Mapei Planitex Pro

Goede hechting Geschikt voor ruimtes met stoelwielen en vloerverwarming Kant-en-klare droge mortel

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-4 werkdag(en)
check Goede hechting
check Geschikt voor ruimtes met stoelwielen en vloerverwarming
check Kant-en-klare droge mortel
Artikel nr. MAP_118025
minus plus

Omschrijving / Mapei Planitex Pro

Toepassing

Planitex Pro wordt binnenshuis gebruikt voor het opvullen, egaliseren en egaliseren van oneffenheden in lagen van 1 tot 15 mm op nieuwe of bestaande ondergronden voor het opnemen van bijna alle soorten bedekkingen in gebieden met veel verkeer. Planitex Pro is met name geschikt voor ruimtes met stoelwielen en vloerverwarming. Planitex Pro mag alleen binnenshuis worden gebruikt. Planitex Pro kan worden bekleed met textiel, naaldpons, PVC, design, rubber, linoleum, parket, keramiek en natuursteen.

Toepassingsvoorbeelden:

 • Egaliseren van calciumsulfaat dekvloeren.
 • Egaliseren van betonnen oppervlakken en cementdekvloeren.
 • Egaliseren van verwarmde dekvloerconstructies.
 • Bijzonder geschikt voor het egaliseren van trekgevoelige ondergronden, zoals gietasfaltdekvloeren, geprefabriceerde dekvloeren en droge constructie-elementen, vaste spaan- en OSB-platen, magnesia- en steenhoutdekvloeren, enz. CA calciumsulfaat dekvloer C35-F7 A2FLs1
 • Egaliseren van bestaande terrazzo-, keramiek- en natuursteenbedekkingen.
 • Egaliseren van oude ondergronden met goed hechtende, watervaste lijmresten.

Technische eigenschappen

Planitex Pro is een witte kant-en-klare droge mortel, bestaande uit alfa-hemihydraat calciumsulfaat, snel hydraterende componenten, geselecteerde kwartszanden met een gedefinieerde korrelgrootte, harsen en speciale bindmiddelcombinaties, die werd ontwikkeld in de onderzoekslaboratoria van MAPEI. Gemengd met water, resulteert Planitex Pro in een zeer vloeiende, gemakkelijk te gebruiken, zelfnivellerende, snel uithardende plamuur met een goede hechting op de ondergrond. Planitex Pro kan mechanisch worden verwerkt met in de handel verkrijgbare mortelpompen en over afstanden van 100 m worden getransporteerd. Planitex Pro kan scheurvrij verwerkt worden in laagdiktes tot 15 mm en bereikt na volledige uitharding een hoge buig- en druksterkte. Voor lagen van meer dan 15 mm dikte (max. 50 mm) kan ca. 30% kwartszand met een korrelgrootte van 0,4 - 0,8 mm worden toegevoegd. De bovenbekleding kan worden gelegd zodra deze gereed is om te worden bekleed. Droog- en uithardingstijden zijn afhankelijk van de laagdikte van de plamuur, de klimatologische omstandigheden en het absorptievermogen van de ondergrond.

BELANGRIJKE INSTRUCTIES

 • Voeg geen water meer toe als het hardingsproces al is begonnen.
 • Voeg geen andere bindmiddelen (kalk, gips, cement) of andere vulstoffen of droge mortel toe.
 • Gebruik Planitex Pro niet buiten of in natte ruimtes.
 • Gebruik Planitex Pro niet op ondergronden met kans op optrekkend vocht of overmatig restvocht.
 • Bij een meerlaagse opbouw kan dit pas nadat de eerste laag is opgedroogd en vooraf een tussenprimer is aangebracht.
 • Gebruik Planitex Pro niet op houten planken, Gebruik hoog, rubber, PVC of linoleum zonder de juiste voorbereiding en primer. 
 • Gebruik Planitex Pro niet bij temperaturen onder + 15 ° C. • Onder parket is een minimale laagdikte van 3 mm vereist.
 • Gebruik Planitex Pro niet in lagen dikker dan 10 mm of op ondergronden die gevoelig zijn voor vocht of ondergronden die onvoldoende stabiel zijn (bv. Magnesietdekvloeren, lijmresten etc.). In deze gevallen moet altijd een reactieharsprimer worden gebruikt.

Verbruik

Ca. 1,5 kg / m2 en mm laagdikte.

Voorkom kans op scheuren

Een egalisatie die strak tegen de muur wordt aangelegd biedt kans op toekomstige scheurvorming. Om dit te zoveel als mogelijk tegen te gaan is het advies om de vloer zogenaamd zwevend aan te brengen. Dit kan doormiddel van het aanbrengen van een kantstrook alvorens de egalisatie laag aan te brengen. Deze kantstrook is elastisch waardoor bij uitzetting van de vloer de kantstrook die uitzetting op zal vangen om zo scheuren zo goed mogelijk te voorkomen. Ook het gebruik van een Primer onder de egalisatie laag is aan te raden.

Meer informatie

Artikel nr.MAP_118025
EAN8022452365591
MerkMapei

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...