Mapei Ultraplan Maxi

Zelfegaliserend Laagdikten van 3 tot 40 mm Egaliseren van verwarmde vloeren

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-4 werkdag(en)
check Zelfegaliserend
check Laagdikten van 3 tot 40 mm
check Egaliseren van verwarmde vloeren
Artikel nr. MAP_149125
minus plus

Omschrijving / Mapei Ultraplan Maxi

Toepassing

Ultraplan Maxi wordt binnenshuis in laagdikten van 3 tot 40 mm gebruikt voor het egaliseren en wegwerken van verschillen op nieuwe of bestaande ondergronden. Het maakt de ondergrond geschikt voor nagenoeg alle soorten vloerbedekking in ruimtes waar voor de vloer een hoge mate van weerstand is vereist omdat die intensief wordt belopen en zwaar wordt belast. Ultraplan Maxi is bijzonder geschikt voor vloeren waarop stoelen met zwenkwielen worden gebruikt en voor verwarmde vloeren. Ultraplan Maxi mag uitsluitend binnenshuis worden toegepast.

Voorbeelden van toepassingen:

  • Het wegwerken van elektrische verwarmingskabels, voordat keramiek of elastische vloerbedekking wordt aangebracht.
  • Het egaliseren van betonplaten en dekvloeren op basis van cement, Mapecem, Mapecem Pronto, Topcem of Topcem Pronto.
  • Het egaliseren van anhydriet ondergronden, mits deze goed zijn voorbehandeld.
  • Het egaliseren van verwarmde vloeren.
  • Het egaliseren van bestaande vloeren in beton, terrazzo, keramiek, natuursteen en magnesiet.

Technische eigenschappen

Ultraplan Maxi is een grijs poeder dat is samengesteld uit speciaal, snelhardend en snelhydraterend cement, kiezelzand met een geselecteerde korrelopbouw, harsen en speciale additieven, die gemengd zijn volgens een in de onderzoekslaboratoria van MAPEI ontwikkelde formule.

Door Ultraplan Maxi te mengen met water, ontstaat een zeer vloeibaar mengsel dat gemakkelijk verwerkbaar en sterk zelfegaliserend is, zeer goed aan de ondergrond hecht en snel droogt. U

ltraplan Maxi kan met een pomp worden aangebracht over een horizontale afstand van meer dan 100 meter.

Ultraplan Maxi kan worden aangebracht in laagdikten tot 40 mm, met nagenoeg geen krimp en zonder dat barsten en scheuren ontstaan. Uiteindelijk ontstaat een laag met een zeer hoge mate van drukvastheid, buigvastheid en slijtvastheid en bestandheid tegen indrukken.

Als Ultraplan Maxi volledig droog is, kunt u vloerbedekking gaan leggen. De tijd die nodig is om te drogen, is afhankelijk van de aangebrachte laagdikte, de omgevingstemperatuur, de luchtvochtigheid en de mate van zuiging van de ondergrond.

Verbruik

1,7 kg/m2 per mm laagdikte.

Voorkom kans op scheuren

Een egalisatie die strak tegen de muur wordt aangelegd biedt kans op toekomstige scheurvorming. Om dit te zoveel als mogelijk tegen te gaan is het advies om de vloer zogenaamd zwevend aan te brengen. Dit kan doormiddel van het aanbrengen van een kantstrook alvorens de egalisatie laag aan te brengen. Deze kantstrook is elastisch waardoor bij uitzetting van de vloer de kantstrook die uitzetting op zal vangen om zo scheuren zo goed mogelijk te voorkomen. Ook het gebruik van een Primer onder de egalisatie laag is aan te raden.

Meer informatie

Artikel nr.MAP_149125
EAN8022452027239
MerkMapei

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...