Mapei Planitex Basic

Voornamelijk geschikt voor ruimten met stoelwielen en vloerverwarming Bekleedbaar met veel verschillende vloertypen Kant-en-klare droge mortel

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-4 werkdag(en)
check Voornamelijk geschikt voor ruimten met stoelwielen en vloerverwarming
check Bekleedbaar met veel verschillende vloertypen
check Kant-en-klare droge mortel
Artikel nr. MAP_117925
minus plus

Omschrijving / Mapei Planitex Basic

Toepassing

Planitex Basic wordt binnenshuis gebruikt voor het opvullen, egaliseren en egaliseren van oneffenheden in lagen van 1 tot 15 mm op nieuwe of bestaande ondergronden voor het opnemen van bijna alle soorten bekledingen in gebieden met veel verkeer. Planitex Basic is met name geschikt voor ruimtes met stoelwielen en vloerverwarming. Planitex Basic mag alleen binnenshuis worden gebruikt. Planitex Basic kan bekleed worden met textiel, naaldpons, PVC, dessin, rubber, linoleum, meerlaags parket, keramiek en natuursteen.

Toepassingsvoorbeelden:

  • Egaliseren van calciumsulfaat dekvloeren.
  • Egaliseren van betonnen oppervlakken en cementdekvloeren.
  • Egaliseren van verwarmde dekvloerconstructies.
  • Bijzonder geschikt voor het egaliseren van trekgevoelige ondergronden, zoals gietasfaltdekvloeren, geprefabriceerde dekvloeren en droge constructie-elementen, vaste spaan- en OSB-platen, magnesia- en steenhoutdekvloeren, enz.
  • Egaliseren van bestaande terrazzo-, keramiek- en natuursteenbedekkingen.
  • Egaliseren van oude ondergronden met goed hechtende, watervaste lijmresten.

Technische eigenschappen

Planitex Basic is een witte kant-en-klare droge mortel, bestaande uit alfa-hemihydraat calciumsulfaat, snel hydraterende componenten, geselecteerde kwartszanden met een gedefinieerde korrelgrootte, harsen en speciale bindmiddelcombinaties, ontwikkeld in de onderzoekslaboratoria van MAPEI. Gemengd met water, resulteert Planitex Basic in een zeer vloeiende, gemakkelijk te gebruiken, zelfnivellerende, snel uithardende plamuur met een goede hechting op de ondergrond. Planitex Basic kan mechanisch worden verwerkt met in de handel verkrijgbare mortelpompen en over afstanden van 100 m worden getransporteerd. Planitex Basic kan scheurvrij verwerkt worden in laagdiktes tot 15 mm en bereikt na volledige uitharding een hoge buig- en druksterkte. De bovenbekleding kan worden gelegd zodra deze gereed is om te worden bekleed. Droog- en uithardingstijden zijn afhankelijk van de laagdikte van de egalisatiemassa, de omgevingsomstandigheden en het zuigvermogen van de ondergrond.

Verbruik

Ca. 1,5 kg / m2 en mm laagdikte.

Voorkom kans op scheuren

Een egalisatie die strak tegen de muur wordt aangelegd biedt kans op toekomstige scheurvorming. Om dit te zoveel als mogelijk tegen te gaan is het advies om de vloer zogenaamd zwevend aan te brengen. Dit kan doormiddel van het aanbrengen van een kantstrook alvorens de egalisatie laag aan te brengen. Deze kantstrook is elastisch waardoor bij uitzetting van de vloer de kantstrook die uitzetting op zal vangen om zo scheuren zo goed mogelijk te voorkomen. Ook het gebruik van een Primer onder de egalisatie laag is aan te raden.

Meer informatie

Artikel nr.MAP_117925
EAN8022452365577
MerkMapei

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...