordt het aangeraden twee lagen aan te brengen.

Systeemadvies

1e laag Mapei Mapecoat TNS Primer EPW

2e & 3e laag Mapei Mapecoat TNS Racetrack of Mapecoat TNS Easy Color

4e laag Mapei Mapecoat TNS Protection

Aanbrengen van het product

Mapecoat TNS Race Track kan met een normale roller worden aangebracht. De gekleurde coating kan op grote oppervlakken sneller worden aangebracht met een HVLP-spuitsysteem (High Volume Low Pressure). Bij dit systeem worden doorgaans 1-2 lagen Mapecoat TNS Race Track aangebracht, met een wachttijd tussen de lagen van 8-12 uur onder normale omstandigheden. Nadat de coating van Mapecoat TNS Race Track is aangebracht, moet het oppervlak ervan in de eerste drogingsfase tegen regen worden beschermd, omdat regen de hechting en de algehele kwaliteit van de coating nadelig kan beïnvloeden.

Meer informatie

In het productinformatieblad vind u meer informatie. Mocht u nog vragen hebben schroom dan niet en contacteer onze klantenservice via e-mail of telefoon.

Meer informatie

Artikel nr.MAP_6ML--20
MerkMapei

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...